Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Filmy użytkowników wykonane kamerką:
[+] Pokaż

https://vimeo.com/129976941

Przykładowe zdjęcia znajdziecie w postach poniżej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 424 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 28 Mar 2016 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Kupiłem sobie dwie taki baterie na Allegro. Jedna nadaje się do kosza po miesiącu. Więc też loteria.

...z tapatalka...

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
#342 PostWysłany: 28 Mar 2016 20:51 

niebieski
kaftan napisał(a):
Dziękuje za informacje i pomoc. Pozostaje mi się zastanowić czy zaoszczędzić troche kasy np. na akcesoria czy zapłacić więcej od ręki dostać poprawioną wersje z gwarancja.

@kaftan jaką poprawioną? Czytaj co napisałem. To nie jest żadna poprawiona wersja a ta sama. Nie słuchaj tych co piszą, że gdzieś czytali.
Przeczytaj sobie np: http://elproducente.com/xiaomi-yi-camer ... l-version/
albo obejrzyj:

Przewagą wersji international jest jedynie gwarancja.
 Profil Relacje PM off
blak lubi ten post.
blak uważa post za pomocny.

#343 PostWysłany: 29 Mar 2016 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Wiecie, te wszystkie kamerki - tańsze czy droższe to jedno... ale nie zrobicie dobrego filmu bez stabilizatora (jakiegoś gimbala).

Kiedyś chciałem kupić GoPro. Cena trochę mnie przerażała znając moją naturę (zakup, zabawa przez kilka dni i odłożenie do pudełka na kilka lat). Pomyślałem o kamerce XiaoMi - mam już kilka produktów tej firmy i bardzo je sobie chwalę. Byłem zdecydowany na tydzień przed wylotem do Brazylii ale uświadomiłem sobie, że i tak sprzęt do mnie nie dotrze (chyba, że jakimś cudem), więc na razie nie kupuję. Pojawiła się promocja w Play, wszystko się tak ładnie złożyło, że w ramach oferty przedłużeniowej wziąłem sobie GoPro Hero 4 Black (czyli teoretycznie nie ma niczego lepszego). Bawię się tym od jakiegoś miesiąca. Wszystko ładnie i pięknie, ale z ręki nie zrobimy filmu godnego pokazania tu czy tam. Jedynie dla siebie. To już telefon (jakiś tam iPhone czy Samsung z nowszych Galaxy) zrobi lepszy film niż to cudo. Owszem, jak się kilku tricków poduczymy z YouTube, zrobimy cudowne zdjęcie, zrobimy fajny timelapse ale efekt i tak uzyskamy dopiero w postedycji - czyli zrzucenie filmu do iPada i od razu opublikowanie absolutnie nie wchodzi w grę. Lepiej to zrobimy telefonem - mamy podgląd, itp. Jednak możemy uzyskać super jakość dzięki stabilizacji. I to nie jakiejś taniej za 200zł., ale gimbale 3-axis, kosztujące około 1000zł. (mniej więcej). Ja się nastawiam na zakup Removu S1 (niedostępny jeszcze, niby jest preorder z wysyłką dopiero w sierpniu).

Nie jest to jakaś antyreklama czy słowa krytyki, bo kamerki są super. Uważam, że ta Xiaomi wcale nie jest dużo gorsza niż GoPro. Za kasę nigdy bym nie kupił GoPro a właśnie "mały ryż". Uświadamiam Wam jednak, z perspektywy osoby testującej kamerę sportową przez pewien czas i mającą jako takie pojęcie (jestem stuprocentowym amatorem ale mimo wszystko przez cały czas ewoluuję swoje umiejętności w sztuce fotografii i filmu - dla siebie), będzie dodatkowy wydatek.

Konkluzja jest taka. Jeśli ktoś z Was ma 500zł., chce kupić kamerę sportową i zrobić super film, na pewno się zawiedzie. Jeśli ktoś z Was dysponuje 1500zł. i zastanawia się nad GoPro, pomyślcie nad XiaoMi + gimbal. A jeśli ktoś z Was ma powiedzmy 2500zł. ale może raz ma zamiar zjechać na nartach, pomyślcie o czymś innym - jakiś bezlusterkowiec. Zrobicie nim dużo lepszy film (sam w sobie, bez skomplikowanej postedycji, itp.) niż kamerą sportową.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:07 

Hmm fajna sprawa ten gimbal. Niestety, bardzo delikatnie wygląda jego budowa.. Nie wyobrażam sobie z tym jechać na snowboardzie. Dodam że często kamera ma styczność że śniegiem ;d

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 29 Mar 2016 22:08 

niebieski
A nie lepiej kamerę od razu ze stabilizatorem? Np w super pieniądzach GitUp Git2.
Możliwości kamerki:

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#346 PostWysłany: 30 Mar 2016 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
http://www.banggood.com/19cm-To-49cm-Fl ... cgodTvcEew

ten starczy na początek?

czy juz lepiej doplacic do tego?

http://www.gearbest.com/action-cameras- ... 02843.html

#347 PostWysłany: 30 Mar 2016 19:03 

Ja bym brał tańszy. Ma konkretną śrubę. W drogim płacisz za pilot bluetooth, który jak dla mnie to zbędny bajer. A druga sprawa, żeby zamontować w droższy kijku kamerkę w obudowie wodoszczelnej będziesz jeszcze potrzebował adapter

Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 31 Mar 2016 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 514 435
niebieski
Potwierdzam. Koszt takiego adaptera na allegro to ok.3zł + wysyłka.

#349 PostWysłany: 04 Kwi 2016 08:32 

Jeździ ktoś na rowerku z Yi? Kupiłem uchwyt na kierownicę, że względu na złącze musiałem wsadzić kamerkę w obudowę wodoszczelna. Ogólnie porażka, kamerka niesamowicie się trzęsie nawet na małych dziurkach. Dzisiaj zmontuje na głowie. Wiem że będzie lepiej bo moje ciało wutłumi drgania.

Moje pytanie do Was: jakiś pomysł na kamerkę na kierownicy? Mocowanie na głowę (opaska) też pasuje mi tylko do obudowy wodoszczelnej. Ma ktoś jakiś lepszy pomysł? Kiedyś natknąłem się na taką gabczasta obudowę, wiatroszczelna czy coś. Nie wiem jakie złącze ma. Niby i tak muzę mam zamiar dać na podkład, ale kto wie ;)

Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 04 Kwi 2016 22:22 

niebieski
Nie wierzę że nie potrafisz tych uchwytów czy opasek połączyć z kamerą bez obudowy ;D
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 05 Kwi 2016 00:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Rozważał ktoś z was kupno Xiaomi Yi raczej tylko pod zdjęcia? Jaki ta kamerka ma obiektyw, plastikowy czy szklany? Czy da się tam ustawić format zdjęć RAW czy tylko JPG? Próbował ktoś z was obrabiać z niej zdjęcia na komputerze? I czy byłby ktoś tak miły i wysłał mi jakieś sample o dużej rozdzielczości na PW? :)
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 05 Kwi 2016 07:29 

niebieski
@klapio wszystko a nawet dużo więcej https://www.facebook.com/groups/1650902268515679/
 Profil Relacje PM off
blak lubi ten post.

#353 PostWysłany: 05 Kwi 2016 08:39 
Awatar użytkownika

niebieski
do robienia zdjęć odpuściłbym kupowanie kamerki sportowej
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 05 Kwi 2016 09:02 
Awatar użytkownika

srebrny
klapio napisał(a):
Rozważał ktoś z was kupno Xiaomi Yi raczej tylko pod zdjęcia?

Tutaj viewtopic.php?p=641346#p641346 @JIK wrzucił sample, co prawda obrabiane, ale w pełnej rozdzielczości. Jak dla mnie ta kamerka nie nadaje się do robienia zdjęć, zasadniczo to żadna się nie nadaje.
Tej jakości zdjęcia można otwieraczem do konserw zrobić albo deską do krojenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 07 Kwi 2016 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
czyżby kolega @sebjag został importerem?
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=6146619

#356 PostWysłany: 09 Maj 2016 09:40 

Witam,

Jestem zainteresowany zakupem kamerki Xiaomi YI. Chciałbym ją zabrać na wakację i porobić kilka filmów, zdjęć). Wobec tego czy polecacie tą kamerkę oraz czy moglibyście przesłać kilka zdjęć (naturalnych) zrobionych tą kamerką?

Pozdrawiam
Robert
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 09 Maj 2016 10:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Do filmów rewelacyjna, zajmuje mało miejsca w bagażu:] ale co do zdjęć to raczej jakość mizerna, już lepszy pierwszy lepszy aparat w średniej jakości smartfonie
blak lubi ten post.

#358 PostWysłany: 09 Maj 2016 10:13 

Jeżeli chodzi o zdjęcia to nie jestem jakimś mega znawcą lub pedantem pod tym względem. Jeżeli na zdjęciu robionym z kija (Selfie) będzie widać mnie o tło w miarę ok to będę zadowolony za takie pieniądze.

Pierwotnie myślałem nad GoPro ale cena razem z akcesoriami jest dla mnie za wysoka, dlatego staram się zrobić jedyny racjonalny zakup.
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:28 

Zdjęcia są dobre, tragedii nie ma, potrzebne dobre oświetlenie.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 09 Maj 2016 18:52 

bogo napisał(a):
Witam,

Jestem zainteresowany zakupem kamerki Xiaomi YI. Chciałbym ją zabrać na wakację i porobić kilka filmów, zdjęć). Wobec tego czy polecacie tą kamerkę oraz czy moglibyście przesłać kilka zdjęć (naturalnych) zrobionych tą kamerką?

Pozdrawiam
Robert

Co do zdjęć to wolę robić telefonem (xperia Z3) lepsza jakość, a cenna baterie lepiej przeznaczyć na filmy których jakość jest świetna.

Na moim kanale są jakieś filmiki i na końcu któregoś filmu są też zdjęcia.
Jeżeli nie ma to znaczy że nie jest publiczny, udostępnię jak wrócę do domu.

Jako DUŻY plus dodam coś co pewnie wielu lekceważy. Kolor kamery. Mam biała. Jeżeli kręcisz filmy w wysokich temperaturach, plaża, słońce lub w samochodzie jako kamera /rejestrator itd kolor ma naprawdę znaczenie. Ciemna gopro vs biały chińczyk? Kamera sama z siebie daje sporo ciepła,kolor powoduje że elektronika ma trochę niższa temperaturę.

Podobny eksperyment robiłem na telefonach, z3 czarny robiący za nawigację podczepiony do szyby w drodze do Chorwacji zwyczajnie łapał zwiechy j mulił (parzył w dotyku ). Biały z3, mojej dziewczyny był tylko ciepły i smigal aż miło..

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 424 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości