Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 783 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 16 Gru 2016 17:24 

Kendi nie bulwersuj się. Chodziło mi te hipermarkety, których nie ma poza Brai a więc nie ma gdzie zjeść w porze siesty (nie tylko w niedziele). A jeśli chodzi o niedzielę to szczerze wątpie by z 5 latkiem chciało im się szukać o 22 sklepu poza centrum Bari... Przyznaję rację, że ten sklep co mijałam mógł się nazywać Coop. Prawdę mówiąc niezbyt zwracałam na to uwagę.
 Profil Relacje PM off  

🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
Sardynia na weekend 🏝️ 🌊 Loty do Cagliari i noclegi w 4* hotelu za 649 PLN 😎 Sardynia na weekend 🏝️ 🌊 Loty do Cagliari i noclegi w 4* hotelu za 649 PLN 😎
#262 PostWysłany: 16 Gru 2016 22:40 

evi_ napisał(a):
Kendi nie bulwersuj się. Chodziło mi te hipermarkety, których nie ma poza Brai a więc nie ma gdzie zjeść w porze siesty (nie tylko w niedziele). A jeśli chodzi o niedzielę to szczerze wątpie by z 5 latkiem chciało im się szukać o 22 sklepu poza centrum Bari... Przyznaję rację, że ten sklep co mijałam mógł się nazywać Coop. Prawdę mówiąc niezbyt zwracałam na to uwagę.

2 posty wyżej podałem sklep gdzie możesz coś kupić. IMHO temat do zamknięcia ;)
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 17 Gru 2016 05:41 

niebieski
evi_ napisał(a):

Ale kto mówi o szukaniu sklepu w niedziele o 22?
Ktoś ląduje w sobotę wieczorem i chce zrobić następnego dnia, czyli w NIEDZIELĘ zakupy.
Czy czytanie ze zrozumieniem jest naprawdę tak trudne???
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 25 Gru 2016 22:57 

Witajcie, przewaliłem :mrgreen: watek od pierwszej strony, gdyż lecimy do Bari od 28.12 do 1 stycznia 2017.
Dzięki za wszystkie wskazówki. Mimo specyficznej pory roku zdecydowaliśmy się na spędzenie kilku dni własnie w Apuli.

Dwa pytania:
1. Czy ktoś z Was może polecic jakis "romantycznie" połozony hotel z widokiem na morze abysmy mogli tam spędzic noc sylwestrową?
2. Czy faktycznie w grudniu mozemy sie obawiać sytuacji, gdzie większość resaturacji będzie zamkniętych?

Edit: Bardzo chciałym też zobaczyć/sfotografować Craco. Ze względu na dość dużą powierzchnie tego opuszczonego miasta, czy ktoś mogłby okreslic ile potrzeba czasu aby np. wejść do wnętrza kościołow-chodzi mi o zdjęcia freskó i sklepien i gdzie może byc optymalny punkt widokowy aby sfotografowac Craco z dalszej perspektywy( mam do dyspozycji 400mm na FF a jak trzeba to wyciagnę APS-C :D )

Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji :D
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 27 Gru 2016 10:00 

niebieski
@‌Monty‌
Odpuść Bari jak chcesz romantyzmu. Tam jest ślicznie, ale jest to duże miasto i trudno o taki klimat. Poszukaj np w Polignano a Mare:
http://www.covodeisaraceni.com/location.htm
 Profil Relacje PM off
Monty uważa post za pomocny.

#266 PostWysłany: 27 Gru 2016 11:02 

Monty napisał(a):
Edit: Bardzo chciałym też zobaczyć/sfotografować Craco. Ze względu na dość dużą powierzchnie tego opuszczonego miasta, czy ktoś mogłby okreslic ile potrzeba czasu aby np. wejść do wnętrza kościołow-chodzi mi o zdjęcia freskó i sklepien i gdzie może byc optymalny punkt widokowy aby sfotografowac Craco z dalszej perspektywy( mam do dyspozycji 400mm na FF a jak trzeba to wyciagnę APS-C :D )

Craco zwiedzisz tylko na płatnym ok. 1h tourze. Radziłbym wybrać się na anglojęzyczny, bo bez znajomości włoskiego dużo się traci. Samo miasteczko jest małe, trasa stosunkowo krótka i wydaje mi się, że większą niż ruiny atrakcją jest opowieść przewodnika o przegranych ludzkich zmaganiach z siłami natury. Wchodzi się do jednego d. kościoła, nie pamiętam żadnych godnych uwagi fresków i sklepień. Podstawowy kadr robi się z drogi dojazdowej, być może z doliny od str. południowej byłyby ciekawe ujęcia.
 Profil Relacje PM off

#267 PostWysłany: 27 Gru 2016 15:01 

niebieski
@‌Monty‌
Myślę,że na Sylwestra Matera byłaby wspaniała do zabawy/wypoczynku/zdjęć (także romantycznych).
Z morzem może być różnie, w Polignano chyba nie tak hucznie,bo nie ma gdzie,skąd oglądać.
 Profil Relacje PM off

#268 PostWysłany: 07 Sty 2017 16:35 

To zapytam o trulle w Ostuni lub najbliższej okolicy (tak żeby dojść piechotą w niedługim czasie, do pół godziny). Internet twierdzi, że si, certo, naturalmente, ale ja się wgłębić, to się okazuje, że nie w Ostuni, tylko Cisternino albo Martina Franca
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 07 Sty 2017 17:05 

W Ostuni mieszkałem 6 dni i w samym miasteczku nie widziałem ani jednego domku trulli. Są niedaleko, przy dojeżdzie do miasta pojedyncze sztuki. Ale na nogach to raczej spory kawałek. Miałem tam cały czas auto, to raczej patrzyłem , żeby w coś nie pieprznąć :mrgreen: a nie na te domki , gdzie to było dokładnie. W Arbelobello masz ich dziesiątki , a nawet setki. To robi wrażenie, a te pojedyncze to tak sobie.
 PM off  

#270 PostWysłany: 07 Sty 2017 18:08 

Alberobello jest dobrze znane, ale jak się jedzie z drugą połową, której od trulli bardziej podobają się białe uliczki Ostuni, to szukam coś w okolicy. W ostateczności przejadę się te 15 km do Cisternino.
A pamietasz, w jakim kierunku one były?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 07 Sty 2017 18:16 

Od Martina Franca jadąc do Ostuni, na pewno były i na Fasano. Ale na nogach tego nie widzę. Był np jeden dom , a następny za kilka kilometrów.
Nie wiem jak długo tam bedziesz, ale Ostuni jest malutkie. W jeden dzień obejdziesz wszystko, zaglądając do każdej mysiej dziury. Warto podskoczyć nawet transportem publicznym do Arbelobello. Jeden domek przy drodze to nie to samo co cała kolonia domków w Arbelobello. Tam jest pięknie. Ładniej niż w Ostuni.
 PM off
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#272 PostWysłany: 07 Sty 2017 18:51 

Fasano jest po drodze (planujemy zatrzymać się w Bari), więc się uda. A z Ostuni jeździ coś do Alberobello?
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 07 Sty 2017 18:55 

Gollum napisał(a):
Alberobello jest dobrze znane, ale jak się jedzie z drugą połową, której od trulli bardziej podobają się białe uliczki Ostuni, to szukam coś w okolicy. W ostateczności przejadę się te 15 km do Cisternino.
A pamietasz, w jakim kierunku one były?

A w jakim okresie jedziecie? Bo Ostuni jest w sumie ładne tylko jak jest słonecznie. Ja po 2h w tym mieście nie miałam co ze sobą zrobić. Alberobello może i dobrze znane, ale jedyne w swoim rodzaju. Jeśli jednak chcesz zobaczyć domki gdzieindziej to tu masz link, może coś doczytasz.
http://italia-by-natalia.pl/valle-ditri ... ow-trulli/
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 07 Sty 2017 19:11 

Zdjęcia ładne, widoczki bardzo ładne, ale żadnej lokalizacji. Nie ma żadnej strony nt. trulli? Holendrzy mają swoje wiatraki zinwentaryzowane co do jednego, my swoje (i inne też) drewniane kościoły, Portugalczycy z Madery lewady, wypadałoby by Apulijczycy mieli stronę o trullach.
A wybieramy się za dwa tygodnie (tak przynajmniej planujemy)
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 11 Sty 2017 16:22 

Uszanowani, mam bilety do Bari na niedziele, ale baaaardzo boje sie pogody - zamiast przewidywanych 12 stopnii, pogoda pokazuje 6-7 plus deszcz. Czy ktos z Was jest moze w Bari, ma kogos znajomego, cokolwiek, aby mi doradzić czy jest w ogole sens jechac?
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 12 Sty 2017 00:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 871 996
Ale czego tu się bać? :shock: A jechać zawsze jest sens :D
"Moja" prognoza pokazuje w Bari od niedzieli do piątku temperatury między 8 a 14 stopni i niewielkie ilości deszczu

#277 PostWysłany: 12 Sty 2017 15:57 

Jak będzie padać to polecam grotta di castellana.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 13 Sty 2017 14:17 

Takie pytanie-prośba.... Czy ktoś był może w hotelu ibis Styles Bari Giovinazzo? Czy w pobliżu są jakieś dostępne plaże? Czy da się tam dojechać komuniakcją miejską z lotniska?
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 14 Sty 2017 00:32 

niebieski
masz:
https://www.mamasbeach.com/
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 19 Lut 2017 21:46 

Swieze info.
Miasto bardzo bezpeczne, klimatyczne. Ludzie przyjazni i pomocni. Zdarzaja sie imigranci, glownie na placu przy dworcu, ale nie ma ich duzo, sa niegrozni i w poblizu zawsze sa mundurowi.
Wieczorem (po 20) na starowce i w centrum mozna przebierac w fajnych knajpkach. Kazdy powinien znalezc cos dla siebie (od street fooda, przez urokliwe, male winiarnie (w niektorych sie tanczy, choc nie ma parkietu :P) puby i pizzerie, po eleganckie restauracje. Ceny zaczynaja sie od 3 Eur za piwo, drinka, 10-12 za butelke wina.

Polecam pierogi (panzerotti) i pizze w Cibo (piazza Mercantile 29). Smacznie i tanio, miejscowi tez chetnie tam jedza. Za pizze, 4 spore pierogi i 2 piwa zaplacilismy 14 EUR. Bardzo sympatyczny wlasciciel.

Potwierdzam, ze Matera jest niesamowita!!!
Dzieki wszystkim, w tym szczegolnie autorowi watka, za cenne wskazowki
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 783 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości