Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 672 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Lis 2013 08:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Sie 2013
Posty: 867
złoty
Bagaż możesz nadać z tagiem do MIA, ale w EWR i tak musisz go odebrać, przejść przez immigration i zrobić drop off.
Z powrotem możesz nadać na całą podróż bez odbierania.
Jeżeli odcinki krajowe są częścią międzynarodowych to nie ma dodatkowych opłat za bagaż.
_________________
Moje podróże - piotrwasil.com

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#42 PostWysłany: 25 Lis 2013 10:37 

Rejestracja: 16 Lut 2012
Posty: 103
To ja mam podobne pytanie tylko z tym, że lecę z WAW do EWR, przez Frankfurt i Montreal. Lot kupiony wczoraj w United ;)
Rozumiem, że w FRA nie muszę odbierac i ponownie nadawać bagażu rejsowego a co w przypadku YUL ? Mam tam na przesiadkę tylko godzinę i dwadzieścia minut, w przypadku gdy będe musiał ponownie nadać bagaż może być problem :?
Dziekie za info i ewentualną podpowiedz jak to rozegrać
Góra
 Relacje PM off  
 
#43 PostWysłany: 25 Lis 2013 14:28 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Sie 2013
Posty: 867
złoty
Bagażu ponownie się nie nadaje przy check-inie, robi się tylko drop na taśmę zaraz za immigration.
W Kanadzie to w sumie nie wiem jak jest.
_________________
Moje podróże - piotrwasil.com

Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#44 PostWysłany: 25 Lis 2013 15:13 

Rejestracja: 02 Lut 2011
Posty: 181
Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Karin napisał(a):
Rozumiem, że w FRA nie muszę odbierac i ponownie nadawać bagażu rejsowego a co w przypadku YUL ?

Nie wiem jak w Montrealu, ale pewnie tak samo jak w Toronto. Trzeba odebrać bagaż, przejść kontrolę imigracyjną amerykańską, potem kontrolę celną też amerykańską i zostawić bagaż na taśmie. Loty z Kanady są traktowane jak krajowe i po przylocie do USA nie ma już żadnej kontroli.
Góra
 Relacje PM off  
 
#45 PostWysłany: 25 Lis 2013 15:36 

Rejestracja: 16 Lut 2012
Posty: 103
A myslicie, że w 1h 20min się wyrobię ??
Góra
 Relacje PM off  
 
#46 PostWysłany: 26 Lis 2013 18:46 

Rejestracja: 16 Lut 2012
Posty: 103
Podbijam :)
Góra
 Relacje PM off  
 
#47 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lut 2012
Posty: 5383
Loty: 141
Kilometry: 270 325
niebieski
A co w przypadku gdy przez długą kolejkę do imigration nie zdążymy na lot przesiadkowy? Założenie jest takie, że lądujemy o czasie, ale kolejka jest baardzo długa i nie wyrabiamy się w 1,5h które dała nam linia... Bilet przepada czy przebukują na kolejny lot?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#48 PostWysłany: 28 Lis 2013 21:40 

Rejestracja: 04 Cze 2012
Posty: 3621
Loty: 306
Kilometry: 701 602
srebrny
przebukują. Mieliśmy taką sytuację w Sao Paulo. W Brazylii też trzeba odebrać bagaż (mieliśmy dalszy lot do Rio) i nadać ponownie. Mieliśmy na przesiadkę niecałe 2h. Lot był opóźniony o 30min. Długo nasz bagaż nie wyskakiwał na taśmie, aż w końcu okazało się, że ostatni rzut pomylili i bagaże są na innej taśmie :) mieliśmy 25min to lotu do Rio, ale w drop-off powiedzieli, że już nie zdążymy i dali bilet na kolejny lot za 1,5h
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#49 PostWysłany: 09 Gru 2013 12:45 

Rejestracja: 09 Gru 2013
Posty: 1
Drodzy forumowicze!

Kupiłem bilet na stronie Icelandair na połączenie Keflavik-Warszawa z przesiadką w Kopenhadze. Połączenie Keflavik-Kopenhaga obsługuje Icelandair, drugie połączenie realizuje SAS. Chcę dokupić dodatkowy bagaż na ten lot. Jednak okazuje się, że aby tak zrobić, muszę zapłacić dwa razy: za pierwszy i za drugi lot. Przy zakupie biletu nie zostałem o tym poinformowany. Sam również nie miałem wpływu na taki dobór drugiego przewoźnika, a bilet, co jeszcze raz podkreślam, został zakupiony na oficjalnej stronie Icelandair.

Czy w związku z powyższym, istnieje jakakolwiek podstawa do tego, aby za dodatkowy bagaż zapłacić tylko raz - Icelanderowi, jako realizatorowi połączenia? (Opłata za dodatkowy bagaż w SAS jest trzykrotnie wyższa niż w Icelandair).


Pozdrawiam,
Maciek
Góra
 Relacje PM off  
 
#50 PostWysłany: 11 Gru 2013 09:50 

Rejestracja: 10 Gru 2013
Posty: 4
mam podobne pytanie, na trasie WAW-YQB, z przesiadką w YUL (Montreal). bilet lotniczy na całą trasę kupuję u jednego przewoźnika.
Góra
 Relacje PM off  
 
#51 PostWysłany: 14 Gru 2013 10:53 

Rejestracja: 10 Gru 2013
Posty: 4
ok, już wiem. pasażerowie rozpoczynający lot w EU i przesiadający się na innym kontynencie, muszą ponownie przejść odprawę celną. dzwoniłam wczoraj do LOTu.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Bagaż Aeroflot
#52 PostWysłany: 13 Sty 2014 02:03 

Rejestracja: 06 Sie 2013
Posty: 15
Witam,

Czy orientuje się ktoś jak wygląda dokupienie drugiego bagażu rejestrowanego. Czy dokupuje się go podczas rezerwacji czy opłaca się go podczas check-in? Jak to wygląda w Aeroflot? Podróż z Rostov nad Donem do Warszawy z przesiadką w Moskwie. Czy w wypadku przesiadki za dodatkowy bagaż płaci się podwójnie, bo już i takie opinie czytałem? No i czy można dokupić tylko jedną sztukę czy można więcej?

Z góry dzięki za odpowiedzi
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Bagaż Aeroflot
#53 PostWysłany: 13 Sty 2014 04:08 

Rejestracja: 27 Lis 2011
Posty: 76
http://www.aeroflot.com/cms/en/before_a ... ss_luggage
50 eur za 2 sztukę przy check in, za 3 i każdą kolejną 150 eur,
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#54 PostWysłany: 13 Sty 2014 12:51 

Rejestracja: 31 Mar 2012
Posty: 285
Witam, mam takie pytanie: jeśli limit bagażu rejestrowanego wynosi 30kg w linii Pegasus to czy mając plecak o wadze 15-20kg kogę kupić w Iranie dywan, zwinąć go, opakować folią i zabezpieczyć oraz podpisać a następnie nadać w ramach limitu bagażowego razem z plecakiem? Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam.
_________________
Image
http://mydlo.fotolog.pl/ - zdjęcia w podróży
Góra
 Relacje PM off  
 
#55 PostWysłany: 13 Sty 2014 12:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Lip 2012
Posty: 3154
złoty
możesz pod warunkiem, że przy nadawaniu będziesz miał ubrany turban
_________________
Mam alergię na "witam" i "w mojej ocenie".
Image
Góra
 Relacje PM off
Milag92 lubi ten post.
 
 
#56 PostWysłany: 13 Sty 2014 13:12 

Rejestracja: 20 Gru 2011
Posty: 2516
platynowy
To jak odpowiem bardziej serio. Sprawdź limity , jeśli masz 1 szt. to raczej musisz złączyć plecak i dywan tak by stanowiły całość - jeśli się zmieści w limitach to nikogo nie interesuje, że to dywan. Jeśli tylko kg to najwyżej każą ci go oddać w okienku oversized. Kiedyś kupiłem dywan w Indiach i w sklepie złożyli mi go w kostkę i uczyli zgrabną płócienną torbę razem z uszami. I tak przeżył dalszą podróż i loty powrotne. Ja przeżyłem to gorzej bo jak się okazało przy check-inie nosiłem cały czas ekstra 16kg.
J.
Góra
 Relacje PM off  
 
#57 PostWysłany: 13 Sty 2014 13:24 

Rejestracja: 31 Mar 2012
Posty: 285
Ok, a kwestia jakiegoś cła po przylocie do Berlina? Czy potraktują to jako zwykłą pamiątkę i raczej nie powinni się przyczepić?
_________________
Image
http://mydlo.fotolog.pl/ - zdjęcia w podróży
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Bagaż Aeroflot
#58 PostWysłany: 19 Sty 2014 11:08 

Rejestracja: 06 Sie 2013
Posty: 15
Dzięki, a jeżeli lecę z przesiadką ale ten sam przewoźnik (Aeroflot) to płacę x2?

Czy ktoś ma doświadczenie z przewozem rzeczy osobistych z Rosji do Polski (tylko rzeczy osobiste)? Około 80kg. Firmy zajmujące się transportem drogowym (nie mówię o firmach kurierskich), życzą sobie za taka usługę 3.000-4.000pln. Czy jest opcja, żeby w miarę tanio je przetransportować?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Bagaż Aeroflot
#59 PostWysłany: 19 Sty 2014 11:17 

Rejestracja: 26 Paź 2011
Posty: 95
Loty: 163
Kilometry: 188 335
laszek266 napisał(a):
Dzięki, a jeżeli lecę z przesiadką ale ten sam przewoźnik (Aeroflot) to płacę x2?

Tak, płacisz za każdy odcinek lotu oddzielnie.

Ponadto ja lecąc z polski Aeroflotem nie miałem możliwości nadania bagażu bezpośrednio do miejsca docelowego, najpierw z WAW do SVO, później należało go odebrać i nadać oraz opłacić ponownie.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Bagaż Aeroflot
#60 PostWysłany: 19 Sty 2014 11:53 

Rejestracja: 16 Sty 2014
Posty: 8
J0seph napisał(a):
laszek266 napisał(a):
Dzięki, a jeżeli lecę z przesiadką ale ten sam przewoźnik (Aeroflot) to płacę x2?

Tak, płacisz za każdy odcinek lotu oddzielnie.


Nie wydaje mi się, płacisz za kierunek, nie odcinek.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 672 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 10 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group