Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Link do wyrobienie e-visa

https://evisa.gov.az/en/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 05 Kwi 2016 12:32 

To jak jest z tą wiza ?
Jesli mam transfer kilku godzinny to musze kupować wizę ?
Tak naprawdę to bede siedzial na lotnisku (terminalu) ten okres.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴 🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴
🚨 Zabierz rodzinę na ferie do słonecznej Portugalii 🇵🇹🏖️ Tygodniowy pobyt w 4* hotelu za 879 PLN 🤯 🚨 Zabierz rodzinę na ferie do słonecznej Portugalii 🇵🇹🏖️ Tygodniowy pobyt w 4* hotelu za 879 PLN 🤯
#62 PostWysłany: 05 Kwi 2016 12:47 

niebieski
Temat jest wałkowany w wątku równoległym: lwo-gyd-rt-440-zl,232,91507

Ostatnio edytowany przez Zeus, 05 Kwi 2016 12:51, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 25 Kwi 2016 22:03 

Jestem w trakcie zalatwiania wizy tranzytowej (jutro chcemy zawozić papiery) do azerbejdżanu (20h w drodze do iranu). W ambasadzie watpliwej kultury Pani odburkneła że oczywiscie potrzebuję do tego opłaconej rezerwacji hotelu na pierwszy nocleg w Iranie jako że wize do kraju docelowego zalatwiam dopiero na lotnisku w Teheranie. W kwestii kilku informacji ta sama Pani w ciągu paru rozmów zmieniala zdanie na pewne tematy dlatego poczytałem i radziłem sie pośrednikow ktorzy twierdza że wystarczy rezerwacja hotelu (z mozliwoscia anulacji) niekoniecznie opłacona. Jakie są Wasze doświadczenia? Aktualnie mam klepnięty nocleg z opcją anulacji, bez podawania karty na bookingu i zastanawiam się czy to wystarczy i czy ewentualnie nie kombinować z czymś bardziej pewnym bo na rezerwacji którą posiadam w 15stu miejscach zaznaczają że mój nocleg jest nieopłacony. Biorąc pod uwagę usposobienie osób w wydziale konsularnym ambasady to mam wrażenie że będą się czepiać.
Myślałem jeszcze o zaklepaniu hotelu bez opcji anulacji na HRS z podaniem numeru karty na której nie ma kasy.
Nie potrafię znaleźć noclegu ktory moglbym potwierdzic kartą, a w rezerwacji pojawiłaby się opcja bezpłatnego odwołania

-- 25 Kwi 2016 22:07 --

Dodam jeszcze że wylatujemy 15 maja. W Baku chcemy byc 16ego a pierwsza noc w Teheranie o której rezerwację się rozchodzi to 16/17maja.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 25 Kwi 2016 23:24 
Awatar użytkownika

Jak się ma wizę tranzytową to rozumiem, że ma się 72h na opuszczenie Azerbejdżanu. Wiecie może kiedy zaczyna "naliczać się" ten czas? W czasie kontroli paszportowej, czy może już ważność wizy jest wybita na niej podczas wyrabiania jej w ambasadzie w Polsce ?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 02 Cze 2016 13:26 

Azerbejdżan wprowadze E-wiza(Asan Viza) z 01.09.2016

za pomocą strony Asan viza w cenie 15 euro lub 20 USD
– Płatność możliwa jest wyłącznie za pomocą kart kredytowych lub debetowych w systemach Visa lub Mastercard. (innych systemów nie sprawdzałem)
– wydrukowaną e-wizę należy mieć ze sobą przy przekraczaniu granicy

http://eurasnews.ru/iran/asan-visa-%D0% ... 5%D1%80-2/
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 02 Cze 2016 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 636 662
niebieski
Świetna wiadomość! Odpada wycieczka do do ambasady :)

#67 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:30 
Awatar użytkownika

niebieski
kamil141 napisał(a):

Fiuuu... 8-) . Bardzo dobry news! Oby tylko nie było tak, jak ze zniesieniem wiz do Kazachstanu: prawodawstwo swoje, a życie swoje...
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 02 Cze 2016 14:52 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Oby rzeczywiście weszło w życie od września i różniło się od obecnych wiz.
Bo teraz też nie jeździ się do konsulatu, tylko teoretycznie załatwia przez internet, a właściwie azerskich pośredników.
No i żeby płatność przechodziła bez problemu, a nie jak jest np. w przypadku wiz indyjskich.
No i czego by tu jeszcze sobie życzyć? ;)
2 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 02 Cze 2016 15:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Sudoku napisał(a):
No i czego by tu jeszcze sobie życzyć? ;)

... dobrego "strzału" na statek z Baku do Turkmenbaszy? ;)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 02 Cze 2016 15:15 

platynowy
Czekam aż Kazachowie zniosą wizy - niby znowu zapowiadają od przyszłego roku. A wtedy taka trasa:

turkmenistan-tranzytem-z-warszawy-za-1550-pln,232,86729

#71 PostWysłany: 02 Cze 2016 16:29 

Loty: 94
Kilometry: 182 398
Dokumenty potrzebne wg aktualna stronę E-Visa Azerbejdżanu. Ciekawe czy rezerwacje hotelu można być z bookingu.

What documents do I need before applying for eVisa?

1. Filled and signed e-Visa application form.

Download sample of filled application form here.

2. Hotel confirmation

3. Colored copy of your Passport’s main page.

4. Passport style colored photo (dimensions 3x4)

5. Copy of your round-trip flight ticket OR reservation.
If you are going to enter Azerbaijan by train or bus from the nearest countries, you are NOT required to attach any ticket.
Please also write down on your application form Azerbaijan border entry point and type of vehicle. If it is your private car, please indicate registration plate number of the car on your application form.

A co ciekawe:

As the type of visa is an "electronic tourist visa", it is required to pay for at least one tourist service in order to apply for eVisa. Based on this government rule, we have prepared two options: Simple package and Full package. However, citizens of some countries are not eligible to apply for simple package. In order to know your eligibility, it is necessary to press Apply now button, select country of your travel document from the drop down menu and you will see which package is available for you.

Simple package
You need to choose Simple package, if you have already booked your hotel through any other company. The price of Simple package is 120 AZN. This price is included eVisa Government fee (20 USD) and "Old City Baku" walking tour (51 USD).

Full package
You need to choose Full package, if you are going to book your hotel during the eVisa application process. The price of Full package is 35 AZN+hotel amount. This price is included eVisa Government fee (20 USD) and the Hotel which you will select during the application process.
If the hotel name which you are looking for is not listed in Full package option, it's recommended to book your hotel or tour through our recommended incoming tour operator and DMC - “Turizm.Az” Travel Group.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 02 Cze 2016 16:39 

platynowy
To są warunki dla wiz obowiązujące teraz.

Dlatego pisałem, że mam nadzieję, iż te nowe będą inne od obecnych.

#73 PostWysłany: 02 Cze 2016 17:03 
Awatar użytkownika

A ja właśnie dzisiaj dowiedziałem się, że dostanę wizę tranzytową dwukrotną :D Obecnie e-wizę turystyczną można załatwić tylko przez pośrednika z Azerbejdżanu lecz tranzytową w ambasadzie osobiście. Ciekawe czy ta nowa ustawa też to zmieni. Wymagania, które musiałem spełnić, może komuś się przyda.
- rezerwację noclegów w Azerbejdżanie (opłaconą nie z bookingu)
- rezerwację noclegów w kraju gdzie się jedzie (ewentualnie wizę do tego kraju)
- zaświadczenie pracy/studiowania
- kserokopia legitymacji studenckiej
- kserokopia paszportu
- dowód wpłaty pieniędzy 40 $
- bilet lotniczy
- 5 stronicowy wniosek
- 1 zdjęcie

Czas oczekiwania około 2 tygodni. Można być na takiej wizie 4 dni, na piąty trzeba być już za granicą Azerbejdżanu.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 22 Cze 2016 00:13 

Planuję przejazd z Gruzji przez Azerbejdżan do Węgier. Czy bilet lotniczy Baku-Budapeszt wystarczy, żeby dostać wizę tranzytową? Gdzie trzeba zarezerwować nocleg, żeby władze Azerbejdżanu go uznały?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 27 Cze 2016 16:13 

Może ktoś pomoże :) Co wpisujecie w "Paying person" w e-formularzu ?Mam tylko kilku godzinny stopover w Baku wiec żadnego sponsora niemam .
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 28 Cze 2016 17:32 

Loty: 214
Kilometry: 405 745
Witam,
Jeśli ktoś już w ostatnim czasie aplikował o e-vizę do Azerbejdżanu to mam kilka pytań:

1) Cena - jest napisane, że kosztuje toto 20USD - skoro załatwia się to przez jakąś firmę Azerską to ile oni średnio biorą za pośrednictwo i jaki jest rzeczywisty koszt takiej wizy?

2) Wniosek
http://azerbaijan.travel/upload/File/e- ... cation.pdf

- punkt 21: Final destination - chodzi o miasto w Azerbejdżanie (np Baku) czy gdzie się udaję po zakończeniu wizyty w Aze? Np. mam bilety Wizz Budapeszt-Baku-Budpapeszt to czy wpisuję jako final destination Budapeszt?

- punkt 32: "Direction of activity of organization , juridicial person inviting you to Azerbaijan or the status of the inviting person:"
Podejrzewam, że tutaj chodzi o firmę która będzie pośredniczyła, tak? Jeżeli tak to co tam zaznaczyć?

- punkt 33: "Full name , address and phone number of organization, juridicial or physical person inviting you to Azerbaijan:"
dla pewności - chodzi o firmę pośredniczącą, tak?

- punkt 34: "Address of the place of your stay in Azerbaijan:" - czy tutaj trzeba mieć coś zabookowane? w sensie czy wymagają dalej potwierdzenia rezerwacji jak kiedyś? Czy wystarczy napisać, że będzie się w Baku?

- punkt 35: "Who will pay for your visit?" - tutaj wpisać, że "Myself" ;]?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 29 Cze 2016 09:27 
Awatar użytkownika

niebieski
zielak666 napisał(a):
jest napisane, że kosztuje toto 20USD - skoro załatwia się to przez jakąś firmę Azerską to ile oni średnio biorą za pośrednictwo i jaki jest rzeczywisty koszt takiej wizy?
Koszt zależy od wybranej firmy. Jest stosunkowo spora rozpiętość, zwłaszcza jeżeli porównasz ceny agencji polskich i azerskich. Poszukaj na forum, o ile dobrze pamiętam, padało już kilka nazw, opinii i cen. Cenowo i jakościowo przyglądnij się Geo-Travel (http://geo-travel.az/)

zielak666 napisał(a):
Final destination - chodzi o miasto w Azerbejdżanie (np Baku) czy gdzie się udaję po zakończeniu wizyty w Aze?
Wpisz jedno miasto w Azerbejdżanie. Lepiej "miasto" niż "miasta", abyś nie musiał się szarpać z potwierdzaniem noclegów w więcej niż jednym miejscu.

zielak666 napisał(a):
punkt 32 [..] punkt 33
Tak. Ale dla pewności, jeżeli aplikujesz przez pośrednika, dopytaj się go dokładniej - ponieważ część pośredników jako dane "zapraszającego" ma swoje agencje turystyczne i inne czary mary... ;)

zielak666 napisał(a):
"Address of the place of your stay in Azerbaijan:" - czy tutaj trzeba mieć coś zabookowane? w sensie czy wymagają dalej potwierdzenia rezerwacji jak kiedyś? Czy wystarczy napisać, że będzie się w Baku?
Teoria: musisz mieć potwierdzone rezerwacje. Praktyka: jeszcze do niedawna można było znaleźć cokolwiek na Agoda.com z możliwością bezpłatnej anulacji - i po sprawie. Teraz zdarzają się fuckupy w postaci wymogów przedstawienia dokonanej i opłaconej rezerwacji hotelowej, z podpisem kogoś "władnego" (właściciel danego obiektu itd). Dla swojego bezpieczeństwa psychicznego ( 8-) ), można znaleźć obiekty, które takie dokumenty wystawiają BEZ opłacenia, lub z dopuszczalną anulacją. Spróbuj zapytać się mailowo na przykład tutaj => guesthouse-inn@mail.ru

zielak666 napisał(a):
"Who will pay for your visit?"
Wpisz siebie ;)
 Profil Relacje PM off
zielak666 lubi ten post.
zielak666 uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 10 Lip 2016 09:46 
Awatar użytkownika

srebrny
kamil141 napisał(a):

[...]

http://eurasnews.ru/iran/asan-visa-%D0% ... 5%D1%80-2/

A to na pewno ma być od września ? bo źródle nic nie widzę o wrześniu, w innych źródłach zresztą też...

#79 PostWysłany: 10 Lip 2016 11:26 

platynowy
Pewnie będzie podobnie, jak z Indiami, Kazachstanem czy Turcją.

Czyli w końcu wprowadzą e-wizy albo nawet zniosą, tylko nie wiadomo naprawdę kiedy.

#80 PostWysłany: 25 Lip 2016 21:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Znalazłem źródło mówiące o tym, że ASAN ma zacząć obowiązywać od 1/09/2016 i uderzyłem z tym do ambasady RP w Baku i ambasady Azerskiej w Warszawie http://abc.az/eng/news/97335.html.
Nasza w Baku nic nie potwierdza, ale i nie zaprzecza:
Cytuj:
Ambasada RP w Baku nie posiada oficjalnej informacji o dacie wprowadzenia w życie uproszczonego elektronicznego systemu wizowego ASAN.

Natomiast druga strona prosi o cierpliwość:
Cytuj:
uprzejmie informujemy, ze szczegolowa informacja o ASAN-visa bedzie umieszczona w najblizszym czasie na stronie internetowej Ambasady.
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 334 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość