Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Mar 2015 11:19 

Loty: 2
Kilometry: 8 820
Czy ktoś może polecić jakim transportem, transferem dostać się z lotniska MLA do Marsalforn na Gozo. Przylatujemy w Wielką Sobotę 04.04 jest nas 7 osób. Autobusy praktycznie nie jeżdża. Może ktoś coś doradzi co do cen?
 Profil Relacje PM off  

Urlop na wyspie wiecznej wiosny za 2299 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽 Urlop na wyspie wiecznej wiosny za 2299 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽
Promocja od FLIXBUS-a❗ Bilety krajowe 💲 od 4,99 PLN i międzynarodowe od 20,99 PLN 🔥 Promocja od FLIXBUS-a❗ Bilety krajowe 💲 od 4,99 PLN i międzynarodowe od 20,99 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 01 Mar 2015 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 29 684
Hej, kiedy ja byłem na Malcie, korzystałem z : http://www.shuttledirect.com/en/php/airport_shuttle_direct.php
Nie mam pojęcia jak to wygląda cenowo na innych stronach. Może Ci się przyda ;)

Załącznik:
transfer.JPG
transfer.JPG [ 53.13 KiB | Obejrzany 9908 razy ]
Japonka76 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Mar 2015 14:17 

bart89 napisał(a):
Hej, kiedy ja byłem na Malcie, korzystałem z : http://www.shuttledirect.com/en/php/airport_shuttle_direct.php
Nie mam pojęcia jak to wygląda cenowo na innych stronach. Może Ci się przyda ;)

Załącznik:
transfer.JPG

Też znalazłam tą stronę i wydaje mi sie zbyt tanie, alo boś nie tak, bo inni proponuje od 70 euro w zwyż. Podana cena nie jest przypadkiem tylko za dojazd na Gozo a nie dalej, bo jak dałam że tylko do Gozo to wyszła ta sama cena, no i czy w cenie jest przejazd tej Taxi czy ja płacę?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Mar 2015 14:37 
Awatar użytkownika

Płaci się przy zaraz po zatwierdzeniu, i drukuje się potwierdzenie zapłaty (mi nie sprawdzał kierowca potwierdzenia), kierowca miał karteczkę z nazwiskiem to tu nie było problemu. O żadne dodatkowe pieniądze nie pytał, więc chyba wszystko było ok:)

Nie wiem czy można to nazwać Taxi, po prostu jakaś firma przewozowa/ transferowa. Na szybko teraz jeszcze sprawdzałem, czy przypadkiem nie ma na Malcie drugiej miejscowości z tą samą nazwą ale na googlach mi nie znalazło. Opłatę na Gozo (rejs Gozo Channel) uiszcza się przy powrocie i tu nie wiem jak to jest z samochodami, wg mnie to już powinno być wliczone w cenę.
Brunon uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 01 Mar 2015 14:51 

Dzięki za pomoc. Nie umiem jedynie znaleźć ani w Warunkach ani nigdzie czy kierowca i auto w cenie, ale nawet gdyby nie to zapłacę za niego jak za rezydenta i chyba to wychodzi jakieś 8 euro. Gdyby się samolot spóźnił to jak długo czekają? Można zapłacić debetową przez ich stronę?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Mar 2015 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
bart89 napisał(a):
Opłatę na Gozo (rejs Gozo Channel) uiszcza się przy powrocie
Można też kupić bilet przed wypłynięciem z Malty, dzięki czemu unika się stania w kolejce do jego kupna na Gozo.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Mar 2015 15:20 
Awatar użytkownika

Ja płaciłem debetówką (nie zapomnij o zmianie limitów transakcji zagranicznych, ja domyślnie mam 0 :))

Tu skopiowałem dane ze swojego vouchera, który po zapłacie przychodzi na maila:

Cytuj:
PICK-UP PLACE: The chauffeur will be waiting upon arrival with a sign with your name. In the event of any problem with your luggage, contact the chauffeur immediately.
Travel tips Pick-up time
● From the airport, the driver will wait up to 60 minutes from actual landing time.
● In the event of any delay, including problems with your luggage, please advise transport company immediately.
Luggage Each passenger may carry one piece of baggage with a maximum weight of 20 kg (maximum combined size of 158cm) and hand luggage with a maximum weight of 5 kg (maximum dimensions of 45cm x 35cm x 20cm)

#8 PostWysłany: 02 Mar 2015 03:01 

Myślę, że cena w tej ofercie od bart89 jest dobra. My w zeszłym roku braliśmy przez travelrepublic.ie minibus na 10 osób z lotniska do Mellieha (czyli jednak sporo bliżej niż potrzebujesz) za 40 euro w dwie strony.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Mar 2015 18:19 

Kupiłam w końcu jak polecaliście z Shuttledirect.com transfer z lotniska MLA do hotelu Calypso na Marsalforn na Gozo.
Na Voucherze mam
service: Airport Malta (MLA) (Malta-Malta) > Marsalforn (Żebbug-Gozo-Malta)

Kiedyś pisałam do nich przed zakupem, czy w cenę wliczony jest bilet na prom dla taxi.
Po 10 dniach i po moim zakupie odpisali mi:
"We only offer airport transfers and are not involved in the ferry at all"

Więc co teraz zrobić, drążyć temat, ze kupiłam itd, czy liczyć na to że będzie wszystko ok?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Mar 2015 18:39 

niebieski
@bart89 @cazarr44

Zdradzcie jak to sie odbywalo? Prosto z lotniska, czekaliscie (oni na was?)

Jelsi sa tylko 2 osoby to prewnie zbieraja do kupy caly busik i dopiero wtedy, si?

Wyrzucaja w jakims swoim miejscu, czy np zawioza do takiej Melliehy pod hotel?

#11 PostWysłany: 11 Mar 2015 19:07 

niebieski
Na miejscu na lotnisku MLA, w pobliżu wyjścia stoją autobusy i busy, które zabierają ludzi z przylatującego samolotu. Przy wyjściu z hali odbioru bagaży czekał na nas człowiek z kilkoma nazwiskami na kartce, który zaprowadził nas do właściwego autobusu. Jednak wiele osób kupuje bilet na transfer na miejscu. W rozwiezienie ludzi po wyspie jest zaangażowanych sporo osób. Wystarczy, że komukolwiek z nich pokażecie swoją kartkę z rezerwacją transferu a pokieruje Was do właściwego autobusu albo busa. Kierowca we właściwym autobusie/busie pyta kto jedzie do jakiego hotelu i po drodze robi objazdówkę po hotelach po kolei wysadzając pasażerów w pobliżu właściwego hotelu. Jeśli macie zrobiony również transfer w drodze powrotnej to dopytajcie się gdzie macie czekać, bo wcale to nie musi być to samo miejsce w którym Was wysadzą w drodze z lotniska!

-- 11 Mar 2015 18:15 --

megan80 napisał(a):
Kupiłam w końcu jak polecaliście z Shuttledirect.com transfer z lotniska MLA do hotelu Calypso na Marsalforn na Gozo.
Na Voucherze mam
service: Airport Malta (MLA) (Malta-Malta) > Marsalforn (Żebbug-Gozo-Malta)

Kiedyś pisałam do nich przed zakupem, czy w cenę wliczony jest bilet na prom dla taxi.
Po 10 dniach i po moim zakupie odpisali mi:

Więc co teraz zrobić, drążyć temat, ze kupiłam itd, czy liczyć na to że będzie wszystko ok?

Wygląda na to, że masz transfer z MLA do Marsalforn na Gozo i nic więcej Cię nie interesuje.
Jeśli masz jednak wątpliwości to na potwierdzeniu transferu masz na pewno podany numer telefonu - najlepiej zadzwoń i zapytaj, będziesz miała 100% pewność.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Mar 2015 19:21 
Awatar użytkownika

megan80 nie wiem niestety jak Ci odpowiedzieć. To by było dziwne, jeżeli oferują tam transfer który nie byłby zrealizowany do końca. Ja bym drążył temat.

michalp
Jak się to odbywało?
Kierowca w hali przylotów czekał z kartką z nazwiskiem/ nazwiskami, zapytał się czy my to my (ja i 3 inne osoby) po czym zaprowadził nas do samochodu, zapakował bagaże, zapytał się o hotel/e aby potwierdzić miejsce docelowe (w tym przypadku były od siebie oddalone jakieś 300 m). Nie powiem dojechał ekspresowo. Wysadził nas przed samym hotelem, wyciągnął bagaże i życzył miłego pobytu.

Cytuj:
Jelsi sa tylko 2 osoby to prewnie zbieraja do kupy caly busik i dopiero wtedy, si?

Jeśli wykupicie transfer dla 2 osób to pewnie przyjedzie normalne autko (5 os.) i Was zgarnie.

#13 PostWysłany: 11 Mar 2015 19:47 

srebrny
megan80 napisał(a):
Czy ktoś może polecić jakim transportem, transferem dostać się z lotniska MLA do Marsalforn na Gozo. Przylatujemy w Wielką Sobotę 04.04 jest nas 7 osób. Autobusy praktycznie nie jeżdża. Może ktoś coś doradzi co do cen?

Co znaczy "praktycznie nie jeżdżą"? Oni też na święta wygaszają?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Mar 2015 20:48 

niebieski
bart89 napisał(a):
Jeśli wykupicie transfer dla 2 osób to pewnie przyjedzie normalne autko (5 os.) i Was zgarnie.

Oczywiście pod warunkiem, że wykupicie prywatny transfer dla 2 osób. Ale to kosztuje kilkakrotnie więcej.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Mar 2015 21:02 

obibok napisał(a):
megan80 napisał(a):

Co znaczy "praktycznie nie jeżdżą"? Oni też na święta wygaszają?

Właśnie też mnie ta śmiała teza zaintrygowała. :D
Akurat byłem tam na Boże Narodzenie i wszystko normalnie jeździło.
Rozkład jazdy niedzielno- świąteczny, niewiele się różni od normalnego.
Kupić 7 biletów jednorazowych za grosiki do Cirkewwy. Stamtąd prom do Mgarr na Gozo.
Tam od razu kupić bilet kilkudniowy, żeby móc zwiedzać i do Marsalforn przez Rabat.
Wbrew pozorom można się tam dostać szybko i bezproblemowo.
 PM off
obibok lubi ten post.

#16 PostWysłany: 11 Mar 2015 23:05 

Ok. Moja wina źle sprawdziłam rozkład. Ale to już za późno, bo kupiłam transfer z Lotniska na Gozo, jak wcześniej napisałam w poście. Tylko firma twierdzi, że nie obsługują wyjazdów z transferem promowym.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Mar 2015 11:27 

To jak kupiłaś transfer z lotniska na Gozo , bez promu ?? :roll:
 PM off  

#18 PostWysłany: 12 Mar 2015 12:37 

Kupiłam transfer z MLA do Calypso Hotel Marsalforn na Gozo i taki też mam Voucher, tak na nim pisze. Zapytałam się ich, żeby się upewnić, czy bilet na prom taksówki i taksówkarza jest w cenie, czy muszę za niego płacić. To mi odpisali:

To już teraz nic nie wiem, gdzie mnie w ogóle dowiezie.
Transfer zakupiony przez Shuttledirect.com
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Mar 2015 12:48 

niebieski
kendi napisał(a):
bart89 napisał(a):

Oczywiście pod warunkiem, że wykupicie prywatny transfer dla 2 osób. Ale to kosztuje kilkakrotnie więcej.

no, ale co, jak kupie dla 2 osob w busie to mnie nie zabiora?

Tak dopytuje, bo nie chcialbym czekac godziny az sie nazbiera bus, a potem godizne objezdzac cala wyspe. Cena jednak kusi.

bart89: czy oprocz was 4 ktos jechal busem/autem? Widzieliscie moze busy z 2 osobami jezdzace?

#20 PostWysłany: 12 Mar 2015 13:16 

niebieski
Jeśli macie kupione 2 miejsca w autobusie albo busie to będą czekać aż wszyscy z samolotu którym przylecicie wsiądą. Nie ma co liczyć na to, że przylecicie, wsiądziecie do busa i za 10 minut będziecie jechać do hotelu. My przylatywaliśmy z Bari o godz. 23 a autobus odjechał kilka minut po północy. Po prostu trochę to trwa zanim wszyscy odbiorą bagaż rejestrowany, pójdą do toalety, część osób kupuje jeszcze bilety na transfer na miejscu - to wszystko trwa. Jeśli traficie na kurs obsługiwany busem to może to być trochę szybciej bo tam jest ok 14 miejsc i jak będzie pełny to odjedzie. Jeśli macie kurs obsługiwany przez autobus to na pewno potrwa to dłużej. Oni obsługują te transfery codziennie i wiedzą jakie jest zapotrzebowanie - nie wożą po 2 osoby w busie bo by było ekonomicznie nieuzasadnione. Jeśli chcecie wyjechać z lotniska szybko to kupujecie prywatny transfer i wtedy kierowca zabiera tylko Was samochodem osobowym. Jeśli kupujecie zwykły transfer to trzeba się liczyć, że wyjedziecie z lotniska w przedziale 40-70 minut od przylotu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość