Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lip 2016 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Coś dla bardziej doświadczonych (zwłaszcza w procesach wizowych ;)) podróżników - Turkmenistan w świetnej cenie!

LINK >>>

Załączniki:
msq_asb.png
msq_asb.png [ 38.04 KiB | Obejrzany 2602 razy ]
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

Relaks w Dubaju za 1156 PLN❗😲 Loty dla wszystkich i noclegi w hotelu z basenem 🌤️👙 Relaks w Dubaju za 1156 PLN❗😲 Loty dla wszystkich i noclegi w hotelu z basenem 🌤️👙
Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️ Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️
#2 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:05 

Często bywa w takiej, a nawet niższej cenie.

Tylko co dalej?:)
 PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:08 

Tak, nawet dla bardzo doświadczonych w temacie wiz. Kierunek świetny, wrzutka idealna, ale poczytajcie sobie chociażby to:
http://www.podrozepanaszpaka.pl/2014/05 ... ganie.html
ile ludzie się namęczyli nad tą wizą, dostali na 4 dni z czego jeden, to ten w którym odebrali. A nerwów, kombinowania, podchodów tyle, że moim zdaniem szkoda prądu.
To trzeba zrobić inaczej i kupić OJ na trasie:
X-Teheran / Uzbekistan-Y, wziąć najlepiej 2,5-3 tygodnie urlopu. W Teheranie zacząć ubiegać się o wizę, przejechać przez Turkmenistan, resztę czasu wykorzystać w Uzbekistanie. Ten lot z Mińska jest w tym układzie kompletnie nieprzydatny dla Polaków. Niestety.

Proszę, tutaj opcja z Kazachstanem z KBP:

Załączniki:
tur.png
tur.png [ 22.67 KiB | Obejrzany 2513 razy ]

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 21 Lip 2016 12:17, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
4 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
@brigante32 - To ja poproszę konkretne przykłady, bo osobiście nie widuję z Europy poniżej 400 EUR zbyt często, a z Mińska to można co najwyżej S7 w tej cenie czasem dorwać.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:21 

Wyżej, w pierwszym moim poście w tym wątku, wrzuciłem opcję umożliwiającą uzyskanie tej wizy. Dwa tygodnie w październiku za 153 EUR, rezerwacje na www.kayak.es
Bez wizy tranzytowej na Białoruś, wiza do Iranu to VoA, wiza do Kazachstanu do załatwienia w ambasadzie w Warszawie (łatwo). Wylot z Kijowa, powrót do Kijowa, więc dochodzą Wizzairy do Polski. Jak ktoś skorzysta to niech napisze jak mu poszło, to będę polował na przyszły rok :)
 PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:28 

@Niva Pisałem o Mińsku właśnie, nie o całej Europie. Wrzutka raczej niepraktyczna i życzeniowa, bo nie znalazłem jeszcze w PL nikogo kto pojechałby tam na wizie turystycznej.

@Don_Bartoss - to, co proponujesz, chcę zrobić w 2017. A jak zniosą wizy kazachskie na EXPO to może będzie jeszcze taniej.

Szpak z kolegą Dominikiem trochę spieprzyli sprawę zamiast od razu zrobić wizę kazachską i irańską i dopiero jechać do Berlina po turkmeńską. Zmieniali plan na miejscu a potem wydarzyło się tak, jak się wydarzyło.

PS. A i za 500 zł wisi czasem Lwów-Teheran, Aktau-Lwów.
 PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:30 

@brigante32, wrzutka praktyczna dla kogoś kto chce wykupić usługi turystyczne w Turkmenistanie. Wtedy leci jak panisko :)
 PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lip 2016 12:35 

Skoro kogoś stać na taką wizę, to sobie ulepi z PL i nie będzie się tułał po Mińskach:)
 PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lip 2016 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
ehhh.. wymarzony kierunek :) powoli w glowie dojrzewa mi pomysl na podroz z Iranu do Uzbekistanu z tranzytem przez Turkmenistan :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lip 2016 10:49 

srebrny
Wbrew pozorom to mocno turystyczny kierunek - szczególnie dla bogatych turystów z Zachodu (coś na kształt Karakorum Highway) - warto sobie poczytać kilka książek przed wyjazdem - np. "Może morze wróci" o m. Aralskim (tutaj w kontekście Uzbekistanu).

http://bezdroza.pl/ksiazki/moze-morze-w ... bezamo.htm
(jak nie można, to niech mod uwali).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Lip 2016 11:17 

Może i jest popularny u ludzi z kasą, ale wciąż słabo odwiedzany, bo corocznie gdzieś daleko w rankingach odwiedzin. Właśnie z powodu wizy.

OT: Książka taka sobie:) Facet spędził miesiąc w Uzbekistanie, bez znajomości rosyjskiego, więc tak naprawdę rzecz powstała w bibliotece... A że mam fioła na punkcie Jeziora Aralskiego, to staram się być obiektywny w ocenie, choć warta polecenia dla kogoś, kto nie zna tematu.
 PM off
Arekkk lubi ten post.

#12 PostWysłany: 22 Lip 2016 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Rejony Azji Środkowej i tak nie są w takim stopniu turystyczne jak Azja Pd-Wsch, choć może to i dobrze. Nie robi się z tego druga Tajlandia bo nie jest tak "wygodnie". Co do Uzbekistanu to sam z początku odbierałem go jako pustynię i miasta. Generalnie zieleni jak na lekarstwo a jednak kraj ciekawy. Morzem Aralskim bym się nie zachwycał bo nie widziałem choć wydaje mi się, że woda jak woda ale Moynaq i cmentarzysko statków oraz to, że Jezioro znajduje się 200km dalej dalej do myślenia. Tak jak i to, że kiedyś do Moynaq nie dało się dotrzeć lądem, a całe miasto żyło z przetwórstwa ryb.

#13 PostWysłany: 22 Lip 2016 12:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
h3rlitz napisał(a):
Wbrew pozorom to mocno turystyczny kierunek - szczególnie dla bogatych turystów z Zachodu (coś na kształt Karakorum Highway)

Bez przesady, ten kraj to biała plama na turystycznej mapie. Statystycznie jest ich ok. osiem tysięcy, ustępując pod tym względem tylko krajom afrykańskim ogarniętych wojnami i liliputom na Pacyfiku typu Kiribati. Dla porównania Koreę Północną odwiedza 6 - 7 razy więcej osób. Powód jest prosty - to kraj totalitarny, rządzony twardą ręką przez Satrapę, który nie chce widzieć u siebie zachodnich popaprańców z plecakami szerzących kapitalizm. Tylko zorganizowane wycieczki, spanie w wyznaczonych drogich hotelach i brak możliwości poruszania się po kraju bez wynajętego przewodnika (wiza turystyczna).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Lizbona72, NING [Bot] oraz 9 gości