Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: UWAGA NA CARWIZ BALICE
#1 PostWysłany: 25 Kwi 2025 22:50 

OKROPNE DOŚWIADCZENIE – NIEUCZCIWA FIRMA!

NIGDY NIE REZERWUJCIE W TEJ WYPOŻYCZALNI! OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!

17 kwietnia 2025 roku wynajęliśmy samochód na lotnisku Kraków Balice przez Carwiz Rent a Car – Parking TINA. Rezerwację zrobiliśmy z dużym wyprzedzeniem, ale po przylocie o godzinie 1:00 w nocy nikt na nas nie czekał, mimo że godzina odbioru była potwierdzona. Po wielu telefonach wysłano po nas busa… a na miejscu okazało się, że nasz zarezerwowany samochód nie jest dostępny.

Zostaliśmy zmuszeni do przyjęcia droższego pojazdu, bez żadnej alternatywy – po prostu wykorzystali sytuację. Zablokowali nam na karcie 1270 euro, mimo że rezerwacja jasno wskazywała na kwotę 1200 euro. Kiedy zapytaliśmy o to, usłyszeliśmy, że "to, co mówi agencja online, się nie liczy." Skandaliczne.

Kupiliśmy również ubezpieczenie online przy rezerwacji, ale zostało ono przez nich odrzucone jako nieważne, zmuszając nas do wykupienia ich własnego, droższego ubezpieczenia.

Przy zwrocie samochodu, mimo że był w idealnym stanie, czysty i umyty, szukali na siłę nawet najmniejszego zadrapania, żeby nas obciążyć dodatkowymi kosztami. Na szczęście mój mąż nagrał film i zrobił dużo zdjęć samochodu w nocy przy odbiorze, co pozwoliło udowodnić, że nie było żadnych uszkodzeń.

Ich zachowanie było nieuczciwe, aroganckie i manipulacyjne. Pracownik w biurze śmiał się nam w twarz.

Podróżujemy po całym świecie, mój mąż jest lekarzem, i nigdy nigdzie nie spotkaliśmy się z tak fatalnym traktowaniem. Domagamy się oficjalnych przeprosin od tej pseudo-firmy i ostrzegamy wszystkich podróżnych: TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH Z DALEKA! To zorganizowana mafia w białych rękawiczkach.
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka do Dubaju za 1512 PLN 🌤️🏖️ Loty i noclegi w hotelu z basenem na dachu 🏊‍♂️👙 Wycieczka do Dubaju za 1512 PLN 🌤️🏖️ Loty i noclegi w hotelu z basenem na dachu 🏊‍♂️👙
Relaks w Egipcie 🌴🎄 5* hotel z aquaparkiem nad Morzem Czerwonym za 2488 PLN Relaks w Egipcie 🌴🎄 5* hotel z aquaparkiem nad Morzem Czerwonym za 2488 PLN
#2 PostWysłany: 25 Kwi 2025 22:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przepraszam, ale ta firma na google mapsie ma 2.3/5
Po jakiego rezerwowaliście tam...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 25 Kwi 2025 23:00 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Podróżujecie po całym świecie, a nie czytacie opinii o firmie, z której usług chcecie skorzystać?
https://pl.trustpilot.com/review/carwiz.pl
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 25 Kwi 2025 23:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Pecel87 napisał(a):
Bo mąż jest lekarzem.

Najgorszy rodzaj klientów jakich miałem na wycieczkach po Krakowie.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
seal uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 25 Kwi 2025 23:16 

niebieski
Osobiscie nigdy bym nie zarezerwowal samochodu w CARWIZ ale w Twoim przypadku chyba wszystko skonczylo sie w miare szczesliwie.

1. Depozyt o 70 EUR wiekszy niz sie spodziewalas to chyba nie tragedia. Czesta biora wiecej na poczet paliwa i te 70 EUR wyglada mi na paliwo wlasnie.

2. Ubezpieczenie - no trzeba bylo odmowic - przeciez to nie jest obowiazkowe.

3. Zmuszenie do doplaty do drozszego samochodu - to nie za bardzo rozumiem.

4. Skoro na koniec kupilas pelne ubezpiecznie od nich to nie za bardzo rozumiem czego szukali przy oddawaniu auta.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 26 Kwi 2025 06:56 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
I tylko po to się zarejestrowałaś?
Na google maps nie było opinii?
Ja już nie korzystam z wypożyczalni, które są oddalone o kilka km od lotniska. CCC, coś w tym jest.
Z parkingami lotniskowymi sytuacje bywają zbliżone. CCC.
Szkoda, że Wam chwili refleksji zabrakło przed skorzystaniem z usługi.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Kwi 2025 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ja miałem problem z Carwiz na Saint Marteen. Ta sama sytuacja, przychodzę na punkt odbioru a tam nie ma zupełnie nic. Podany telefon nie działał. Musiałem na szybko wypożyczyć coś bezpośrednio w innej wypożyczalni za wyższą cenę. Kasę oddał Posrednik, ale długo to trwało.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Kwi 2025 08:36 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Zgadzam się, że zabrakło przezorności u autorki wątku ale nie przesadzajmy z tymi pretensjami. Google maps nie jest wyrocznią (ale cennym żródłem informacji tak). A nawet na naszym forum są wątki o różnych wypożyczalniach i pytania o porady. Po co niby, jeśli są opinie na google maps?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Kwi 2025 13:40 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Ta firma ma po prostu taką strategię biznesową, że zarabia na oszukiwaniu i okradaniu klientów niezależnie od lokalizacji. Ja miałem z nimi problemy w Grecji, o czym pisałem w tym wątku:
ostrzezenie-przed-carwiz,1621,154490

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości