Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 695  Następna
Autor Wiadomość
#3441 PostWysłany: 01 Mar 2016 15:29 

Mam dokładnie tego samego maila, też coś punkty mi się nie zgadzają.
Data statusu też taka sama jak data ważności punktów.
0 punktów lub noclegów potrzebnych do utrzymania statusu.

Czekamy na sprostowanie albo zachowujemy jako dowód jak status spadnie ;)
 Profil Relacje PM off  

Loty do Azji w mega cenach od 1793 PLN❗🌏😍 Bali, Borneo, Filipiny, Tajlandia, Wietnam i inne 🔥✈ Loty do Azji w mega cenach od 1793 PLN❗🌏😍 Bali, Borneo, Filipiny, Tajlandia, Wietnam i inne 🔥✈
City break na południu Włoch za 416 PLN ☀️😎 Loty do Kalabrii + noclegi ze śniadaniami 🌋🍝 City break na południu Włoch za 416 PLN ☀️😎 Loty do Kalabrii + noclegi ze śniadaniami 🌋🍝
#3442 PostWysłany: 01 Mar 2016 15:35 
Awatar użytkownika

Dokładnie to samo. Aż z radością szybko logowałem się do konta na Accorze z nadzieją że z automatu przedłużyli mi status... a tam bez zmian. Szkoda. Pewnie jak ludzie zaleją mailami ich support wyślą sprostowanie ... niestety :/
 Profil Relacje PM off  

#3443 PostWysłany: 01 Mar 2016 17:46 

niebieski
Również dostałem takiego maila. Wynika z niego, że 97,88% wszystkich punktów zdobyłem od grudnia 2015 do lutego 2016. To jakiś absurd.

Zalogowałem się na konto i odkryłem ciekawą rzecz. Z mojego adresu zupełnie zniknął numer mieszkania, nie ma po nim śladu w profilu. Sprawdźcie sobie swoje dane adresowe. W sprawie samoistnej modyfikacji adresów, opisywanej przeze mnie kilka stron wcześniej, złożyłem reklamację. Dostałem info, że sprawa jest w trakcie realizacji, tyle, że nie wiem ile im to zajmie.

Dodam jeszcze, że odkąd złożyłem reklamacje na początku lutego nic nie zmieniam w swoim profilu, więc są to zmiany samoistne.
 Profil Relacje PM off  

#3444 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:02 

niebieski
Jezeli w adresie miales znak "/" to go wywalilo. Temat poruszany jakis czas temu. Wpisz adres np. Krakowska 123 m 69.
 Profil Relacje PM off  

#3445 PostWysłany: 01 Mar 2016 23:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Te dzisiejsze podsumowanie punktowe w przesłanych mailach jest bezbłędne. Według niego nie muszę już nic robić żeby utrzymać swój status :) Biorąc pod uwagę, że poprzednia kwalifikacja statusu miała miejsce w grudniu to wychodzi, że to najlepszy program lojalnościowy. Nic tylko zagłosować w Freddie Awards ;)

Załączniki:
Clipboard41.jpg
Clipboard41.jpg [ 32.64 KiB | Obejrzany 1815 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3446 PostWysłany: 02 Mar 2016 00:49 

niebieski
Ja wpadłem w osłupienie jak przeczytałem, że w tym okresie rozliczeniowym zdobyłem ponad 39000 punktów. Sam do tej pory nie mogę wyjść z podziwu, jak tego dokonałem ;)
 Profil Relacje PM off  

#3447 PostWysłany: 02 Mar 2016 11:23 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Czasami nie doceniamy samych siebie :D
3 ludzi lubi ten post.

#3448 PostWysłany: 02 Mar 2016 13:00 

Loty: 555
Kilometry: 570 103
niebieski
krzysztof.ka napisał(a):
Ja wpadłem w osłupienie jak przeczytałem, że w tym okresie rozliczeniowym zdobyłem ponad 39000 punktów. Sam do tej pory nie mogę wyjść z podziwu, jak tego dokonałem ;)

Ogólnie to jesteśmy okropni bo czepiamy się, że Accor nam nie wiadomo czemu przedłużył status a każdy z nas w ciągu ostatnich 3 miesięcy zdobył tyle punktów, że platyna to skromne docenienie :D Krzysztof jak utrzymasz to tempo to w rok będzie 160 000 pkt :D
 Profil Relacje PM off  

#3449 PostWysłany: 02 Mar 2016 14:52 

Co się dzieje z błyskawiczną wyprzedażą? Brak oferty w tym tygodniu.
 Profil Relacje PM off  

#3450 PostWysłany: 02 Mar 2016 14:54 

srebrny
W tym tygodniu mają ofertę 3 za 2.
 Profil Relacje PM off  

#3451 PostWysłany: 02 Mar 2016 18:38 

Loty: 37
Kilometry: 27 018
Jak brałem dwa pokoje w Novotelu Centrum Warszawa, to punkty przysługują za jeden pokój czy za dwa ? Bo wychodzi mi że naliczyli za jeden.

#3452 PostWysłany: 02 Mar 2016 18:42 

Za maksymalnie dwa. Tak przynajmniej było jak ja dwa brałem ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3453 PostWysłany: 02 Mar 2016 19:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Mnie mówiono kiedyś, że max trzy, zaś ostatnio, że tylko za 1. Niestety to jest tzw niejasność, ciekawe czy jest coś o tym w regulaminach.
 Profil Relacje PM off  

#3454 PostWysłany: 02 Mar 2016 19:23 

niebieski
Za dwa i chyba jest o tym w regulaminie
 Profil Relacje PM off  

#3455 PostWysłany: 02 Mar 2016 19:25 

https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... lBozD16FaA

Punkt 7.3.
 Profil Relacje PM off  

#3456 PostWysłany: 03 Mar 2016 11:30 

Nowicjusz porady potrzebuje :)
Gdzie mogę zawalczyć o uwzględnienie poniższych zasad:

Załącznik:
IBIS.jpg
IBIS.jpg [ 46.64 KiB | Obejrzany 757 razy ]

Chodzi mi konkretnie o dzieci.
Zarezerwowałam pokój dla dwóch osób dorosłych, info o dziecku (lat 7) dodałam w komentarzu. Dziś otrzymałam maila z hotelu, że oni nie kwaterują trzech osób w pokoju dwuosobowym, a maja tylko dwójki, więc muszę jeszcze zarezerwować jeszcze jeden pokój. Odpisałam im, że na stronie rezerwacyjnej są takie warunki dla tego pokoju, a oni, że mają swoje warunki...
Ale ja w końcu rezerwowałam na na stronie www, a nie w hotelu... No i zastanawiam się, gdzie jeszcze uderzyć, żeby uznali warunki ze strony www. Zastanawia mnie to, co by było, gdybym rezerwowałam bez opcji rezygnacji? Przepadłyby mi pieniądze?
Może ktoś już miał takie przejścia?
 Profil Relacje PM off  

#3457 PostWysłany: 03 Mar 2016 11:44 

srebrny
Cytuj:
Gdzie mogę zawalczyć o uwzględnienie poniższych zasad:

Nigdzie - hotel nie ma takich pokoi. Widać to od razu przy próbie rezerwacji dla 2 dorosłych + dziecka.
 Profil Relacje PM off  

#3458 PostWysłany: 03 Mar 2016 11:51 

Zbanowany
niebieski
Takie rzeczy najlepiej zawsze wcześniej ustalać z hotelem, zanim dokona się rezerwacji.
Np. w Mercure Karpacz czy Zakopane też oficjalnie do pokoju można wziąć tylko jedno małe dziecko, a po korespondencji z działem rezerwacji bez problemu udaje się uzyskać możliwość zakwaterowania dwójki i to nawet starszych. Co więcej, często dają też wtedy darmowy upgrade, żeby nie zadeptać się w standardowym pokoju.
 Profil Relacje PM off  

#3459 PostWysłany: 03 Mar 2016 11:56 

No dobra, ale chyba powinni to napisać w warunkach sprzedaży dla danego pokoju.
A tutaj mamy jasno: pokój dwuosobowy - zakwaterowanie i śniadanie bezpłatne dla 2 dzieci w wieku do 16 lat, dzielące pokój z rodzicami.

W innym ibisie jest: "Bezpłatne zakwaterowanie dla 1 dziecka poniżej 12 lat dzielącego pokój z rodzicami. Dotyczy wyłącznie typów pokoi mogących pomieścić 3 osoby"

Tutaj tego nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#3460 PostWysłany: 03 Mar 2016 12:00 

Zbanowany
niebieski
michzak napisał(a):
swoją drogą, to że w zeszłym roku była promocja 10k nie znaczy, że w tym roku też będzie (co niektórzy z góry zakładają :roll: )

Ja nie zakładam, a nawet myślę, że sam Accor wie, że nieco przesadził z zeszłoroczną promocją. W końcu korzystając tylko z jednej z tych trzech, można było bez problemu uzyskać golda, a jak ktoś brał udział we wszystkich promocjach, to dostawał status platinum.
Już teraz często w hotelach zdarzają mi się sytuacje, że nie dostaję upgrade pokoju, bo recepcja twierdzi, że pulę wszystkich upgrade już wyczerpali i nie mają nic wolnego. Inna sprawa, że często robię zameldowanie dopiero ok. 20.
Ale zakładam, że w II połowie roku powoli będą wygasały obecne przywileje i status Platinum rzeczywiście będzie respektowany, tak jak powinien. ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 695  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość