Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 1930 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97
Autor Wiadomość
#1921 PostWysłany: 18 Mar 2023 11:58 

Spróbowałem skorzystać z AirBnb. Przy rezerwacji prośba o weryfikację konta i przesłanie zdjęcia dokumentu tożsamości. Jak czytam, dostęp mają "upoważnieni pracownicy Airbnb", a zdjęcia są przechowywane "tak długo, jak jest to konieczne". Trochę to ostudziło mój zapał. A co wy o tym myślicie?
 Relacje PM off  

#1922 PostWysłany: 18 Mar 2023 12:06 

Loty: 2
Kilometry: 2 962
Takie niestety reguły, ale możesz tak zrobić zdjęcie dowodu np, żeby nie było widać całego peselu, serii nr dow itp
Bardziej chodzi o imię i nazwisko, poźniej robisz sobie selfie i system porównuje czy ten gościu z dow i selfi to ta sama osoba
 Relacje PM off  

#1923 PostWysłany: 18 Mar 2023 12:18 

srebrny
@piotrkr
Czy dobrze pamiętam, że wątpliwości miałeś już przy żądaniu skserowania dokumentu tożsamości we Włoszech? Twierdziłeś, że się nie zgodzisz, a potem grzecznie dałeś dokument i patrzyłeś, jak go kserują? ;)
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1924 PostWysłany: 18 Mar 2023 12:51 

@marcinkonra hmm jakby tak przeszło to bym się mógł zgodzić

@boots trochę tak było :(

Tzn raz przy zameldowaniu poprosili o paszport ale nic nie mówili o kserowaniu, poszliśmy na górę do pokoju, potem wracamy na dół a tam z piwnicy wychodzi mąż z kserem, nie chciałem mu tego wyrywać ;) Starsze miłe małżeństwo, wynajmowali pokój w swoim domu, jak im nie ufać? ;)

A drugi raz to chyba w przechowalni bagażu przy jakimś hotelu, kobieta poszła na zaplecze i zaczęła robić ksero, wiedziałem ale nie odważyłem się odezwać :( Widać było całą szafkę takich kser (od ludzi którzy zostawili bagaż). Oficjalna przechowalnia przy dworcu kolejowym była nieczynna, nie chciałem łazić cały dzień z ciężkim plecakiem... Sprzedałem się za wygodę ;(
 Relacje PM off  

#1925 PostWysłany: 18 Mar 2023 12:56 

srebrny
No to skąd teraz kolejne obawy? A jak je masz, to nie korzystaj z tego portalu.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1926 PostWysłany: 18 Mar 2023 15:12 

-- 18 Mar 2023 15:09 --

Ależ obawy nigdy nie znikły!

Poza tym widzę różnicę między kserem fizycznym kiepskiej jakości, a zdjęciem przechowywanym gdzieś na serwerze. No i nie chodzi o to, żeby nigdy nikomu nie wysyłać swoich dokumentów, tylko żeby nie robić tego niepotrzebnie.

Co do nie korzystania, to aktualnie tak robię ;)

Zresztą rozczarowałem się. Oferta wcale nie lepsza niż na booking, a często gorsza. Współdzielona łazienka, daleko od centrum, a ceny wyższe. Spodziewałem się, że to raczej prywatne osoby wynajmują, więc jest taniej. A tu wygląda na to, że niby cena za noc niższa, ale są dodatkowe opłaty dla Airbnb i za sprzątanie, co przy krótkim pobycie znacząco podnosi cenę.

-- 18 Mar 2023 15:12 --

Inna sprawa, że ja wciąż tkwię w czasach, gdy nocleg kosztował 50/zł za dobę przy jednej osobie. Może teraz ceny 150 zł to norma. Ale w sumie to dziwne, ceny prawie jak we Włoszech...
 Relacje PM off  

#1927 PostWysłany: 18 Mar 2023 18:16 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
HON fly4free
@piotrkr A zdjęcie swojego paszportu w telefonie masz?

#1928 PostWysłany: 18 Mar 2023 19:07 

Być może mam, musiałbym sprawdzić.

Ostatnio edytowany przez piotrkr, 19 Mar 2023 09:00, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off  

#1929 PostWysłany: 19 Mar 2023 08:56 

Loty: 2
Kilometry: 2 962
U mnie przeszło, zdjęcie zrobione tylko 1 strony i to pod takim kątem ze tylko imię , nazwisko i zdjęcie są w miarę czytelne
Potem selfie, a za jakieś 5 minut info na maila, że weryfikacja pozytywna.
 Relacje PM off  

#1930 PostWysłany: 25 Mar 2023 15:17 

piotrkr napisał(a):
Zresztą rozczarowałem się. Oferta wcale nie lepsza niż na booking, a często gorsza. Współdzielona łazienka, daleko od centrum, a ceny wyższe. Spodziewałem się, że to raczej prywatne osoby wynajmują, więc jest taniej. A tu wygląda na to, że niby cena za noc niższa, ale są dodatkowe opłaty dla Airbnb i za sprzątanie, co przy krótkim pobycie znacząco podnosi cenę.

Trochę zmieniam zdanie o Airbnb. Może w Polsce nie jest konkurencyjne do Booking, ale za granicą (np Anglia, Norwegia) zdaje się być tańszą alternatywą...
 Relacje PM off  

[ 1930 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 4 gości