Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sie 2010 11:06 

Loty: 2
Kilometry: 2 689
Witam!

Miałem rezerwację Gran Canaria - Girona w listopadzie. Niestety właśnie lot odwołali i zmienili moją rezerwację na Gran Canaria - Barcelona łącznie ze zmianą daty na inny dzień. Na powrót do Polski miałem potem z Girony jeszcze 2 przesiadki zabookowane ( Mediolan, potem Poznań ). Zmiana jaką dokonali uniemożliwia mi załapanie się na kolejny lot przesiadkowy od Mediolanu. Jest jednak wyjscie z tej sytuacji - w wiązku ze zmianą lotu z winy Ryana, przysługuje mi możliwość wymiany danego połaczenia na jakikolwiek inny odcinek o czym było już na tym forum. Chciałem więc zmienić lot Gran Canaria - Barcelona na lot Teneryfa - Mediolan. Jednak odmówiono mi takiej zmiany tłumacząć, iż nie jest możliwa zmiana lotu krajowego ( teren Hiszpani ) na lot międzynarodowy ( w tym przypadku Hiszpania - Włochy ) W związku z tym mam pytanie:

- Orientuje się ktoś z Was czy rzeczywiście jest taki zapis w regulaminie, iż anulowanego lotu w obrębie jednego kraju nie da się zmienić na lot pomiędzy dwoma krajami?
- Czy może jednak prawo takiej zmiany mi przysługuje i poprostu trafiłem na infolinii na nieodpowiednią osobę, która nie chciała zmienić lotu?

Dodam, że tydzień temu miałem podobny problem z innym odcinkiem na trasie powrotnej, mianowicie Girona - Mediolan. Z tymże wtedy bez problemu zamienili mi ten lot na inny przez mnie wybrany. Był to jednak rzeczywiście lot na trasie miedzynarodowej, więc sytuacja była nieco odmienna.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#2 PostWysłany: 30 Sie 2010 12:00 

niebieski
nie poprę się jakimś regulaminem ale krajowy możesz zamienić na krajowy a międzynarodowy na międzynarodowy. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sie 2010 13:27 

Zbanowany
niby tak to jest, ale z mojego doswiadczenia za którymś tam połączeniem z konsultatntem ktoś się zgodzi zmienic :)

Mi osobiscie najwiecej (trzy) polaczenia zeszly przy zmianie trasy WRO-CRL na trase BGY-FEZ
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sie 2010 11:32 

Ok, dzięki za odpowiedź. W takim razie będę próbował jeszcze zmienić na tą trasę Teneryfa - Mediolan. Może uda się trafić na infolinii na kogoś, kto nie będzie robił problemów. Jeśli sie nie uda no to będe musiał poprostu skrócić pobyt na Kanarach i wziąść Gran Canaria - Barcelona na wcześniejszy termin. No i wtedy plus 2 nocki na lotnisku. No ale cóż, takie są uroki taniego latania :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Wrz 2010 19:21 

Niestety potwierdziło się, że jest tak jak pisaliście. Nie udało się zmienić lotu na terenie Hiszpanii na lot międzynarodowy. Dało radę jedynie zmienić na LPA - BCN na wcześniejszy termin. Więc czeka mnie przymusowy przystanek w Barcelonie i zwiedzanie miasta w oczekiwaniu na lot do Polski. W sumie Barcelona całkiem fajne miasto, więc koniec końców nie ma co narzekać.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Wrz 2010 20:23 

niebieski
Dzięki za wiadomość o tym jak się skończyło :) No i miłych wrażeń podczas pobytu w Barcelonie :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Wrz 2010 21:06 

Ma się rozumieć, że powiadomiłem o końcu tej historii. Niech pozostanie w archiwum dla "potomnych" ;) W razie jakby ktoś miał kiedyś podobny problem to zawsze takie info się może przydać. Oczywiście mogłem próbować dalej jak napisał Mleko, że jest szansa trafić wkońcu na kogoś na infoilnii, kto jednak zmienił by ten lot. Ale i tak to już moja 2-ga zmiana przy okazji lotu na Kanary, więc kilka tych telefonów na info się wykonało ( coś tak niefortunnie trafiłem z tymi zamówionymi przesiadkami że akurat odwołują ). A połączenie niestety dość drogie, więc po którmś z kolei telefonie zwyczajnie przestało by to być opłacalne, dlatego wolałem już nie kombinować dłużej. Skoro 2 razy mi odmówili więc pozostałem przy BCN. A co do pobytu w Barcelonie - to dzięki, oby tylko pogoda w listopadzie dopisała, to napewno udany będzie (:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Wrz 2010 21:34 

niebieski
Dzwoniłeś na polską infolinię czy irlandzką? jak na irlandzką to może z VoIPa dzwonić, koszty zdecydowanie mniejsze
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Wrz 2010 16:54 

Dzwoniłem na polską. Ale dzięki za podpowiedź jak oszczędzić :) Przyda się na przyszłość w razie podobnych problemów
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości