Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 896 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:00 

Lęcę z Warszawy do Male i w Male mam 2 godziny od wylądowania, by dostać się na prom na lokalną wyspę. Planuję spakować się w bagaż podręczny, ale dodatkowo prawdopodobnie nadam bagaż, gdzie wsadzę większe rzeczy, ale takie bez których mogę się obyć. I teraz pytanie, jeżeli np. samolot będzie miał opóźnienie, będę musiał gnać na prom i w związku z tym, żeby było szybciej nie odbiorę bagażu rejestrowanego (będę miał podręczny z najważniejszymi rzeczami), to co się z nim dzieje? Czy mogę go odebrać po 2 tygodniach w drodze powrotnej? Będzie wciąż czekał na lotnisku? Są tutaj jakieś reguły?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#102 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
hehe... obawiam się, że bezkosztowo nie obejdzie się. Gdyby było tak jak o opisujesz to miałbyś darmową przechowalnie bagażu.

#103 PostWysłany: 03 Mar 2014 23:23 

Pomóżcie, będę w kwietniu lecieć Ryanairem z Krakowa na Maltę tylko z bagażem podręcznym. Wymiary tego bagażu mają być : 55 x 40 x 20. Moja torba ma 52 x 30 x ok. 23-25. Długość jest ok, szerokość nawet o 10cm mniejsza niż trzeba, tylko grubość jest minimalnie większa, tak 3 - 5 cm.... Czy sprawdzają to tak dokładnie co do centymetra? Pierwszy raz będę lecieć samolotem i boję się trochę, nie wiem czy warto kupować nową torbę skoro w tej na ścisłość grubość przekracza 3cm... a tez nie wezmę jakiejś całkiem małej torebki, gdzie będę musiała zrezygnować z połowy rzeczy. Co o tym myślicie? A cofnąć się żeby się przepakować też nie dam rady, ponieważ jadę 700km, z samego wybrzeża. Jak coś pójdzie nie tak to lipton, cały urlop pójdzie się je*ać :/ i nie ciśnijcie mnie, to moja pierwsza podróż więc jestem zielona :(
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 03 Mar 2014 23:35 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Zbanowany
Torba sztywna czy z materiału? Jeżeli nie wieziesz ze sobą płyt gipsowo-kartonowych albo cegieł to sądzę, że używając siły na torbę zawsze parę cm ugrasz ;).
U Rajanka kosz jest odrobinę większy niż to co podają.

#105 PostWysłany: 03 Mar 2014 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Po pierwsze mysle ze powinnas przejrzec istniejace tematy to by Ci bardzo duzo dalo.
Jesli to jest miekka torba a nie walizka to absolutnie nie masz sie o co martwic. Nie wypychaj jej zupelnie na maksa i wszystko bedzie dobrze. Pamietaj ze mozesz miec druga sztuke bagazu do ktorej mozesz troche rzeczy przelozyc. Przede wszystkim nie stresuj sie i udanej podrozy!
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 03 Mar 2014 23:47 

Materiałowa. Dno jest lekko usztywniane, ale to można wyjąć i torba będzie bardziej miękka i elastyczna. Dzięki, wiem że teraz w Ryanie jest dodatkowa torebka, na pewno część rzeczy przełożę żeby ta główna torba była "chudsza" i zdawała wrażenie mniejszej ;)
Jeszcze raz dzięki, przeglądałam tematy i widziałam że różnie to bywa na różnych lotniskach, raz sprawdzają a raz nie, raz przymkną oko a raz nie ale chciałam zapytać o konkretne lotnisko i konkretny lot, bo może ktoś miał już doświadczenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 04 Mar 2014 00:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Przecież nikt nie jest wróżbitą i nie powie, czy akurat w tym dniu, na tym lotnisku, na ten lot, będą sprawdzali bagaż. Jak zrobisz tak jak radzono wcześniej, to w razie czego zawsze upchasz miękką torbę do koszyka pomiarowego.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 04 Mar 2014 01:44 

niebieski
Od jakiegoś czasu nie sprawdzają wymiarów przy pomocy sizera. Spokojnie przejdzie taki bagaż

Wysłane z mojego LT18i

#109 PostWysłany: 05 Mar 2014 23:09 

Czy lecąc Airasia z dps do cgk lot krajowy moge podzielić bagaż rejestrowalny wykupiliłem limit 25 kg bagażu i teraz chcę podzielić ten limit na 2 walizki czy jest taka możliwość ? :)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 17 Lis 2014 16:37, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 05 Mar 2014 23:12 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.airasia.com/ask/template.do?id=169

#111 PostWysłany: 05 Mar 2014 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
rejestrowaLny??? nie ma takiego bagażu ;)

#112 PostWysłany: 07 Mar 2014 13:30 

Witam, mam pytanie dotyczące rozmiaru bagażu w Alitalii.

Na polskiej stronie znalazłem informację:

"Koszt przewozu bagażu, w ramach obowiązującego limitu bagażowego, jest wliczony w cenę biletu. W przypadku, gdy waga bagażu przekracza wyznaczony limit, pasażer jest zobowiązany do dokonania opłaty za nadbagaż, która jest również stosowana w przypadku bagażu specjalnego, bagażu wartościowego oraz bagażu przekraczającego wielkością dozwolone wymiary (maksymalne dozwolone wymiary: szerokość 42 cm, wysokość 70 cm. głębokość 40 cm)."

Zaś na angielskiej stronie jest taka informacja:

"Make sure your baggage is strong enough and does not exceed the maximum allowed size: 158 cm (height + width + depth)."

Czy ktoś wie jak to w rzeczywistości jest jeśli chodzi o ROZMIAR bagażu? Wagę znam, 23 kilogramy.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 09 Mar 2014 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 604
Kilometry: 723 771
niebieski
Witam. Kto z szanownych forumowiczów orientuje się ile kosztuje późniejsze dokupienie bagażu rejestrowanego do biletu w tańszej taryfie na trasie Warszawa - Londyn w British Airways? Pozdrawiam

#114 PostWysłany: 09 Mar 2014 20:08 

niebieski
Z tego co mi wiadomo możesz to sprawdzić logując się do swojej rezerwacji na stornie BA i dokupić bagaż rejestrowany, na pewno będzie tańszy niż miałbyś wykupywać na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 09 Mar 2014 20:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Na razie nie kupiłem biletu, dlatego zastanawiam się ile będę musiał dopłacić jak zdecyduję się zabrać ze sobą bagaż nadawany.

#116 PostWysłany: 09 Mar 2014 20:32 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Cena za bagaż zależy od zakupionej taryfy oraz czy zakupu dokonujemy online czy na lotnisku:
http://www.britishairways.com/pl-pl/information/baggage-essentials/extra-overweight-baggage

Z tej strony wynika ze przy taryfie bez bagazu (UK Domestic Euro Traveller (hand baggage only)) za pierwszy bagaz trzeba online zapłacić £20/$30/€25, a na lotnisku £40/$60/€50.

#117 PostWysłany: 09 Mar 2014 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Te ceny chyba są dla lotów krajowych w UK?

#118 PostWysłany: 09 Mar 2014 21:28 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Euro Traveler - to klasa ekonomiczna w Europie

#119 PostWysłany: 09 Mar 2014 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Hej! Spytam o następującą kwestię - co się dzieje, jeśli przez zbyt długie kolejki na immigration spóźnię się na połączenie, które jest ostatnim tego dnia? Wybieram się we wrześniu do Las Vegas i znalezione kombinacje lotów wyglądają tak, że przylatuję LH z MUC do ORD, mam nieco ponad 1,5 h na przesiadkę i potem odlatuje mój samolot United do LAS. Nigdy jeszcze nie przesiadałem się w USA na lot krajowy i nie spieszyło mi się na kolejne połączenie, a kolejki bywają spore. W Miami we wrześniu zeszłego roku czekałem ponad godzinę. Orientujecie się, czy w takim wypadku linie zapewniają też nocleg czy to już we własnym zakresie? Ryzyko jest dość duże, więc wolałbym wiedzieć to przed zakupem biletu i ew. wybrać inne połączenie. Szkoda, że Las Vegas jest kiepsko skomunikowane z Europą. Bezpośrednio z LHR lata British Airways, ale dla moich dat/lotów (robię multicity, powrót z Toronto, najtaniej obecnie wychodzi Air Canada do CPH i potem SAS do WAW) wychodzi ponad 1200 zł drożej, a poza tym zbieram dzielnie mile w *A.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 10 Mar 2014 19:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 896 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość