Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [KM] Air Malta
#1 PostWysłany: 14 Lut 2024 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 678
Kilometry: 770 565
niebieski
Szukam biletu na trasie DUS - MLA i znajduje opcje z mozliwym zakupem jak ponizej - direct z Air Malta:
Załącznik:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 73.45 KiB | Obejrzany 1741 razy ]

Po wejsciu na strone Air Malta widze taka opcje:
Załącznik:
KM2.PNG
KM2.PNG [ 70.76 KiB | Obejrzany 1741 razy ]

Kupowac przez Booking czy nie? Gotohell odpada
Wyglada na to ze AirMalta nie lata na tej trasie w kwietniu ale bilety sa dostepne przez posrednikow.
Lot widoczny jest takze na ITA Matrix

Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
Odwiedź stolicę hazardu 🎰 Loty (z bagażem🧳) do Makau od 2250 PLN✈️ Odwiedź stolicę hazardu 🎰 Loty (z bagażem🧳) do Makau od 2250 PLN✈️
 Temat postu: Re: [KM] Air Malta
#2 PostWysłany: 14 Lut 2024 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 643 015
HON fly4free
Kup tutaj https://book.kmmaltairlines.com/search
 Profil Relacje PM off
karder lubi ten post.
karder uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 14 Lut 2024 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@igore Dziekuje!!!

#4 PostWysłany: 14 Lut 2024 15:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale booking to jest go2hell
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 14 Lut 2024 15:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@Zeus a to nie wiedzialem

#6 PostWysłany: 14 Lut 2024 15:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Garmond napisał(a):
Booking jest tylko kolejnym pośrednikiem - w moim przypadku bilety zostały zakupione na gotogate (którego chciałem uniknąć).
Dopiero po zakupie pojawiła się informacja o sprzedającym oraz (drobnym drukiem) notka która zdejmowała z Booking odpowiedzialność ("wszystkie szczegóły wyjaśniaj z GTG").

booking-com-bilety-lotnicze,1568,160069#p1480756
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.
karder uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 06 Maj 2024 08:39 

Odnoszę się trochę do tego artykułu: https://kmmaltairlines.com/en/press/km- ... -agreement

Jakiś czas temu zakupiłem bilety z Rzeszowa na Maltę. Z przesiadką w Monachium. Pierwszy lot jest realizowany bezpośrednio przez Lufthanse a drugi przez KM Malta Airlines:

Image

Podczas zakupu biletów jak i w mailu potwierdzającym widniała tam informacja o klasie Economy Light: Jako, że latałem już kilka razy w tej klasie to nawet nie sprawdzałem informacji na temat bagażu bo byłem pewny, że jest to przedmiot osobisty i kabinówka.

Potem trafiłem przypadkowo na ten artykuł, który jasno mówi, że nie można zabrać walizki kabinowej w podstawowej taryfie Economy: https://timesofmalta.com/article/no-han ... es.1072395

W widoku podsumowania bagażu, również brakuje informacji na temat bagażu: https://gyazo.com/a89fadd58ede6eebf45606ccc9b215ec

Kontaktowałem się z infolinią Lufthansa i potwierdzili, że jest to błąd systemu i na pewno w klasie Ekonomicznej mogę zabrać przedmiot osobisty i walizkę kabinową na obu lotach.

Czy podróżował ktoś z Was może lotem realizowanym przez KM Malta, ale z biletem zakupionym poprzez Lufthanse?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Maj 2024 13:51 

Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do KM Malta - https://help.kmmaltairlines.com/s/ - i zapytał u źródła czy w Twoim bilecie jest bagaż podręczny czy nie.
Jeżeli się okaże że nie, powinieneś być w stanie przez telefon dokupić Priority za bodajże 15-20eur, co zawiera bagaż podręczny 10kg.
Niestety ich strona nie rozpoznaje numerów rezerwacji Lufthansy, ale call centre będzie w stanie ją otworzyć (ja zadzwoniłem by wybrać miejsca, bo było to niemożliwe przez stronę LH)
 Profil Relacje PM off
konradb90 uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 06 Maj 2024 14:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Lecisz Lufthansa, na warunkach Lufthansy, więc dotyczą Ci warunki podręcznego bagażu Lufthansy
 Profil Relacje PM off
konradb90 uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 06 Maj 2024 14:41 

Dodatkowo otrzymałem informacje drogą mailową aby mieć podkładkę na lotnisku:

Cytuj:
Dziekujemy za kontakt z Centum Obslugi Internetowej Lufthansy.
Potwierdzamy, ze zabranie walizki kabinowej do 8kg 55x40x23 cm oraz przedmiotu osobistego 40x30x10 cm jest zawsze mozliwe przy taryfie economy light, gdzie glownym przewoznikiem jest Lufthansa, tak jak w Panstwa rezerwacji. Blad zostal zgloszony.

Wychodzi na to, że @Zeus ma rację ;) Zobaczymy pod koniec maja.
 Profil Relacje PM off
qk24 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 05 Cze 2024 09:39 

Zeus napisał(a):
Lecisz Lufthansa, na warunkach Lufthansy, więc dotyczą Ci warunki podręcznego bagażu Lufthansy

Było dokładnie tak jak opisane powyżej. Warunki bagażu dotyczyły taryfy zakupionej na stronie Lufthansy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości