Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: 3 dni w Singapurze
#1 PostWysłany: 30 Sie 2016 22:01 

Witam
Wybieram sie z mezem w trase Singapur - Kuala Lumpur - Bali - Singapur.
Potrzebuje pomocy zeby ogarnac co zobaczyc i ile uda mi sie z tego co chce nieladnie mowiac "zaliczyc".

W Singapurze jestem jednego dnia o 9.55, a wylatuje nastepnego o 17.55.
Pozniej wracajac z Bali przylatujemy do Singapur po 20 i wylatujemy kolejnego dnia tez o tej porze.

Wypisalam sobie punkty, ktore chcialabym zobaczyc:
- ujście rzeki Singapur i okolice mostu Anderson Bridge
- Marina Bay
- Gardens By The Bay i pokaz swiatlo i dziwek wieczorem
- Chinatown i  Little India - ponoc do zrobienia w 3h
- Arab Street
- Southern Ridges Walk
- Sentosa

Prosze o rade czy uda mi sie to wszytsko zobaczyć?
w zasadzie mam 2 dni zachwycanie sie Singapurem.
A jesli nei da rady tego ogarnac w tym czasie to co mozna sobie darowac?
Bede wdzieczna za wszytskie Wasze sugestie :).
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
 Temat postu: Re: 3 dni w Singapurze
#2 PostWysłany: 05 Wrz 2016 01:13 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Na samej Sentosie to możesz pewnie i cały dzień spędzić. Ja sobie odpuściłem, więc nie wypowiem się czy warto.
Nie byłem też na Southern Ridges. Resztę rzeczy, które wymieniłaś zobaczysz w 1 dzień, jeżeli się sprężysz.
W China Town nie ma zbyt wiele do oglądania: kilka świątyń (ciekawsze to Zęba Buddy i Sri Mariamman)
czy przyjemna uliczka Club Street. Bardziej autentyczna jest Little India - głównie sklepy i kilka średnio ciekawych świątyń.
Arab Street i okolice nie jest zbyt duża (ale warta wizyty).
Na pewno warto pospacerować po dzielnicy kolonialnej i okolicach (np. Boat Quay, Clarke Quay), wjechać na Marina Bay Sands
(najlepiej do baru, nie na taras, za piwo zapłacisz tyle samo, co za wstęp na taras, na który i tak Cię później wpuszczą ;) ),
może też pojechać do Ogrodu Orchidei (mi się jakoś nigdy nie udało dotrzeć).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Wrz 2016 01:47 

srebrny
aneta33 napisał(a):
Witam
Wybieram sie z mezem w trase Singapur - Kuala Lumpur - Bali - Singapur.

Wypisalam sobie punkty, ktore chcialabym zobaczyc:
- ujście rzeki Singapur i okolice mostu Anderson Bridge
- Marina Bay
- Gardens By The Bay i pokaz swiatlo i dziwek wieczorem
- Chinatown i  Little India - ponoc do zrobienia w 3h
- Arab Street
- Southern Ridges Walk
- Sentosa

A jesli nei da rady tego ogarnac w tym czasie to co mozna sobie darowac?
Bede wdzieczna za wszytskie Wasze sugestie :).

Daruj sobie pokaz dziwek wieczorem.Na to raczej męża bym nie zabrała ;) Może pokaż mu coś innego :P
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 05 Wrz 2016 04:19 

Zbanowany
Calypso show nie jest zly bylismy wlasnie na nim, epidemia zirks wlasnie sie rozwija w Singapurze. Zadymisjs powietrze od strony indonezji.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Wrz 2016 10:13 
Moderator forum

Loty: 124
Kilometry: 370 562
Cytuj:
- ujście rzeki Singapur i okolice mostu Anderson Bridge
- Marina Bay
- Gardens By The Bay i pokaz swiatlo i dziwek wieczorem

Proponowałbym na pierwszy dzień (popołudnie i wieczór). MSB i ogrody warto zobaczyć dwa razy - w dzień i w nocy. Najlepszy punkt obserwacyjny na MSB jest z Marina Barrage - polecam. Rozważcie np taki plan wycieczki:
od ok. 14:00 - 15:00 Anderson Bridge i okolice, wjazd do baru na dachu MSB (cappuccino ok. 8 PLN z tego, co pamiętam), ogrody, Marina Barrage, piknik do zapadnięcia zmroku i powrót tą samą drogą "po ciemku" (ogrody, dach, zatoka).

Cytuj:
- Sentosa

Moim zdaniem warto. W Europie takich nie mamy. ;)
Pierwszy raz w życiu wjeżdżałem na górę (no dobra, górkę) schodami ruchomymi przez "dżunglę". :)
My kupiliśmy bilet uprawniający do skorzystania z 3 atrakcji i wybraliśmy:
Akwarium
Gabinet złudzeń optycznych (kupa zabawy przy robieniu zdjęć)
Park motyli (córka)/Kolejka linowa(ja z żoną)
a poza tym trochę się pokręciliśmy po wyspie, byliśmy na plaży (warto choć na chwilę - gwarantuję, że takiej plaży nie widziałaś) i odwiedziliśmy kilka sklepów i "fast foodów".

Poruszanie się po Singapurze - chyba najlepiej metrem. Działa też Uber, ale nie korzystaliśmy.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 11 Wrz 2016 08:45 

Loty: 8
Kilometry: 38 732
Podepne się pod temat, potrzebuję hotel na 3 dni w centrum w normalnej cenie , może ktoś był i poleci coś ciekawego dla 2 osób?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2016 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
@‌geil‌ przecież jest dział noclegi, tam wszystko jest ujęte.

Co do Sentosy, ja zdecydowanie polecam. Nie koniecznie korzystać z atrakcji albo pospacerować po dżungli, eksplorować ją. Jest tam gdzie chodzić i chłonąć klimat.
Plaża, niestety padało jak byliśmy ale wyglądała atrakcyjnie. Na zwiedzanie trzeba zarezerwować spokojnie 5-6 godzin jak nie cały dzień.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Maj 2017 23:00 

Podepnę się do tematu. Też myślę, żeby w Singapurze spędzić 3 dni w drodze powrotnej z Australii. Czy na początku października pogoda sprzyja zwiedzaniu miasta?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Maj 2017 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
W Singapurze pogoda jest praktycznie stała, są okresy trochę bardziej deszczowe, są trochę mniej, ale i tak większość tych deszczów pada w nocy/rano albo wręcz cieszysz się jak spadnie Ci tych kilka orzeźwiających kropel ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Maj 2017 12:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
incognita napisał(a):
Podepnę się do tematu. Też myślę, żeby w Singapurze spędzić 3 dni w drodze powrotnej z Australii. Czy na początku października pogoda sprzyja zwiedzaniu miasta?

Ja bylem w pazdzierniku, byly krotkie burze i ostro padalo, szczegolnie po poludniu i poznym wieczorem. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Sie 2017 15:51 

My byliśmy kilka dni w Singapurze i uważam że jak na tak duże miasto, to trochę za mało. Niemniej jednak wybraliśmy naszym zdaniem najciekawsze miejsca i napisaliśmy o nich kilka zdań ze zdjęciami. Wyjazd był z dość ograniczonym budżetem, dlatego wszystkie opisane atrakcje są tanie albo darmowe. Tutaj możecie zerknąć:
http://www.travelbloggia.pl/singapur/co-warto-zobaczyc-w-singapurze-w-3-dni-jak-nie-wydac-fortuny/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sie 2017 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Singapur , Singapur - każdy o mieście a nikt o porcie lotniczym, który podobno uchodzi za najfajniejszy na świecie.
Może ktoś napisze kilka słów o lotnisku? Podobno jest tam basen gdzie zażywając relaksu można obserwować odlatujące samoloty, ogród i wiele innych atrakcji. Może ktoś przybliżyć temat ? Będę miał 8h przesiadkę tam więc warto by było wiedzieć z góry co robić a nie szukać lub dowiedzieć się po powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sie 2017 17:02 

@lovenz Jest cały temat poświęcony lotnisku: lotnisko-singapur,986,17397
W skrócie: zostaniesz na lotnisku - nie będziesz się nudził. Pojedziesz do miasta - też się nie będziesz nudził. Zobacz sobie www lotniska- kopalnia wiedzy.
 PM off
lovenz lubi ten post.
travelerka uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 05 Sie 2017 20:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@MacKoz
Niby tak ale przeczytałem cały wątek i tak naprawdę to nie ma w nim nic oprócz pytań czy zdążę z przesiadka i jak dojechać do centrum .
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sie 2017 21:05 

Zobacz stronkę www jak pisałem. Nudzić się nie będziesz. Większość atrakcji jest w strefie tranzytowej i chyba basen jest płatny z tego co pamiętam. To jedno z tych niewielu lotnisk na których w sumie nie ma sensu iść do saloniku executive (no chyba, że ktoś naprawdę musi się napić alko ).
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość