Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Maj 2011 05:16 

Witam.
Tytuł brzmi desperacko :) ale faktycznie.
Przeszedłem proces rezerwacji. Zamawiałem bilet na kogoś innego. Ja płaciłem ale na "biletach" figurują inne osoby.
Co teraz?
Jak mam odebrać bilet? Czy muszę koniecznie zrobić to ja (zamawiający/płącący)? :>

Nigdy nie korzystałem z LOTu. Czy odprawa itp wygląda jak w Ryanair i Wizzair?

Dziękuję za wszelką pomoc :)
Pozdrawiam

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 11 Maj 2011 07:37 

HON fly4free
Poprostu otrzymasz bilet elektroniczny (tzw. e-tix) na maila, którego podałeś podczas rezerwacji. Nie musisz nic "odbierać". Znajomym potrzebny w zasadzie jest tylko kod rezerwacji (bedzie widoczna m.in. na stronie LO); na wszelki wypadek warto mieć też wydrukowane potwierdzenie rezerwacji, bo zdarzają się sporadycznie awarie systemu komputerowego przy odprawie (miałem taki przypadek w Lufthansie) i wtedy potwwierdzenie rezerwacji jest podstawą do wydania kart pokładowwych
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Maj 2011 10:49 

Super. Wielkie dzięki za info i uspokojenie :)
Zauważyłem też że przyszedł mi na maila jakiś bilet elektroniczny.
Lepiej wydrukować ten bilet czy potwierdzenie rejestracji z wcześniejszego maila? :>

Pozdrawiam

#4 PostWysłany: 14 Maj 2011 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Mam pytanie płaciliście Prepaidem BZWBK w Locie bez problemów?
Dzisiaj podczas rezerwacji wyskoczył mi błąd 66708. Dzwoniłem na infolinię miejsce mam zarezerwowane czekają na zejście płatności. Kasę na koncie mam wystarczającą. Przy wcześniejszych płatnościach prepaidem BZWBK kasa schodziła natychmiast ktoś wie o co może chodzić?

#5 PostWysłany: 14 Maj 2011 14:41 

a jaka jest cena biletu? bo prepaid bz wbk ma limit pojedynczej platnosci 500zl

#6 PostWysłany: 14 Maj 2011 16:37 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Płatność lekko powyżej 50zł. Wina była po stronie LOTu bo system rezerwacyjny nie złożył nawet zapytania o obciążeni mojego konta. Po kontakcie z bankiem i uzyskaniu info o braku zapytania o możliwość realizacji transakcji przez system LOTu, zadzwoniłem na infolinię LOTu wycofali mi rezerwację i mogłem ją złożyć jeszcze raz na ten sam bilet w tej samej cenie(był to ostatni bilet w tej cenie).

Uzyskałem też info od Pani z infolinii, że w przypadku takim jak mój rezerwacja jest trzymana 2h i po tym czasie jeżeli kasa nie spłynie do LOTu system anuluje rezerwację. Może komuś to info się przyda w przyszłości.
Publicznie dziękuje Kamilowi który doradził mi szybko co zrobić w takiej sytuacji.

#7 PostWysłany: 15 Maj 2011 21:27 

I jak już mam ten bilet elektroniczny i potwierdzenie to reszta w bagazem, bramkami i check-in wyglada tak samo jak z ryanairem czy wizzem? :>
Wypytuję tak szczegółowo bo to nie ja lece i chce wiedzieć jak najwiecej by uspokoić koleżankę :)

#8 PostWysłany: 15 Maj 2011 21:37 

niebieski
Może po prostu udać się na lotnisku do stoiska z odprawami powiedzieć gdzie leci i podać dowód osobisty/paszport. Może też odprawić się przez net i wydrukować sobie kartę pokładową, analogicznie jak w Wizzairze czy Ryanairze lub przysłać na telefon komórkowy. Wszystko to za darmo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: robinfen oraz 6 gości