Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54  Następna
Autor Wiadomość
#1021 PostWysłany: 09 Lip 2024 10:01 

Loty: 2
Kilometry: 13 694
Cześć, dokonałem rezerwacji w hertz przez ECR i w regulaminie widnieje poniższy zapis który nie jest dla mnie do końca jasny. Wie ktoś co to znaczy i co jest wykluczone z ochrony?

Załączniki:
IMG_0902.jpeg
IMG_0902.jpeg [ 271.09 KiB | Obejrzany 1780 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Indie w pigułce 🇮🇳 Nowe Delhi, Dehradun, Goa i Mumbaj w jednej podróży za 2633 PLN 😍 Indie w pigułce 🇮🇳 Nowe Delhi, Dehradun, Goa i Mumbaj w jednej podróży za 2633 PLN 😍
Zimowy relaks na Fuerteventurze 🏝️🌞 All inclusive w 4* hotelu z basenem za 2629 PLN Zimowy relaks na Fuerteventurze 🏝️🌞 All inclusive w 4* hotelu z basenem za 2629 PLN
#1022 PostWysłany: 21 Lip 2024 12:45 

Cześć,

Zarezerwowałem auto za pośrednictwem Alamo.co.uk w polecanej tu ofercie „-10% off USA car hire”, rzekomo kierowanej tylko do rezydentów UK. Uzupełniłem też dane dla opcji Skip the Counter, czyli teoretycznie powinno obyć się bez kontaktu z agentem w punkcie (aż do wyjazdu z parkingu).

Czy ktoś korzystał w ostatnim czasie z tej oferty i mógłby potwierdzić, że w dalszym ciągu działa dla wynajmów dokonywanych przez nie-rezydentów UK? Ostatni post jaki znalazłem na ten temat, pochodzi prawie sprzed roku (09.2023).

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#1023 PostWysłany: 21 Lip 2024 18:31 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Co prawda nie na zachodnim wybrzeżu, ale w Miami w lutym działało bez problemu, nikt nawet o to nie spytał.

Ps. Sprawdź też ceny na niemieckiej stronie z tą samą zniżką, w moim przypadku na wrzesień ceny tutaj są jeszcze atrakcyjniejsze niż na stronie UK: https://www.alamo.de/en/car-hire-deals/ ... -hire.html
 Profil Relacje PM off
knrdx lubi ten post.
knrdx uważa post za pomocny.

#1024 PostWysłany: 21 Lip 2024 19:42 

niebieski
Korzystałem z Avis.
Odbiór San Diego miasto, zwrot SFO lotnisko.

Odbiór wypożyczalni na mieście ma tą zaletę, że nie ma żadnych kolejek przy odbiorze.
Zwrot w SFO również błyskawiczny. Dojazd do punktu świetnie oznaczony i łatwy.
Kaucja 200 USD zwolniona na 3 dni przed zwrotem auta.

Z ciekawostek - przy wypożyczeniu nikt mnie nie poinformował jak dziala etoll w Avis.

Tydzień po zwrocie ściągnìeto mi z karty kwotę, która wydawała się zawyżona.

Po reklamacji dostałem link do rozliczenia i się okazało, że Avis przy korzystaniu z płatnych dróg, poza samą opłatą za drogę dolicza 5,95 USD za dzień opłaty za mozliwosć korzystania z tej uslugi.
Nalicza tylko opłatę za dni, kiedy faktycznie jechało się płatną drogą - nie więcej niż 29.95 USD za okres wypożuczenia auta
 Profil Relacje PM off  

#1025 PostWysłany: 01 Sie 2024 15:45 

Na prawie jazdy mam stary adres, w rezerwacji użyć tego adresu czy aktualnego i nie będzie problemu ze 2 różne adresy są?
 Profil Relacje PM off  

#1026 PostWysłany: 01 Sie 2024 15:46 

srebrny
Nie będzie problemu.
 Profil Relacje PM off
1kk05 uważa post za pomocny.

#1027 PostWysłany: 07 Sie 2024 23:59 

niebieski
Pytanie do osób z lepszą pamięcią niż ja. :D
Dotyczy Alamo w LAX. Wypożyczałem tam auto kilka lat temu i nie przypominam sobie żeby były osobne alejki dla standard SUV i Intermediate SUV.
Przy rezerwacji są osobne kategorie:
Intermediate SUV - Nissan Rogue or similar
Standard SUV - Chevrolet Equinox or similar

Ale na ile pamiętam nie było takiego podziału na parkingu. Źle pamiętam? A może coś się pozmieniało? Kto był ostatnio i pamięta jak to tam wygląda?
Zastanawiam się czy jest sens dopłacać do kategorii standard SUV. Jeśli finalnie i tak wybór byłby z tej samej alejki - to nie miałoby to sensu.
Swoją drogą na moje oko Rogue i Equinox mają mniej więcej taki sam rozmiar ...
 Profil Relacje PM off  

#1028 PostWysłany: 27 Sie 2024 13:34 

-- 27 Sie 2024 13:31 --

Mada Mo napisał(a):
Świeży update Alamo z Las Vegas.
Braliśmy Standard SUV, 19 dni w czerwcu przez economycarrentals. Dostał nam się nowiutenki, rocznik 2024, na liczniku 4000 mil, Jeep GRand Cherokee w hybrydzie.
Wypożyczenie bezproblemowe i błyskawiczne, zwrot również. Auto oddaliśmy wymyte i odkurzone w środku ale bez lizania każdej plamki. Nikt do środka nie zaglądał, z zewnątrz również niespecjalnie. Zwrot polegał na tym, że pan podszedł, sprawdził dane i zażądał kluczyków oraz pokierował gdzie trzeba się udać na busa na lotnisko.
Ubezpieczenia nie testowalismy. Ale ubezpieczenie mieliśmy standardowe jakie oferuje economycarrentals z szybami i podwoziem, bez wkładu własnego. Nie braliśmy Road Assistance bo ono ma bardzo ograniczone działanie ( ogranicza się zatrzasniecia kluczyków, braku benzyny, i wymiany koła, pewnie obejmuje jeszcze wjechanie do rowu ale postanowilismy tego nie testować)
Następnym razem tylko Alamo.
Dodam tylko, że zapłacilismy za całość, łącznie z ubezpieczeniem 744 USD, z tego 669 USD dla Alamo, reszta dla economycarrentals. Cała kwota dla Alamo została ściągnięta z karty dopiero po zwrocie auta aczkolwiek przez pewien czas była zablokowana na karcie, potem blokada zniknęła. Dodam, że zmieniałam kilka razy rezerwację. PIerwszą zrobiłam na około 2 miesiące przed wyjazdem, a najkorzystniejsza, na tych samych warunkach trafiła się na 2 tygodnie przed wyjazdem i ta już została. Sprawdzałam na różnych stronach- w tym ECR, rentals, dicovery i innych podawanych w tym wątku.Za każdym razem najtaniej i z najlepszym zakresem ubezpieczenia wychodził ECR. Warto pamiętać, że Alamo traktuje małżonka lub partnera z automatu jako dodatkowego kierowce, nie trzeba go wpisywać do umowy i na niego nie trzeba dokupować opcji dodatkowego kierowcy. ( tak było w Nevadzie)
Mam nadzieje, ze info się komuś przyda:)

-- 27 Sie 2024 13:34 --

Mada Mo napisał(a):
Świeży update Alamo z Las Vegas.
Braliśmy Standard SUV, 19 dni w czerwcu przez economycarrentals. Dostał nam się nowiutenki, rocznik 2024, na liczniku 4000 mil, Jeep GRand Cherokee w hybrydzie.
Wypożyczenie bezproblemowe i błyskawiczne, zwrot również. Auto oddaliśmy wymyte i odkurzone w środku ale bez lizania każdej plamki. Nikt do środka nie zaglądał, z zewnątrz również niespecjalnie. Zwrot polegał na tym, że pan podszedł, sprawdził dane i zażądał kluczyków oraz pokierował gdzie trzeba się udać na busa na lotnisko.
Ubezpieczenia nie testowalismy. Ale ubezpieczenie mieliśmy standardowe jakie oferuje economycarrentals z szybami i podwoziem, bez wkładu własnego. Nie braliśmy Road Assistance bo ono ma bardzo ograniczone działanie ( ogranicza się zatrzasniecia kluczyków, braku benzyny, i wymiany koła, pewnie obejmuje jeszcze wjechanie do rowu ale postanowilismy tego nie testować)
Następnym razem tylko Alamo.
Dodam tylko, że zapłacilismy za całość, łącznie z ubezpieczeniem 744 USD, z tego 669 USD dla Alamo, reszta dla economycarrentals. Cała kwota dla Alamo została ściągnięta z karty dopiero po zwrocie auta aczkolwiek przez pewien czas była zablokowana na karcie, potem blokada zniknęła. Dodam, że zmieniałam kilka razy rezerwację. PIerwszą zrobiłam na około 2 miesiące przed wyjazdem, a najkorzystniejsza, na tych samych warunkach trafiła się na 2 tygodnie przed wyjazdem i ta już została. Sprawdzałam na różnych stronach- w tym ECR, rentals, dicovery i innych podawanych w tym wątku.Za każdym razem najtaniej i z najlepszym zakresem ubezpieczenia wychodził ECR. Warto pamiętać, że Alamo traktuje małżonka lub partnera z automatu jako dodatkowego kierowce, nie trzeba go wpisywać do umowy i na niego nie trzeba dokupować opcji dodatkowego kierowcy. ( tak było w Nevadzie)
Mam nadzieje, ze info się komuś przyda:)

Hej Mada Mo,
Dzięki za post, ale muszę dopytać, bo chcę wypożyczyć auto z SFO i zastanawiam się nad ECR. Czy Alamo respektowało ubezpieczenie, które miałeś zawarte z ECR, czy kazali się coś doubezpieczać u nich, albo zastrzegli przez to zawyżony depozyt czy cokolwiek? Słyszałam o takich historiach z Discover Cars i podobnych pośrednikach, że wypożyczalnie robią problemy i postrzegają Cię, jako osobę bez ubezpieczenia i odpowiadasz wtedy za wszystko, a w razie problemów, Ty później płacisz i ubiegasz się o zwrot od DC czy podobnego. Jestem ciekawa, czy to tak samo działa. Z góry dzięki za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#1029 PostWysłany: 01 Wrz 2024 15:31 

Loty: 2
Kilometry: 13 694
Cześć, korzystał ktoś z was w ostatnim czasie z hertz na lax i podpowie ile czasu zajęło oddanie samochodu i dotarcie na lotnisko?
 Profil Relacje PM off  

#1030 PostWysłany: 15 Wrz 2024 20:32 

niebieski
wujekp napisał(a):
Pytanie do osób z lepszą pamięcią niż ja. :D
Dotyczy Alamo w LAX. Wypożyczałem tam auto kilka lat temu i nie przypominam sobie żeby były osobne alejki dla standard SUV i Intermediate SUV.
Przy rezerwacji są osobne kategorie:
Intermediate SUV - Nissan Rogue or similar
Standard SUV - Chevrolet Equinox or similar

Ale na ile pamiętam nie było takiego podziału na parkingu. Źle pamiętam? A może coś się pozmieniało? Kto był ostatnio i pamięta jak to tam wygląda?
Zastanawiam się czy jest sens dopłacać do kategorii standard SUV. Jeśli finalnie i tak wybór byłby z tej samej alejki - to nie miałoby to sensu.
Swoją drogą na moje oko Rogue i Equinox mają mniej więcej taki sam rozmiar ...

To info dla potomnych:
Jest taki podział, natomiast w tej kategorii nie widziałem Chevrolet Equinox. Najpowszechniejszy model w kategorii Standard SUV w momencie kiedy wybierałem samochód to był Jeep Grand Cherokee. Również w wersji 4x4. Również hybryda plug-in - i o ile nie ma sensu ekonomicznego ładowanie tego samochodu prądem za kasę, to zdarzają się przy hotelach (a także czasem na mieście), bezpłatne ładowarki.
Sam proces wypożyczenia i zwrotu - jak to w Alamo - szybki i bezproblemowy. Ale, że byliśmy 45 minut wcześniej niż deklarowana godzina wypożyczenia, to zażądali dopłaty za dodatkową godzinę (przy czym czas wynajmu obejmował już wcześniej pełne doby + 1 godzina).
No i jedna rzecz, której nie pamiętałem i mnie zaskoczyła na minus. Z niezrozumiałych dla mnie względów rolety w bagażnikach są usuwane przez wypożyczalnie - nie było w żadnym z oglądanych samochodów i z wyjaśnień obsługi wynikało, że są specjalnie usuwane jak samochód wchodzi do eksploatacji.
 Profil Relacje PM off  

#1031 PostWysłany: 12 Lis 2024 17:18 

knrdx napisał(a):
Cześć,

Zarezerwowałem auto za pośrednictwem Alamo.co.uk w polecanej tu ofercie „-10% off USA car hire”, rzekomo kierowanej tylko do rezydentów UK. Uzupełniłem też dane dla opcji Skip the Counter, czyli teoretycznie powinno obyć się bez kontaktu z agentem w punkcie (aż do wyjazdu z parkingu).

Czy ktoś korzystał w ostatnim czasie z tej oferty i mógłby potwierdzić, że w dalszym ciągu działa dla wynajmów dokonywanych przez nie-rezydentów UK? Ostatni post jaki znalazłem na ten temat, pochodzi prawie sprzed roku (09.2023).

Dzięki!

W nawiązaniu do mojego posta, potwierdzam, że w wypożyczalni nikt nawet nie spojrzał na to, w jakiej ofercie zarezerwowałem samochód. Koniec końców użyłem rezerwacji zrobionej na stronie podlinkowanej przez @Michal Grabowski 1 (dzięki!), wyszło kilkadziesiąt USD taniej.

Zarezerwowałem Intermediate SUV na 20 dni za 688 USD - parkingowy był zdziwiony tak niską ceną. Trafiła mi się świeża (2024 r., 14k mil na liczniku) i w dobrym stanie Toyota RAV4 z 2024 r. w przyjemnie wyposażonej wersji Adventure - o dziwo, z napędem 4x4. Dla dwóch osób z bagażami to świetny wybór, chociaż miałem zastrzeżenia do pracy skrzyni biegów - w trybie innym niż Sport dosyć ospale reaguje na gaz. Do wyboru były jeszcze inne egzemplarze RAV4, Nissany Rogue oraz Hyundaie Tucson.

wujekp napisał(a):
wujekp napisał(a):
No i jedna rzecz, której nie pamiętałem i mnie zaskoczyła na minus. Z niezrozumiałych dla mnie względów rolety w bagażnikach są usuwane przez wypożyczalnie - nie było w żadnym z oglądanych samochodów i z wyjaśnień obsługi wynikało, że są specjalnie usuwane jak samochód wchodzi do eksploatacji.

To chyba zależy od samochodu i możliwości demontażu tej roletki, u mnie w RAV4 (oraz innych pojazdach na parkingu) roletka była.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#1032 PostWysłany: 12 Lis 2024 23:25 

niebieski
knrdx napisał(a):
Zarezerwowałem Intermediate SUV na 20 dni za 688 USD - parkingowy był zdziwiony tak niską ceną.
Wydaje mi się że to dobra cena. Ja w sierpniu za standard SUV płaciłem za w zasadzie 16 dni $638.

Cytuj:
wujekp napisał(a):

To chyba zależy od samochodu i możliwości demontażu tej roletki, u mnie w RAV4 (oraz innych pojazdach na parkingu) roletka była.

Kurcze, jak ja brałem to w żadnym w kategorii standard SUV (a obejrzałem kilka, różne modele) nie było rolety bagażnika.
 Profil Relacje PM off  

#1033 PostWysłany: 12 Lis 2024 23:32 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Ktoś coś podpowie w sprawie one way drop fee czyli czy jakaś wypożyczalnia nie pobiera opłat za zwrot w innej lokalizacji lub jest symboliczna?
Może jakaś promocja lub pośrednik?
Ewentualnie np.wybrane lotniska np. LAX-LAS itp.?
Szukajka wypluwa posty sprzed paru lat.

#1034 PostWysłany: 12 Lis 2024 23:44 

niebieski
LAX-LAS Alamo nie pobierało swego czasu opłaty. Czy dalej tak jest? Łatwo możesz sprawdzić przecież.
 Profil Relacje PM off  

#1035 PostWysłany: 16 Lis 2024 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@wujekp to sprawdzę jeden kierunek LAX-LAS i nic w sumie nie da mi to więcej. Szukam i szukam w różnych rejonach kraju i nie wiem z jakiej wyszukiwarki skorzystać.

#1036 PostWysłany: 16 Lis 2024 23:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Kri$
Zobacz relokacje aut: https://www.imoova.com/en
 Profil Relacje PM off  

#1037 PostWysłany: 02 Sty 2025 22:20 

Cześć Wszystkim!

Zamierzam wynająć samochód na 3 tygodnie w Denver z alamo, zrobiłem rezerwację poprzez link tutaj -10% off, jednak podczas rezerwacji nie miałem żadnej opcji dodania jakiegokolwiek ubezpieczenia.

Jedyne wliczone w cenę to CDW + SLP. I tutaj pytanie, widziałem że niektórym w cenie/bądź możliwość dokupienia pojawiała się opcja na Extended Protection - niestety nie mam nic takiego.

Czy w powyższym mam już 0 wkład własny, ochronę szyb oraz podwozia etc? Nigdzie nie znajduję opcji na dokupienie takiego ubezpieczenia (a skoro nie ma na to opcji to chyba powinno być w cenie?)

Zamierzam zrobić Accelerate check in oraz Skip the counter tak aby udać się prosto do garażu po samochód - więc chyba nikt już nie będzie mi proponował żadnych dodatków?

Jeśli ktoś wie/miał styczność/orientuje się to dzięki za pomoc!

Poniżej przesyłam podsumowanie rezerwacji:

Załączniki:
alamo.JPG
alamo.JPG [ 46.79 KiB | Obejrzany 513 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1038 PostWysłany: 07 Sty 2025 14:39 

Może polecić ktoś jakąś dobrą godną zaufania wypożyczalnię w południowej lub środkowej części Utah albo w okolicach Las Vegas? Interesują mnie SUVy i pickupy oraz osobno kampery 4x4 (typu Mercedes Sprinter 4x4 Camper).
 Profil Relacje PM off  

#1039 PostWysłany: 07 Sty 2025 14:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wszystko to sieciówki, więc wnioski z tego wątku można zastosować do LV i innych miast.
 Profil Relacje PM off  

#1040 PostWysłany: 07 Sty 2025 15:09 

Czyli mówiąc w skrócie... obojętnie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość