Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Amman
#1 PostWysłany: 07 Maj 2019 17:25 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Jeśli ktoś lubi obserwować lokalne życie, posiedzieć, pogapić się, to idealnie to tej aktywności nadaje się plac przed Roman Theater w godzinach wieczornych (tak ok. 19.30-20). Wylansowani młodzieńcy, pięknie ubrane dziewczyny, dzieci grające w piłkę, rolkarze; bogatsi i biedniejsi; młodsi i starsi. Mi udało się złapać na miłą pogawędkę z emerytowanym nauczycielem angielskiego.
 Profil Relacje PM off  

Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN
Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍 Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍
 Temat postu: Re: Amman
#2 PostWysłany: 07 Maj 2019 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
Jordańczycy w ogóle urzekli mnie swoją otwartością. Sam miałem przyjemność uciąć bardzo miłą pogawędkę w shisha barze koło Roman Theatre z jordańskim przedsiębiorcą na co dzień mieszkającym w Szwajcarii. To oraz kilka innych spotkań zbudowało we mnie wizerunek Jordańczyków jako wykształconych, otwartych i obytych w świecie ludzi. Może dlatego wszelakie ekstremizmy nie trafiają tam na podatne grunty...?
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.

Temat postu: Re: Amman
#3 PostWysłany: 22 Cze 2019 15:45 

niebieski
Z całego serca polecam wejście w środek targu koło meczetu Grand Husseini Mosque (https://www.google.pl/maps/@31.9497308,35.9351157,219m/data=!3m1!1e3). Może wszędzie na Bliskim Wschodzie takie rynki wyglądają podobnie, ale my widzieliśmy coś takiego po raz pierwszy. Po Wadi Rum, Petrze i zamkach, gdzie w centrum uwagi są Twoje dinary, zobaczyliśmy wypełnione lokalsami miejsce, gdzie można kupić dosłownie wszystko, sprzedawcy ciągle krzyczą po arabsku i nikt w tym tłumie się Wami nie zainteresuje (czasem ktoś uśmiechnie się i krzyknie "Welcome"). Od sprzedawcy słodkości dostaliśmy do spróbowania coś, co potem znaleźliśmy w Carrefourze pod nazwą "halawah jubun". Wzięliśmy dwa średnie ciastka i daliśmy 50 piastrów - dał znać, że ok, nie wiem czy przepłaciliśmy, czy zaoszczędziliśmy.
Zakupy są tutaj drugorzędne - zobaczenie tego i przejście przez sam środek, jest bezcenne.

Potem poszliśmy na Rainbow Street i całkowicie się zawiedliśmy - taniej i bliżej polecieć do Berlina i przejść się willową dzielnicą. Jedynie zamiast Toyot, zaparkowane będą BMW.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości