Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Maj 2015 18:42 

Możecie coś polecić w Atenach termin 6 - 11 czerwiec, szukam hotelu do 1100 max za 2 osoby i najlepiej obok plaży co polecacie? może być też pireus, fajnie jakby obok hotelu była jakas komunikacja miejska, bo nie mam zamiaru wypozyczac auta.
 Profil Relacje PM off  

Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN
Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
#22 PostWysłany: 11 Maj 2015 02:26 

niebieski
Czy ktos mial okazje spac w ktoryms z nastepujacych hosteli: Athens International Youth Hostel, Hotel Lozanni (oba naleza do HI), Zorbas Hotel? Jestem ciekaw opinii na temat tych hosteli jak i okolicy, bo laduje jakos przed 23 dopiero wiec nie chcialbym sie o tej porze przedzierac przez jakies meliny.

#23 PostWysłany: 12 Maj 2015 19:27 

Jest ktos w stanie cos polecic? chodzi mi zeby bylo takze bezpiecznie ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Maj 2015 00:26 
Awatar użytkownika

srebrny
green1990 napisał(a):
Jest ktos w stanie cos polecic? chodzi mi zeby bylo takze bezpiecznie ?

Rzuc okiem na moj post, tam jest bezpiecznie ;)

#25 PostWysłany: 03 Cze 2015 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Zatrzymywał się ktoś może w Best Western Candia Hotel?

https://ssl-pl.hotels.com/hotel/details ... 2015&rooms[0].numberOfAdults=2&roomno=1&validate=false&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first

Dobra lokalizacja dla podróżnika z nastawieniem alkoholowo - kulinarnym?

#26 PostWysłany: 03 Cze 2015 18:48 

srebrny
Ja byłem zadowolony z tego:
https://www.booking.com/hotel/gr/plaza-athens.pl.html
Za oknem krańcówka tramwajowa i plaża - niektórzy twierdzą, że najlepsza.
Ale na ten termin cena przekracza podane wytyczne. Ja byłem poza sezonem, to było dużo taniej.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Cze 2015 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
Czy ktos moze polecic cos w centrum jak najtaniej, ewentualnie zna jakiegos hosta z couchsurfingu godnego polecenia? Te wszystkie tanie hoteliki na Bookingu wygladaja podejrzanie a szkoda wydawac mase pieniedzy na nocleg ktorego potrzebuje w sumie od polnocy do 8 rano...

#28 PostWysłany: 18 Cze 2015 22:41 

Przez ostatnie 3 lata nocowałem zawsze w hotelu Aristoteles 2 * na ul Archanon ok 500 m od Omonii. Ten hotel z marszu z ulicy kosztuje 35 e/2 os z dobrym śniadaniem bufet. Jest TV i klima. Dzielnica taka sobie ,ale nikt nie zaczepia. Można kupić taniej z kodami na różnych portalach. Na Booking zawsze najdrożej bo 186 zł doba, ale na hotel4free za 2 noclegi już 280 zł Jest jeszcze grono tańszych hotelików bez śniadania w centrum za ok 25 e pokój,ale bez łazienki i ogólnie nie polecam.
 PM off  

#29 PostWysłany: 19 Cze 2015 00:27 

srebrny
To może to?
https://www.booking.com/hotel/gr/the-cr ... ue.pl.html
Sądząc po opisach tu i na innych serwisach, to typowy hotelik na godziny - na "bara-bara"...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Cze 2015 08:47 

Loty: 12
Kilometry: 14 496
Anonymous napisał(a):
Przez ostatnie 3 lata nocowałem zawsze w hotelu Aristoteles 2 * na ul Archanon ok 500 m od Omonii. Ten hotel z marszu z ulicy kosztuje 35 e/2 os z dobrym śniadaniem bufet. Jest TV i klima. Dzielnica taka sobie ,ale nikt nie zaczepia. Można kupić taniej z kodami na różnych portalach. Na Booking zawsze najdrożej bo 186 zł doba, ale na hotel4free za 2 noclegi już 280 zł Jest jeszcze grono tańszych hotelików bez śniadania w centrum za ok 25 e pokój,ale bez łazienki i ogólnie nie polecam.

Ja też spałem ostatnio we wrześniu w tym hotelu ale głownie dlatego że wychodził najtaniej jako hotel (nie hostel) w centrum ze śniadaniem (68Euro za pok. 2 osobowy na 2 noce kupowane przez booking). Dostaliśmy pokój z oknem na wew. szyb/dziedziniec a klimatyzator działał ale tak się trząsł że robił mega hałas i nie dało się go używać w nocy. Ale w sumie nam też był potrzebny tylko żeby przespać się parę godzin w nocy i raczej miałem świadomość jak to będzie wyglądać. Do centrum jest dość blisko (my chodziliśmy na nogach), a zaraz obok jest parking wielopoziomowy jak ktoś potrzebuje zostawić samochód. Ale dogadajcie się dobrze kosztuje bo coś wydaje mi się że ściemniają i próbują naciągać.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 27 Lip 2015 11:03 

Witam!

W Atenach zdecydowanie polecam Pella Inn Hostel!

Świetna miejscówka, wszędzie blisko (wszystko w promieni 1, max 2 km), bezpiecznie, widoki z okien/tarasu rewelacyjne, ceny ... jak to ceny jednemu pasują innemu nie, ale wydaje się bardzo tani, obsługa spoko, wifi za darmo (jak by ktoś chciał tylko zacumować żeby posiedzieć na necie to hasło Acropol lub Acropolis - z resztą kartka z hasłem wisi na każdym korytarzu - można wejść i sprawdzić), pościel czysta z małym wyjątkiem - na kołderkach nie było obleczki, myśmy spali w pokoju sześcioosobowym - ale mieliśmy swoją łazienkę. Ogólnie zdecydowanie polecam!

Oczywiście można za darmo po krzakach lub ławkach - widziałem kilka osób, więc się da :) Polecam okolice Kerameikos a nawet wzgórze Filopapposa ;)

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 27 Lip 2015 11:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No chyba na krzakach/ławkach to byli nielegalni imigranci z Syrii/Bangladeszu/Pakistanu
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Sie 2015 13:01 

Ląduje na lotnisku w Atenach 30 października o 24.00. Czy możecie polecić jakiś tani nocleg dla 2 osób w pobliżu lotniska? Wolę nie jechać do centrum nocą lub konkretniej do Pireusu, gdzie mam hotel od następnego dnia. Jeśli nie, nie ma problemu ze spaniem na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Sie 2015 13:05 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Przy samym lotnisku jest tylko Softitel, który do tanich nie należy.

Nie powinno być problemu ze spaniem na lotnisku.

#35 PostWysłany: 19 Sie 2015 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Podobne pytanie mam, chodzi o nocleg w poblizu lotniska. Tez widzialem tylko Sofitel. Ale ogolnie - w ktorym miejscu wybrac hotel, zeby jak najszybciej dostac sie z niego z lotniska i na lotnisko? Widzialem hotele w odleglosci jakichs 5 km od lotniska, ale domyslam sie ze moze tam nie jezdzic wieczorem ani rano zaden autobus.

Bede na lotnisku o 23, nastepny lot mam o 8. Na nocleg na lotnisku raczej sie nie zdecyduje, bo bede 6 tygodni po operacji kolana. W ostatecznosci wybiore Sotitel, najwyzej wydatki na hotele sie wyrownaja, reszta noclegow z Hotwire ;)

#36 PostWysłany: 19 Sie 2015 10:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Masz także Holliday In, przy autostradzie, jakieś 10 km. Dojedziesz tam X93, X95 które jadą całą dobę.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 19 Sie 2015 10:46 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Holiday Inn ma też bezpłatny shuttle bus z/na lotnisko.

Niestety jest w zasadzie in the middle of nowwhere. Ale tuż przy hotelu jest stacja benzynowa, na której można zaopatrzyć się w jedzenie i napoje po przystępnych cenach.

#38 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:35 

A to i ja się podepnę pod temat, chociaż problem trochę z innej beczki :)
Zamierzam na pół roku zamieszkać w Atenach i szukam dobrej lokalizacji na mieszkanie, w miarę blisko centrum i Panepistimio (lub z dobrym dojazdem). Wiem, że mam omijać Omonię, sporo ofert jest w Exarcheii, ale też ciekawa wydaje mi się jedna w Thissio. Jeśli macie jakieś wskazówki będę wdzięczny :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja bym brał Exarchie, ale to kwestia gustu. Thiseio też spoko, tylko ze tam jest multum ludzi. Poszukaj coś koło Patisii. Blisko metrem i jest komunikacja nocna ;)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 25 Sie 2015 15:56 

Loty: 288
Kilometry: 467 225
Ja mieszkałam na Thiseio i byłam bardzo zadowolona. Jest tam spory ruch i dosyć głośno (choć nie mieszkałam przy uliczce z kawiarniami), ale dla mnie ważne było położenie (metro/centrum/wtedy uczelnia/Akropol w promieniu max. 15-20 minutowego spaceru).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość