Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 25 Sty 2025 20:55 

Ktokolwiek posiada może wiedzę na temat mojego pytanka? :)
 Profil Relacje PM off  

🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴 🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴
🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯 🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯
#1042 PostWysłany: 29 Sty 2025 13:19 

Mopido napisał(a):
Cześć Wszystkim!

Zamierzam wynająć samochód na 3 tygodnie w Denver z alamo, zrobiłem rezerwację poprzez link tutaj -10% off, jednak podczas rezerwacji nie miałem żadnej opcji dodania jakiegokolwiek ubezpieczenia.

Jedyne wliczone w cenę to CDW + SLP. I tutaj pytanie, widziałem że niektórym w cenie/bądź możliwość dokupienia pojawiała się opcja na Extended Protection - niestety nie mam nic takiego.

Czy w powyższym mam już 0 wkład własny, ochronę szyb oraz podwozia etc? Nigdzie nie znajduję opcji na dokupienie takiego ubezpieczenia (a skoro nie ma na to opcji to chyba powinno być w cenie?)

Zamierzam zrobić Accelerate check in oraz Skip the counter tak aby udać się prosto do garażu po samochód - więc chyba nikt już nie będzie mi proponował żadnych dodatków?

Jeśli ktoś wie/miał styczność/orientuje się to dzięki za pomoc!

Poniżej przesyłam podsumowanie rezerwacji:

Cześć,

Rezerwowałem na wrzesień 2024 r. z tego samego linka. W podsumowaniu rezerwacji, które dostałem na maila uwzględnione było CDW i Extended Protection. W umowie, którą dostałem, z kolei już tylko CDW i SLP. Dopytałem na infolinii i czacie - zajrzeli w rezerwację i potwierdzili, że wszystkie trzy opcje są uwzględnione, a tym samym, wynajem był objęty zerowym wkładem własnym i ubezpieczeniem szyb, kół i podwozia. Proponuję dopytać się na czacie Alamo, dostępnym z amerykańskiej wersji strony, gdyż niestety w tej kwestii widzę bałagan między stroną, podsumowaniem rezerwacji i umową.

Co do Accelerated Check-in i Skip the Counter - jest dokładnie tak, jak piszesz. Przyjeżdżasz na plac, wybierasz dowolne auto z zarezerwowanej kategorii i w okienku wyjazdowym biorą tylko kartę i sprawdzają dokumenty. Zero proponowania dodatkowych opcji.
 Profil Relacje PM off
Michal Grabowski 1 lubi ten post.

#1043 PostWysłany: 04 Lut 2025 22:30 

niebieski
Chcę w Vegas zarezerwować przez ECR SUVa. Nigdzie nie ma opcji dodania 4WD w momencie wyboru opcji? Czy ja nie widzę:(
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 04 Lut 2025 22:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Informacyjnie (choć nie wiem, czy pomogę) w Las Vegas w hubie wypożyczalni przy lotnisku, podczas mojego ostatniej wizyty, po wypełnieniu papierów, szło się na parking i mogło się wybrać dowolne auto z danej grupy (np. SUV). Było ich kilka różnych marek.
Kluczyki w aucie, później skanowanie wybranego auta przy wyjeździe na bramce i zaczynamy zwiedzanie.
Więc - jeżeli to jedna z wielu wypożyczalni sieciowych znajdujących się w hubie przy lotnisku - będziesz miał podobny wybór.
 Profil Relacje PM off  

#1045 PostWysłany: 04 Lut 2025 22:41 

niebieski
Czyli po prostu patrzę i biorę 4wd? Normalnie na stronie wypożyczalni wynajem 4WD różni się ceną.
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 04 Lut 2025 22:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie wiem, czy tak będzie w Twoim wypadku.

Właśnie sprawdziłem gdzie wypożyczałem: w Thifty.
To był Nissan Rogue.
Znalazłem zdjęcia co miałem wtedy do wyboru (w strefie 4):
ImageImage
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 27 Maj 2025 00:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Hej. Pytanie. Posiadam od znajomego link do umowy korporacyjnej na wynajem auta w USA. Cena takiego wynajmu jest zdecydowanie niższa niż na "rynku". Wg umowy auto może być wykorzystywane w ramach urlopu. Przeszedłem cały proces rezerwacji nigdzie nie było weryfikacji tego czy faktycznie jestem pracownikiem danej korporacji. I pytanie brzmi czy ktoś kiedyś korzystał z tego typu umów nie będąc de facto pracownikiem i czy może przy odbiorze ktoś to weryfikował, nie wiem weryfikacja email, okazanie badge czy cokolwiek innego. Wypożyczalnia to bodajże Hertz. Chodzi mi tu konkretnie o USA.

Image
 Profil Relacje PM off  

#1048 PostWysłany: 27 Maj 2025 00:41 

srebrny
Auto zapewne dostaniesz bez problemu. Ale problem może powstać, jeśli będzie jakaś szkoda do likwidacji z ubezpieczenia wliczonego w cenę najmu.
 Profil Relacje PM off  

#1049 PostWysłany: 16 Cze 2025 22:07 

cześć,

proszę o doradzenie Was podróżników :) Przylatuje do Los Angeles w Środę wieczorem i chciałbym wobec tego wynająć auto w czwartek z rana. Nocleg mam blisko lotniska, wobec tego chciałbym wypożyczyć auto na lotnisku. Plan na wycieczkę standardowy -
Los Angeles -> Las Vegas -> Dolina Śmierci -> Park Sekwoi -> San Francisco - Los Angeles.

czy jest sens wynajmować auto w środę wieczorem 19:00 czy lepiej w czwartek z rana?
czy macie jakąś konkretną wypożyczalnie którą możecie polecić?
na co zwrócić uwagę?
czy jest sens rezerwować auto wcześniej online (jeżeli tak to na jakich stronach? myślałem o pośredniku KAYAK), czy nie ma to znaczenia?

z góry dziękuję za pomoc i wskazówki !
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 16 Cze 2025 22:21 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Jest sens brać od razu. Czas spędzony w wypożyczalni to może być nawet kilka godzin, w zależności od wypożyczalni i kolejek. Zamiast tracić kilka godzin kolejnego dnia, lepiej odstać swoje pierwszego dnia, a kolejnego już ruszyć w teren.
Która wypożyczalnia? Jeśli czas wypożyczenia i ogólnie obsługa ma znaczenie to weź coś z wyższej półki jak Sixt lub Hertz. Chcesz trochę przyoszczędzić, ale kosztem czasu lub jakości obsługi - Thrifty czy Dollar.
Każda z wypożyczalni ma swoje + i -. Można poczytać w komentarzach. Nie ma jednego rozwiązania. W LA i w ogóle w USA raczej nie ma (w każdym razie ja się nie spotkałem) z naciąganiem i wyłudzaniem kasy na fikcyjne szkody. Wystarczy dobrze obejrzeć samochód wokoło i nie powinno być problemu ze zwrotem.
Tak, warto rezerwować wcześniej samochód. Nie na kayaku, tylko economycarrentals, discovercars itp. I obserwować z wyprzedzeniem cenę. Czasem, mimo rezerwacji, warto ją zmienić tydzień lub dwa później, gdy okaże się że jest taniej.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
marcinkonra lubi ten post.

#1051 PostWysłany: 17 Cze 2025 06:35 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Z watku tutaj wynika ze rowniez w Vegas inne wypozyczalnie daja wybor auta. Chcemy zabrac alamo wlasnie ze wzgledu na owy wybor. Ale moze niepotrzebnie przepłacam. Pewnie nie ma sposobu poza relacjami aby takie cos sprawdzic?

#1052 PostWysłany: 17 Cze 2025 11:39 

niebieski
szoszo88 napisał(a):
cześć,

proszę o doradzenie Was podróżników :) Przylatuje do Los Angeles w Środę wieczorem i chciałbym wobec tego wynająć auto w czwartek z rana. Nocleg mam blisko lotniska, wobec tego chciałbym wypożyczyć auto na lotnisku. Plan na wycieczkę standardowy -
Los Angeles -> Las Vegas -> Dolina Śmierci -> Park Sekwoi -> San Francisco - Los Angeles.

czy jest sens wynajmować auto w środę wieczorem 19:00 czy lepiej w czwartek z rana?
czy macie jakąś konkretną wypożyczalnie którą możecie polecić?
na co zwrócić uwagę?
czy jest sens rezerwować auto wcześniej online (jeżeli tak to na jakich stronach? myślałem o pośredniku KAYAK), czy nie ma to znaczenia?

z góry dziękuję za pomoc i wskazówki !

wypożyczenie auta jest na pełne doby, więc jeśli ostatniego dnia nie oddajesz auta rano o godzinie wcześniejszej niż wypożyczyłeś, to nic nie zaoszczędzisz,
jak chodzi o pośrednika to zawsze polecam billigermietwagen,
jakbyś jednak wypożyczał auto w kolejny dzień po przylocie to sprawdź opcje wypożyczenie "na mieście" a zwrot na lotnisku, na mieście jest mniejsze ryzyko wpakowania się w kolejkę kilkugodzinną w wypożyczalni
 Profil Relacje PM off  

#1053 PostWysłany: 18 Cze 2025 09:52 

Loty: 64
Kilometry: 210 376
Cześć
Czy macie jakieś patenty na wyszukiwanie auta ze zwrotem w innym mieście.
Chcę pożyczyć auto w LAX na 7 dni i oddać w DEN, cena jest x2 w porównaniu ze zwrotem w LAX.
Ostatnio pożyczałem auto w MIA ze zwrotem NYC i za 4 dni zapłaciłem 100$.
Na jakich stronach szukać, ew. w których wypożyczalniach bezpośrednio może być korzystniej.
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#1054 PostWysłany: 18 Cze 2025 19:47 

niebieski
dziabulek napisał(a):
Z watku tutaj wynika ze rowniez w Vegas inne wypozyczalnie daja wybor auta. Chcemy zabrac alamo wlasnie ze wzgledu na owy wybor. Ale moze niepotrzebnie przepłacam. Pewnie nie ma sposobu poza relacjami aby takie cos sprawdzic?

Niekoniecznie Alamo to przepłacanie. Ja miałem dobrą cenę. Ale rezerwację zmieniałem ze dwa razy, bo ceny się poprawiały. No i lepsza cena była na alamo.de.
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 18 Cze 2025 20:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@alien657
Sprawdź jakie są składniki opłaty za wypożyczenie w umowie.
Dopłata za zwrot w innym miejscu, dla każdego miejsca/wypożyczalni jest stała i raczej nic z tym się nie da zrobić.
Strony są różne: discovercars rentalcars kayak momondo...
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#1056 PostWysłany: 18 Cze 2025 20:54 

niebieski
Tomasz101 napisał(a):
wypożyczenie auta jest na pełne doby, więc jeśli ostatniego dnia nie oddajesz auta rano o godzinie wcześniejszej niż wypożyczyłeś, to nic nie zaoszczędzisz,

Niekoniecznie. Czasem nalicza za godziny - jak niewiele wchodzisz na kolejną dobę. Poniżej przykład z mojego ostatniego rachunku z Alamo (przy czym 2 godziny kosztowały niewiele mniej niż kolejna doba :D )"
Rental Rate
Time & Distance 2 Week at $277.85 / Week $555.69
Extra - Time & Distance 1 Day at $34.65 / Day $34.65
Extra - Time & Distance 2 Hour at $13.67 / Hour $27.33
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 01 Lip 2025 16:37 

Mopido napisał(a):
Ktokolwiek posiada może wiedzę na temat mojego pytanka? :)

Cześć jako że zbliża się mój wyjazd.

Czy ktoś niedawno korzystał z usług Alamo (Colorado - Denver)?

W cenie jest DW + SLP, jednak kilkukrotnie pytałem ich na czacie i za każdym razem mówią iż lusterka, szyby i podwozie nie jest wliczone w DW/SLP.

Jedyną opcją która daje full (spokój ducha) ubezpieczenie według osób na czacie to Extended Protection - do wykupienia tylko i wyłacznie w kiosku na lotnisku, bądź "przy ladzie" w oddziale już na lotnisku.

Czy ktoś może posiada wiedze na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#1058 PostWysłany: 01 Lip 2025 18:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie jest to jedyna opcja.
Możesz wypożyczyć samochód w Alamo przez pośrednika (discover, rentalcars czy co tam) oraz wykupić full coverage u tego pośrednika. W przypadku szkody wjadą Ci na kaucję/kartę, a z rachunkiem idziesz do pośrednika i u niego się dochodzisz zwrotu.
 Profil Relacje PM off  

#1059 PostWysłany: 01 Lip 2025 20:01 

niebieski
Lub zewnętrzne ubezpieczenie. Przy czym oczywiście najpierw samemu trzeba pokryć ew. szkodę.
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 02 Lip 2025 12:57 

A korzystał ktoś może z Economy car rentals? A raczej konkretnie z ich ubezpieczeniaw razie szkody/zbitej szyby bądź odprysku, przebitej opony?

Na stronie pokazuje mi full pakiet który pokrywa wszystko (+ szyby lusterka etc) A dodatkowo dają bak paliwa i 3 kierowców w cenie, która wychodzi lepiej niż na stronie alamo :)

A po komentarzach widzę że to i tak będzie wypożyczalnia Alamo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość