Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Lis 2012 02:51 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
Ktoś pisał że nie mozna się odprawić na lotyy AIRONE, można

ale teraz patrzę że ALITALIA, A RACZEJ AIRONE zmienił mi godziny lotów,
sam się odprawiłem kilka dni temu - raczej kilkanascie
i chciałem odprawić siostrę a tu godziny odlotu są zmienione z 14.30 na 9.30 wylot z Warszawy do Mediolanu jeszcze to to idzie jakoś przeżyć, bo i tak samolot mamy na Catanię o 17,30

15,25 Catania - 17.25 Mediolan
18.30 Mediolan - 20.25 Warszawa i mam taką kartę pokładową dla siebie

zaś dla siostry mam kartę odprawioną na
15.25 Catania - 17.25 Mediolan
ale 14.15 Mediolan - 16.20 Warszawa tu raczej bedziemy w Catanii...
muszę odprawić jeszcze dwie dziewczyny i teraz mam zagwostkę co dalej z kartą pokładową siostry i biletem naszym

zerknąłem do swojej karty pokładowej na stronie airone, zmienione godziny odlotów, co uniemożliwia powrót z mediolanu..do warszawy
loty w marcu 2013

Ostatnio edytowany przez mediolan, 30 Lis 2012 01:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#2 PostWysłany: 29 Lis 2012 09:56 

HON fly4free
Skontaktuj się z przewoźnikiem i poproś o odpowiednia zmianę
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Lis 2012 10:23 

złoty
@mediolan, miałeś jakieś telefony z Alitalii/AirOne w tej sprawie?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Lis 2012 10:51 

HON fly4free
No to przy tak "wiszącej" reklamacji jedynie można czekać na poprawienie tego prez samego przewoźnika albo zaryzykować kontakt.
Nie polecam podróżowania w ciemno, gdyz w drodze powrotnej może sie to skończyć utknięciem gdzies w drodze.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:29 

a tak offtopicujac, to czemu administracja zamknela watek "Kod Alitalia - 242 Euro / 196 GBP"?? Mysle ze niektorzy sa nadal zainteresowani jak sprawa sie potoczy....
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lis 2012 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
Dzwonilli dziś do mnie z Airone (+3909125511) przynajmiej wedle internetu ten numer to właśnie AirOne, ale nie mogłem akurat odebrać.
ktoś może z nimi gadał? wie po co dzwonią?;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lis 2012 21:15 

złoty
Do mnie z tego numeru dzwoniono kilka dni temu. Zostawiłem telefon w domu, a kiedy wróciłem, miałem 3 nieodebrane połączenia :) Pomyślałem, że w sprawie anulacji biletów, ale teraz widzę, że może jednak w sprawie zmiany godziny lotów. Sprawdziłem dzisiaj swoją rezerwację na stronie AirOne i również mam zmienione.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Lis 2012 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
moja karta ma zmienione godziny odlotów na trasie warszawa-mediolan-warszawa
wiec mam nową kartę, na maila bo do niej zaglądnąłem czy aby mam te\same godziny i tak są nowe zmienione
brak informacji z airone, telefonu od nich też, ale chyba nie wstawiłem im kierunku do Polski przy rezerwacji i mam włochy jako kierunkowy:)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Lis 2012 01:15 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
cholera, do mnie dzisiaj tez dzwoniła babka z Alitalii, odebrałem odruchowo, powiedziała, że cos tam sie zmienia z lotem "milan-Varsovia"... ale nie dosłyszałem kompletnie co, bo akurat na budowie byłem i powiedziałem, że nie mogę rozmawiać i proszę o późniejszy telefon, podała mi wtedy warszawski numer , żeby zadzwonić. Zadzwoniłem wieczorem, powiedziałem co i jak, a facet mówi, że nie wie o co chodzi i nie ma w systemie tego numeru rezerwacji, który mu podałem. Zgłupiałem. Powiedziałem, że najprawdopodobniej pomyliłem numery i że oddzwonie. Oczywiście nie oddzwonie, żeby nie robić dymu z tymi biletami innym.

Teraz dylemat co robić... mnie zmienili na dużo gorsze godziny, możemy żądać przebukowania albo jakiegoś zadośćuczynienia? W naszej sytuacji pewnie nie... :(

EDIT:
faktycznie pomyliłem numery podając facetowi, podałem ten z karty pokładowej AirOne, a nie ten z rezerwacji.

#10 PostWysłany: 30 Lis 2012 02:01 

niebieski
do mnie ani do mojej żony nikt nie dzwonił (mamy dwie osobne rezerwacje, bo tamtej nocy nie wiadomo było o co z tą japońską promocją chodzi); też mam Katanię przez Malpensę, ale żeby było śmieszniej w dacie powrotnej (2 marca) w ogóle teraz nie ma lotu Air One z Mediolanu do Warszawy (sprawdzałem aktualny rozkład), a takie były śliczne krótkie przesiadki w obie strony!
teraz w lutym/marcu jest po 5 lotów w tygodniu (bez środy i soboty), praktycznie każdego dnia o innej godzinie;

niby nadal jesteśmy w grze bo nie umieją lub nie mogą nas odkasować, ale robi się to coraz bardziej bez sensu

PS. tamten wątek został zamknięty chyba z powodu bezradności w jego moderacji (i uważam, że powinien zostać przywrócony, chociaż podkategoria tych od Air One "za zero" jest dużo węższa i może wygodniej rozmawiać osobno)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Gru 2012 16:37 

niebieski
jeszcze kilka uwag:
- jedyny dzień, kiedy da się wrócić z transferem na Malpensie to poniedziałek, bo wtedy jest popołudniowy lot do Warszawy
- ludzie z Air One w ogóle nie muszą kojarzyć naszych rezerwacji z japońską promocją, a jeśli nawet to nie wiedzą raczej, czy było to powyżej, czy poniżej 25000 jenów
- dlaczego linia nie może się skontaktować mailowo, tylko bezskutecznie wydzwania (u mnie okazało się, że podałem stacjonarny numer, pod którym trudno mnie zastać)?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Gru 2012 17:48 

Loty: 2
Kilometry: 2 927
Witam,
znalazłam Was tutaj, bo do mnie też dziś dzwonił ten tajemniczy numer, oczywiście nie odebrałam ;) Ale zupełnie bez sensu, czy ktoś wie po co oni wydzwaniają zamiast wysyłać maile? Następnym razem chyba odbiorę ale jakoś mało mi się to uśmiecha, bo jestem za granicą i będę musiała za tą pogadankę pewnie słono zapłacić :/ Teraz zastanawiam się o co chodzi - czy może chodzić o zmianę godziny lotu? Wysłali mi kilka tygodni temu mailowo informację, że startuję 10 minut wcześniej z Brukseli do Mediolanu, może o to? Ale skoro wysłali mailowo to po co by dzwonili?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości