Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 24 Lis 2023 11:19 

srebrny
W DMK łatwo spotkać sizer z wagą. Z podręcznym i wczesniejsza odprawa nigdy nie sprawdzali bagażu przy gate. Z rejestrowanym i odprawa przy okienku raz miałem ważenie.
 Profil Relacje PM off
lendziro uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#102 PostWysłany: 24 Lis 2023 11:30 

niebieski
Pare lotow po Malezji z bagazem rejestrowanym - ten nadawany zawsze wzyli z tolerancja 0.5 - 1kg. Podrecznego nigdy.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off

#103 PostWysłany: 24 Lis 2023 11:48 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Na dużych lotniskach (KUL, DMK, MNL), ze wcześniejszą odprawą online i mobilną kartą pokładową w telefonie, nigdy nie byłem świadkiem sprawdzania podręcznego, choć nawet przy gate stoją czasem sizery i wagi.

Gdzie ważono? Na lotniskach, gdzie pomimo dokonania odprawy online należy udać się do okienka po papierowy bilet (na śp. REP ważono mi bagaż za każdym razem) oraz na wspomnianych. wyżej.. Filipinach. Podróżuję z dobrze znanym Decathlonowym Forclazem, ze względu na przekroczenie limitu 7kg pan w okienku zaproponował dopłatę 900 PHP, na co nie byłem skłony przystać ;) Widząc moją determinację, krakowskim targiem stanęło na tym, że ja wyciągnę z placaka laptopa, wtedy on zważy i jakoś się udało.
 Profil Relacje PM off

#104 PostWysłany: 24 Lis 2023 12:00 

złoty
W Kuala Lumpur to akurat bardzo łatwo trafić na ważenie podręcznego, gdyż blokują wejście przed kontrolą bezpieczeństwa i ważą.Przy samej bramce mi się nigdy nie zdarzyło.
 Profil Relacje PM off

#105 PostWysłany: 24 Lis 2023 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Dzięki. ,a info o podręcznym. To jeszcze dopytam z tym rejestrowanym. Limit mam 15kg jak będzie do 16kg to przejdzie czy bedzie problem ..wiadomo że.loteria ale może ktoś ma bogate doswiadczenie w tym zakresie.

#106 PostWysłany: 24 Lis 2023 13:56 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Upchnij 1kg w kieszen i po temacie

#107 PostWysłany: 24 Lis 2023 14:42 
Awatar użytkownika

platynowy
W wiekszosci nie waza, ale czasami sie przytrafi. Od czego to zalezy? prawie tak samo jak w FR, od lotniska, agenta, kontroli, itd...
Wiec raz bedzie, a raz nie... czesciej NIE.
@lendziro A 1kg, to mozna wszedzie upchac, albo w wiekszosci przypadkow beda to mieli w...
PS. a swoja droga nastepna "zlota lopata", temat wyciagniety z archeo po ponad 11 latach. :-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Temat postu: Re: AirAsia i bagaż
#108 PostWysłany: 19 Gru 2023 22:10 

Pytanie trochę z innej beczki - chcę kupić bilety przez stronę airasia ale na lot Jetstarem (jest ciut taniej niż bezpośrednio u nich). Natomiast nie mogę podczas rezerwacji dodać bagażu nadawanego, mam tylko opcję bagażu podręcznego i po podaniu wszystkich danych przechodzę od razu do płatności. Na stronie Jetstar mogę dodać bagaże w kolejnym kroku. Czy poprzez pośrednika nie jest to możliwe przy zakupie? A jeśli nie, to czy potem mogę taki bagaż dodać przed odprawą?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 20 Gru 2023 07:24 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Możesz, ale może wyjść trochę drożej niż jakbyś dodawał od razu przy rezerwacji.
Duża różnica w cenie biletu niż na stronie przewoźnika?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 09 Lut 2024 00:12 

Za 6 godzin będę leciał Air Asia z Bali do KUL. Czy na lotnisku przy odprawie mogę dokupić jeszcze bagaż nadawany do luku czy tylko online?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 09 Lut 2024 00:33 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Portfel pasażera ma nieograiczone możliwości
Tak zakupisz, drożej niż jakbyś to zrobił online za wczasu.
 Profil Relacje PM off
janusz lubi ten post.

#112 PostWysłany: 09 Lut 2024 17:01 

Jest jakieś ograniczenie czasowe na ile godzi przed lotem można online dokupić bagaż nadawany?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 10 Lut 2024 03:16 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
4h
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 19 Mar 2024 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
Odbyłem 3 loty Air Asia w ostatnich dniach:
Kuala Lumpur- Sandakan w dwie strony oraz Kuala Lumpur-Langkawi. W każdym przypadku ważenie bagażu podręcznego. Na szczęście chcieli na wagę tylko większy plecak, a mniejszego (miałem typowy mały worek gdzie były najcięższe rzeczy z bagażu-aparat, power bank i ładowarki) nie kazali dorzucać do ważenia.
Martinuss lubi ten post.

Temat postu: AirAsia i bagaż
#115 PostWysłany: 19 Mar 2024 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 336
Kilometry: 411 607
srebrny
Też odbyłem parę lotów AirAsia.
Na trasach;
KUL-HKT-KUL
KUL-SDK-BKI-KUL
Na każdym odcinku ważyli walizkę podręczną ALE jeśli miało się plecak w wymiarach bagażu podręcznego to nie ważyli wcale :) tylko kazali iść dalej.
W kombinacji walizka podręczna + plecak pod siedzenie to ważą walizkę. Miałem ok. 8kg (dozwolone 7kg) i przechodziło. Plecak pod siedzenie miał drugie tyle mimo, że łącznie można mieć 7kg ;)
Można dokupić usługę „FastPass” za 39RM krajowy i 69RM międzynarodowy, która pozwala mieć łącznie 14kg (walizka podręczna + plecak pod siedzenie). Jak wygląda zakup? Nie wiem, widziałem informacje o tym w katalogu pokładowym.
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#116 PostWysłany: 19 Mar 2024 17:16 

platynowy
Martinuss napisał(a):
Można dokupić usługę „FastPass” za 39RM krajowy i 69RM międzynarodowy, która pozwala mieć łącznie 14kg (walizka podręczna + plecak pod siedzenie). Jak wygląda zakup? Nie wiem, widziałem informacje o tym w katalogu pokładowym.

Raczej nie jest to stała cena, na moim locie KUL-HND opłata wynosi 97,90 (w cenie odprawa w dedykowanym desku i fast track na KLIA 2). Wydaje się, że opłata jest uzależniona od dystansu.
 Profil Relacje PM off
glosnikking uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 19 Mar 2024 18:24 

Loty: 119
Kilometry: 221 173
To chyba dopiero po fakcie dotarło do mnie, jakiego farta miałem latając z wypchanym po brzegi cabinzero 44l (ważony gdzieś w hotelu przy okazji, ponad 14kg) + dodatkowo przywiązanym do niego workiem na buty (2 pary w środku). 2x loty AirAsia na terenie Malezji (nie wspominam o innych liniach, łącznie 6 lotów do/z KUL) i ani jednej kontroli :)
2 ludzi lubi ten post.

#118 PostWysłany: 21 Sie 2024 13:03 
Awatar użytkownika

jak bylem w wietnami 2019, to spokojnie przechodziłem sobie z butelka 500 ml i nawet wiecej, co sprawiało, ze nie brałem bagazu nadawanego. Czy nadal tak jest z plynami u nich?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 03 Wrz 2024 03:20 

złoty
dzis KUL T2 - każdy bagaż ważony przed kontrolą bezpieczeństwa, jak ktoś miał siatki itp. to kazano włożyć je również na wagę, dosłownie ważono wszystko. Z początku nie chcieli mnie przepuścić (15 kg ;)), ale po delikatnym przepakowaniu, paleniu głupa i zmodyfikowaniu ułożenia plecaka na wadze tak, że zaczął ważyć 7 kg wszystko się udało. Znajomy miał problem, więc zostawiłem swój bagaż za kontrolą bezpieczeństwa, przeszedłem do niego biorąc część jego rzeczy i również udało się przejść - nierozpoznanym :twisted:

Możliwa dopłata do 14kg podręcznego za 50 MYR.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off
Nvjc uważa post za pomocny.

#120 PostWysłany: 26 Lut 2025 09:55 

platynowy
Podobno od kilku tygodni mocno zaostrzona polityka bagażowa na międzynarodowych wylotach z KUL.

Podobno ważą wszystko, wszystkim.

Kto przekracza 7kg jest odsyłany aby samodzielnie opłacić na stronie https://boardingpurchase.airasia.com/en/gb, żeby nie zabierać cennego czasu obsłudze która musi ważyć wszystkich w kolejce.
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości