Sprawdźcie, jakie europejskie specjały nie tylko szybko zaspokoją głód, ale również będą wyśmienicie smakować. Czy są wśród nich Wasze ulubione przekąski?
PoprzednieObraz 1 z 25Następne
Bułgaria - Banica
Często jedzona na śniadanie, banica to tradycyjne bułgarskie danie w formie zwijanego, przekładanego białym serem sirene, zapiekanego i podawanego na ciepło placka. Niektóre piekarnie oferują wariacje na temat klasycznej banicy, dodając do niej szpinak, jajko lub mięso.
fot. Merle ja Joonas, flickr
Często jedzona na śniadanie, banica to tradycyjne bułgarskie danie w formie zwijanego, przekładanego białym serem sirene, zapiekanego i podawanego na ciepło placka. Niektóre piekarnie oferują wariacje na temat klasycznej banicy, dodając do niej szpinak, jajko lub mięso.
fot. Merle ja Joonas, flickr
PoprzednieObraz 1 z 25Następne