Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Autostop w Jordanii
#1 PostWysłany: 09 Lis 2023 22:55 

niebieski
Czy ktoś z forumowiczów próbował podróżować w Jordanii autostopem? Czy łatwo coś złapać? Jak wrażenia?
Chciałbym dotrzeć w różne zakamarki, nie tylko w znane miejsca i duże miasta, a tego autostop nadaje się doskonale.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
#2 PostWysłany: 09 Lis 2023 22:58 

niebieski
Ja probowalem, tylko to bylo jakies 15 lat temu. Dzialalo bez problemu, zatrzymywalo sie wszystko, poczawszy od samochodow osobowych poprzes pickupy z kurczakami a na cysternie z benzyna konczac.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
tomczas uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 10 Lis 2023 06:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie probowalem, ale w zeszlym rok uwidzialem, i kilku miejscowych i jakis nawet turystow machajacych na autostop przy drodze.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lis 2023 06:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W Jordanii akurat nie próbowałem, ale zobacz tutaj: https://hitchwiki.org/en/Jordan
Za to z powodzeniem łapałem stopa w Omanie i ZEA. W Libanie zaś, było bardzo kiepsko (pewnie ze względu na specyficzną trasę - Rezerwat cedrów-Baalbek).
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image

Ostatnio edytowany przez nelson 1974, 10 Lis 2023 14:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 10 Lis 2023 12:07 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Jeździłam po Jordanii rowerem, wystarczyło że na chwilę stanęłam a już mi proponowano podwózkę. Raz mając dość jazdy pod wiatr sama zatrzymałam auto, nie trzeba było długo czekać.
Z niebezpieczeństw, to raczej do dziewczyn, raz się zdarzyło, że kierowca ciężarówki zatrzymał się przede mną, wysiadł z auta i krzycząc po swojemu machał w moja stronę swym ogonkiem, ominęłam go szerokim łukiem i popedalowalam dalej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 10 Lis 2023 12:55 

niebieski
Kobieta ma dużo łatwiej :D Kiedyś byłem z koleżanką w Armenii. Łapaliśmy autostopa we dwoje. Średni czas oczekiwania 5 minut. Raz poszedłem na minutę do sklepu, to przy koleżance od razu 3 samochody :D
Natomiast kobieta faktycznie jest bardziej narażona na różne akcje na tle seksualnym.

Image
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lis 2023 14:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@agnieszka.s11 "...machał w moja stronę swym ogonkiem". Masz jaja :mrgreen:
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Lis 2023 14:48 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Droga była dosyć ruchliwa więc nie panikowałam 😄 ja z tych co nie mają wyobraźni, wierzą że ludzie są dobrzy i jest niewiele rzeczy, których się boję
I póki co zawsze mi się udaje
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość