Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 01 Wrz 2015 08:27 

Orientujecie się czy można znaleźć przystępny hotel/hostel/pensjonat, który umieszczony jest na trasie jednego z nocnych autobusów kursujących z lotniska? Zależy mi, aby nie błąkać się koło 1-2 w nocy po mieście.
 Profil Relacje PM off  

Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷 🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷
#42 PostWysłany: 01 Wrz 2015 09:15 

Loty: 184
Kilometry: 418 618
niebieski
O jakiej cenie za noc myślisz? Ile osób?
Ja zrobiłem to w ten sposób: mapka linii nocnych i hotele na fly4free. Za trzy doby w maju 2016 roku, dla dwóch osób, trzy gwiazdeczki wychodziły od 450 zł ze śniadaniem, czyli po 150 zyla za noc. To jest ten hotel Best Western Amazon Hotel, ale patrzę, e w ciągu trzech dni cena wzrosła do 550.
Ale proponuję zaktualizuj datę i poszukaj:
http://szukaj.hotel4free.pl/Hotels/Sear ... expanded=0
pozdrawiam
a tu lin z mapą trasy i rozkładem jazdy autobusu X95:
http://athensairportbus.com/en/timetabl ... ntown.html
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 25 Wrz 2015 10:18 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
niebieski
Jak tam aktualna sytuacja w stolicy Grecji? Które z dzielnic są najbezpieczniejsze/najspokojniejsze do spania?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 25 Wrz 2015 10:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ostatni raz jak sytuacja była zła w Atenach, to było w 1973 i 2008. Cały czas jest spokojnie. Co do dzielnic, to nie ma jakiś zastrzeżeń. Może Wiktoria jest nie ciekawa (ul. Fylis) i głąb ul. Sofokleous (koło placu Kumunduru).
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 25 Wrz 2015 11:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Sofokleous faktycznie nieciekawe, ale moim skromnym zdaniem cała okolica jest paskudna i ponura, ale nie niebezpieczna.

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 240.57 KiB | Obejrzany 3232 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 231.97 KiB | Obejrzany 3232 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 96.08 KiB | Obejrzany 3232 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 27 Wrz 2015 10:12 

potek7 napisał(a):
Ja zrobiłem to w ten sposób: mapka linii nocnych i hotele na fly4free. Za trzy doby w maju 2016 roku, dla dwóch osób, trzy gwiazdeczki wychodziły od 450 zł ze śniadaniem, czyli po 150 zyla za noc. To jest ten hotel Best Western Amazon Hotel, ale patrzę, e w ciągu trzech dni cena wzrosła do 550.
Ale proponuję zaktualizuj datę i poszukaj:
http://szukaj.hotel4free.pl/Hotels/Sear ... expanded=0
pozdrawiam
a tu lin z mapą trasy i rozkładem jazdy autobusu X95:
http://athensairportbus.com/en/timetabl ... ntown.html

Szukałem podobnym sposobem, jednak najbliższe hotele w cenie do 200-250 PLN/noc znalazłem w odległości 1:15-1:30h autobusem. Nie kojarzycie jakiegoś hostelu bliżej?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:08 

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z IHG w Atenach
Polecacie jakiś hotel?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:24 

srebrny
haxzje napisał(a):
Szukałem podobnym sposobem, jednak najbliższe hotele w cenie do 200-250 PLN/noc znalazłem w odległości 1:15-1:30h autobusem. Nie kojarzycie jakiegoś hostelu bliżej?

W Vouli jest sporo hoteli po ok. 45 euro, a i tańsze były. Jak ostatnio tam nocowałem, to X96 z lotniska jechało 35 minut, choć GoogleMaps podaje ponad dwa razy dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 14 Gru 2015 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Anonymous napisał(a):
Przez ostatnie 3 lata nocowałem zawsze w hotelu Aristoteles 2 * na ul Archanon ok 500 m od Omonii. Ten hotel z marszu z ulicy kosztuje 35 e/2 os z dobrym śniadaniem bufet. Jest TV i klima. Dzielnica taka sobie ,ale nikt nie zaczepia. Można kupić taniej z kodami na różnych portalach. Na Booking zawsze najdrożej bo 186 zł doba, ale na hotel4free za 2 noclegi już 280 zł Jest jeszcze grono tańszych hotelików bez śniadania w centrum za ok 25 e pokój,ale bez łazienki i ogólnie nie polecam.

Dosłownie vis-a-vis tego hotelu jest Pergamos. Spałem w nim 3 noce i z czystym sumieniem polecam. Czyściutko, balkony, tv, darmowy internet. Może tylko nieco mała łazienka. Brałem na bookingu za 50e/2os. z niezłym śniadaniem w formie bufetu. Okolica wiadomo - Omonia, ale nic złego się nie dzieje.

#50 PostWysłany: 14 Gru 2015 22:22 

niebieski
Tydzień temu byliśmy w Atenach spędzając 2 noce w Athens Oscar Hotel koło Dworca Larissa.To zupełnie przyzwoity hotel ze świetną lokalizacją ,dokładnie 20 metrów od wyjścia z metra.Dla 2 dorosłych i dziecka płaciłem 48 eu ze śniadaniem za noc! Myślę,że to dużo lepsze i tańsze rozwiązanie od polecanego tu przeze mnie wcześniej hotelu Phidias koło stacji Thissio.
Przy okazji polecam restaurację O Thanasis , ul. Mitropoleos,zaraz koło stacji Monastiraki!Świetne jedzenie!
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#51 PostWysłany: 14 Gru 2015 23:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Thanasis to legenda Thiseio ;P
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 08 Sty 2016 15:40 

Witam wszystkich,

Wybieram się z dziewczyną do Aten na początku lutego na 4 lub 5 nocy. W związku z tym będę miał 3 lub 4 pełne dni na zwiedzenie.
Podczas wyjazdu chciałbym pozwiedzać Ateny, polazić po plaży, po porcie, jeśli starczy gotówki to wybrać się na jedną wyspę, wybrać się do jeziorka Vouliagmeni ( może ktoś potwierdzić czy w lutym jest w nim ciepła woda? )
Najpierw pytanko o nocleg - biorę pod uwagę 3 rozwiązania.
1. Centrum Aten - odradzano Omonię , polecano rejony Thisso - niestety ciężko znaleźć tam nocleg w rozsądnej cenie ( pokój prywatny dwu-osobowy , najlepiej ze śniadaniem.
Jakie jeszcze dzielnice są jeszcze bezpieczne także po zmroku ?
2. Nocleg w Pireusie - tu można coś w miarę tanio znaleźć, całkiem dobry dojazd do centrum, blisko wybrzeża.
Jak wygląda sprawa bezpieczeństwa? Ogólnie polecacie takie rozwiązanie?
3. Nocleg np. w Vouli - też w miare tanio, przy plaży, blisko do jeziorka, do centrum ponoć 45 minut - więc bez tragedii.

Co byście polecali na taki wypad? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

Jeszcze pytanko co do gotówki , czy po 70-80 Euro do wydania na głowę starczy na taki wyjazd? Bilety z lotniska i z powrotem to 10 Euro, bilet łączony na zabytki 12 euro , czyli zostaje około 50 Euro. Wiem że to trochę mało ale mamy ograniczone możliwości :) Jedlibyśmy śniadania w hotelu , na obiad jakaś pita, kolacja raczej z supermarketu.

Pozdrawiam i życzę wszystkie najlepszego w Nowym Roku,
Szymon
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 08 Sty 2016 20:06 

srebrny
Ja już kilka razy nocowałem w Vouli lub Glyfadzie i zawsze mi się ta opcja podoba. Świetny dojazd z lotniska, niezłe skomunikowanie z miastem, plaża za płotem i spora baza hotelowa.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 08 Sty 2016 20:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Omonoia nie jest już taka zła jak kiedyś. Co do Pireusu, to nie wiem po jakiego grzyba tam jechać żeby spać lepiej jakieś miasto przy morzu (Voula, Glyfada).

10 euro na dzień, za jedzenie? W sumie by dało rade, ale jednym gyrosem raczej się nie najesz do szyta. Jakby było 13-15 to prędzej.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 08 Sty 2016 23:08 

Tylko zastanawiam się czy w lutym jest sens mieszkać nad morzem , dlatego prosiłem o opinie ;) wiadomo ze kąpiele raczej odpadają. , rozważam kąpiel w tym termicznym jeziorku.

Czytam czytam forum i myślę że podróż na 4 noce przy ograniczonych funduszach będzie lepszym rozwiązaniem. Niestety ryanair przylatuje późnym wieczorem a odatuje kolo 15 wiec będę miał 3 pełne dni. 2 dni na zwiedzanie Aten i jeden na wyjazd nad jezioro i spacery po plaży. O ile pogoda pozwoli ;)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 09 Sty 2016 10:19 

srebrny
Z tymi kąpielami to może być różnie. Z reguły w ciepłych krajach wysoka temperatura wody utrzymuje się po lecie długo (do grudnia), ale też potem długo się nagrzewa (kwiecień, maj). Ale próbować zawsze można.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 09 Sty 2016 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
@obibok dokladnie tak jest. W połowie grudnia się kąpałem, mimo iż należę do zmarzluchów. Woda wydawała się cieplejsza niż latem w Bałtyku. %% też pewnie robiły różnicę ;)
obibok lubi ten post.

#58 PostWysłany: 11 Sty 2016 13:42 

W lutym może być ciężko jeśli chodzi o kąpiel.
Która lokalizację na podstawie waszych doświadczeń byście polecili? Nad morzem czy w mieście?
I jeszcze jedno pytanko czy w nadmorskich miejscowościach znajdują się jakieś tanie sklepy typu lidl?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 12 Sty 2016 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 31 857
szymon0791 napisał(a):
Tylko zastanawiam się czy w lutym jest sens mieszkać nad morzem , dlatego prosiłem o opinie ;) wiadomo ze kąpiele raczej odpadają. , rozważam kąpiel w tym termicznym jeziorku.

Czytam czytam forum i myślę że podróż na 4 noce przy ograniczonych funduszach będzie lepszym rozwiązaniem. Niestety ryanair przylatuje późnym wieczorem a odatuje kolo 15 wiec będę miał 3 pełne dni. 2 dni na zwiedzanie Aten i jeden na wyjazd nad jezioro i spacery po plaży. O ile pogoda pozwoli ;)

My się nie daliśmy rady wykąpać w morzu, a próbowaliśmy, ale na Sounion było pięknie. Niestety poskąpiliśmy pieniędzy na jeziorko, a wyglądało super, więc raczej polecam. Zapraszam do mojej relacji ;) Prawie dwa lata temu był wyjazd, a dopiero ją dokończyłem :D
ateny-w-lutym-objazdowka,1504,61010 Tu też masz patent na nocleg u Polki.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 27 Sty 2016 13:25 

Witam wszystkich :)
Szukam noclegu dla 3 osób w Atenach w terminie 20.04-24.04. Szukałam juz na booking czy tripadvisor ale jak czytam komentarze to nie wiem na co sie zdecydować. Być moze tutaj ktoś pomoże i podpowie cos konkretnego. Zależy mi na oczywiście dobrej cenie 8-) moze być nocleg ze śniadaniami. Jakieś ekstra udogodnienia hotelowe nie sa nam potrzebne bo jesteśmy nastawione głownie na zwiedzanie :D jak juz sie zainteresowałam jakimś hotelem to w komentarzach opinie ze brudno ze dzielnica nie jest zbyt ciekawa ze narkomani na każdym rogu itd itd :shock:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość