Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 695  Następna
Autor Wiadomość
#3221 PostWysłany: 09 Lut 2016 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Reduta bardzo OK.
 Profil Relacje PM off  

Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍 Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 549 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 549 PLN (✈+🏨)
#3222 PostWysłany: 09 Lut 2016 12:02 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja byłem tylko na Ostrobramskiej oraz w Centrum z czerwonych

zaletą ibis Centrum jest dobra komunikacja pod nosem (jedno z ważniejszych skrzyżowań tramwajowych) + Biedronka pod nosem, samo wnętrze jak ibis typowy, bez szału, właściwie brak widoku z okna u mnie (od podwórka byłem).

Ostrobramska miała bardzo miłych ludzi i dobre śniadania (nie wiem czy standard takie w ibisach, ale były naleśniki i 2 rodzaje szarlotki! oraz ogólnie bardzo ładnie zrobione te śniadanie, w sensie ustawienie wszystkiego itp), ale komunikacyjnie słabo (kawał drogi od miasta, od przystanku trzeba trochę się przejść). Ale Auchan i McD zdecydowanie na plus :)

Reduta jest bardzo dobrze położona, tuż koło zachodniego, więc dużo możliwości jest, Biedronka 500m.
 Profil Relacje PM off  

#3223 PostWysłany: 09 Lut 2016 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
I jeszcze na Ostrobramskiej polecam dokupienie podczas rezerwacji burgera :) (jak patrzę w system accora to w innych warszawskich ibisach tego nie praktykują)...ja dobierałem żeby przekroczyć 160 PLN ;)
Burger on-line kosztuje 19PLN a na miejscu można wybrać dowolnego z karty- nawet tego za 35 :)
No i dają lemoniadę jako welcome drink, co nie wszędzie się zdarza :)

Więc tak: śniadanie MCD (2forU), obiad burger, kolacja HappyHour u chińczyka (na wagę) w CH Auchan, od 19.00 jest -40% a jedzonko całkiem niezłe...
Fakt - tylko komunikacyjnie Ostrobramska leży ale to już zależy kto gdzie i skąd jedzie...

#3224 PostWysłany: 09 Lut 2016 13:38 

Loty: 244
Kilometry: 457 260
niebieski
Sprawdzam teraz Błyskawiczną Wyprzedaż i jest Sofitel Victoria ( Warszawa) - w wakacje, np. 10.07 za 201zł.
 Profil Relacje PM off  

#3225 PostWysłany: 09 Lut 2016 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Dziwne, bo mi tylko pokazuje Trójmiasto i Wrocław.
 Profil Relacje PM off  

#3226 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:15 

niebieski
michzak napisał(a):
Ja byłem tylko na Ostrobramskiej oraz w Centrum z czerwonych
ciach
Ostrobramska miała bardzo miłych ludzi i dobre śniadania (nie wiem czy standard takie w ibisach, ale były naleśniki i 2 rodzaje szarlotki! oraz ogólnie bardzo ładnie zrobione te śniadanie, w sensie ustawienie wszystkiego itp), ale komunikacyjnie słabo (kawał drogi od miasta, od przystanku trzeba trochę się przejść). Ale Auchan i McD zdecydowanie na plus :)
ciach

W Ibisie przy Ostrobramskiej nocowałem w grudniu między Bożym Narodzeniem a Sylwestrem. Wcześniej miałem dobre wspomnienia z tego hotelu. Podczas tego pobytu (1 noc) na śniadanie podano śmierdzącą jajecznicę. Pierwszy raz w życiu zostawiłem na talerzyku nietkniętą porcję. Zgłosiłem to przy wymeldowywaniu się. Pan na recepcji odnotował i tyle. Przy tym pobycie nie dostałem maila z ankietą do wypełnienia. Nie dziwię się dlaczego.
Żałuję, że nie złożyłem reklamacji. Śniadanie w promocji kosztowało 17 złotych, a teraz już po stawce normalnej, czyli 30 złotych z groszami. Za te pieniądze to się można objeść w McD do syta. Mam ochotę na kolejny nocleg w Ibisach w Warszawie z Błyskawicznej Wyprzedaży połączonej z promocją Ibis Business, ale niestety, dostępny jest tylko ten Ibis w najbliższym czasie.
 Profil Relacje PM off  

#3227 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:20 
Site Admin
Awatar użytkownika

1. nie dostałeś ankiety, bo pewnie przy meldunku nie podpisałeś zgody na to - żeby otrzymać ankietę trzeba podpisać się 2 razy, w miejscu gdzie recepcja pokaże oraz nieco niżej (przy czym nie mówię o ankiecie do Tripadvisor)
2. A czemu nie zgłosisz reklamacji? Przecież masz możliwość kontaktu z Accorem...

Ostatnio edytowany przez Roku, 10 Lut 2016 00:49, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#3228 PostWysłany: 10 Lut 2016 00:28 

niebieski
Zawsze podpisuję zgodę na dokumencie meldunkowym. Co ciekawe, nie dostałem też faktury przy okazji.
Ogólnie ten pobyt był dziwny. Reklamacje zazwyczaj składam niezwłocznie po skorzystaniu z usługi.
Uważam, że składanie reklamacji na zepsutą jajecznicę po 1,5 miesiąca to już jest po czasie, choć prawnie dopuszczalne.
 Profil Relacje PM off  

#3229 PostWysłany: 10 Lut 2016 00:44 

niebieski
Trzeba było zgłosić od razu. Ibisy mają program jakościowy "15 minut". Jeśli coś jest nie tak i w ciągu 15 minut od momentu zgłoszenia ta niedogodność nie zostanie naprawiona lub usunięta, masz prawo do rekompensaty, np. bezpłatnego noclegu, śniadania.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#3230 PostWysłany: 10 Lut 2016 02:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Z ciekawości znalazłem dwie wykładnie tej usługi ale paradoksalnie nie doszukałem się jej na stronie Ibisa:

We wszystkich obiektach marki obowiązuje zasada „satysfakcji w 15 minut”, w której pracownicy hoteli mają 15 minut na znalezienie rozwiązania problemu zgłoszonego przez gościa. Jeżeli nie są w stanie rozwiązać go w tym czasie, nie płaci on za swój pobyt.

We wszystkich obiektach marki obowiązuje zasada „satysfakcji w 15 minut”. W przypadku, gdy klient zgłosi problem, za którego powstanie odpowiedzialny jest hotel, pracownicy są zobowiązani do jego rozwiązania w ciągu nie więcej niż 15 minut, przy czym gwarancja ta obowiązuje przez 24 godziny, 7 dni w tygodniu.

Swego czasu w Ibisie w Warszawie miałem problem z nieustającym przykrym zapachem dymu papierosowego w pokoju. Rozwiązaniem hotelu było przyniesienie odświeżacza o jeszcze gorszym zapachu :) Bardzo późno się zameldowałem, faktycznie było pełne obłożenie co uniemożliwiało zmianę pokoju więc musiałem zostać. Po złożeniu reklamacji i kilku mailach z dyrektorem dopiero stwierdzenie że będę zmuszony opisać całą naszą korespondencję i wysłać do centrali Accora poskutkowało voucherem na darmową noc ze śniadaniem. Pewnie bym odpuścił tą długą wymianę maili ale wielki plakat wtedy wiszący, że hotel jest wolny od dymu papierosowego i uparte stanowisko dyrektora spowodowało moją determinację reklamacyjną. Tak więc w tym przypadku cała ta usługa była ciężka w realizacji.

Mam nadzieję, że ktoś miał lepsze wspomnienia z tą usługą.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

#3231 PostWysłany: 10 Lut 2016 11:59 

niebieski
egg napisał(a):
Trzeba było zgłosić od razu. Ibisy mają program jakościowy "15 minut". Jeśli coś jest nie tak i w ciągu 15 minut od momentu zgłoszenia ta niedogodność nie zostanie naprawiona lub usunięta, masz prawo do rekompensaty, np. bezpłatnego noclegu, śniadania.

Jak pisałem, problem zgłosiłem przy wymeldowywaniu się z hotelu, zaraz po śniadaniu. Pan przyjął zgłoszenie i tyle.
O tej zasadzie 15 minut jakoś nie pomyślałem, mimo, że wszędzie widziałem naklejki na ten temat tego standardu.
Myślę, że ogólnie problemy był znany przez załogę, stąd takie postępowanie a nie inne, chcieli zamieść pod dywan czyjś błąd.
 Profil Relacje PM off  

#3232 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:06 

Moim zdaniem, Krzysztof po prostu napisz reklamację, zajmie Ci to 15 minut, a sprawa będzie miała bieg. To nie ma znaczenie kiedy to było skoro sprawę zgłosiłeś przy wymeldowaniu.
 PM off  

#3233 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:08 

srebrny
Tylko materiał dowodowy już dawno zjedzony. :roll:
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.

#3234 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:16 

Ale smrodek po nieświeżej jajecznicy pozostał :)
 PM off
Misiatek lubi ten post.

#3235 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:18 

srebrny
Darek M. napisał(a):
Dziwne, bo mi tylko pokazuje Trójmiasto i Wrocław.

Wejdź w trybie incognito, powinno pomóc.
Jest Warszawa, Krakow i Wrocław.

Jak w Accor jest z granicznymi datami? Sądzę, że tak jak w IHG, że wystarczy data zameldowania, żeby były punkty przyznane.
Mam ofertę 2.000 pkt. za pobyt do 26.02 i zarezerwowałem hotel z Private Sales właśnie na 26/27.02.
Przygotować się zawczasu na reklamację czy powinno zaliczyć normalnie?
Na ft czytałem, że przy reklamacji czasami nie chcą przyznawać dużych bonusów jak wpadnie inna oferta przy pobycie, więc przezornie wybrałem Novotel zamiast Ibisa, gdzie byłoby teoretycznie dodatkowe 300 pkt. z promocji walentynkowej.

Załączniki:
Accor Private Sales 20160209.png
Accor Private Sales 20160209.png [ 254.07 KiB | Obejrzany 1676 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3236 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:21 

srebrny
Higflyer napisał(a):
Ale smrodek po nieświeżej jajecznicy pozostał :)

No tak, problem "zamieciony pod dywan", więc smrodek na trochę zostanie. :D
A serio, domagałbym się co najmniej 500 punktów.
 Profil Relacje PM off  

#3237 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 20
Kilometry: 26 898
Kojarzycie, czy jak zapłacę na stronie punktami, albo w hotelu voucherami, to będzie to jakoś uwzględnione na fakturze?
 Profil Relacje PM off  

#3238 PostWysłany: 10 Lut 2016 13:07 

niebieski
Tak
 Profil Relacje PM off  

#3239 PostWysłany: 10 Lut 2016 13:18 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Jest opisane w dwóch pozycjach bo miałem lekką dopłatę jako deposit transfer
 Profil Relacje PM off  

#3240 PostWysłany: 10 Lut 2016 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Ja właśnie dostałem maila:
Image

okazało się, że ktoś mi się włamał na konto i przed chwilą zamienił 4000 punktów na vouchery...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 695  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość