Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 02 Sty 2023 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Alamo jest zazwyczaj otwarte 24h. Zdarzyło mi sie juz do nich spóźnić po ponad 3 godzinach spędzonych na LAX. Nie było absolutnie problemu. Nie wiem czy masz opcje skip the counter ale jesli tak to wyklikaj wszystko i potem idziesz od razu do samochodu i przy wyjeździe dajesz tylko karte kredytową.

Weekend z zorzą na Islandii za 809 PLN 🌌🌠 Loty i noc w 4⭐ hotelu Weekend z zorzą na Islandii za 809 PLN 🌌🌠 Loty i noc w 4⭐ hotelu
🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴 🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴
#122 PostWysłany: 08 Sty 2023 17:40 

Loty: 64
Kilometry: 187 768
niebieski
Wypożyczaliście może kabrioleta w okolicach Miami?
Jaki to może być koszt jeszcze w Styczniu na tydzień ?
Sprawdziłem w Alamo oraz Europcar, ale niestety ten rodzaj auta niedostępny.
Możecie coś polecić ?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 29 Sty 2023 16:02 

Kilka słów nt Alamo na lotnisku FLL.
Rezerwacja 3tyg wcześniej przez Economy Car Rentals.
Mustang Convertible na tydzień wyszedł 290$ z taxami. Do tego pełna ochrona od wszystkiego (od ECR) 32$.
Na lotnisku trzeba podjechać darmowym busem do centrum wypożyczalni aut jakieś 500m od terminala. Na miejscu 3 piętra z wypożyczalniami, Alamo jest na -1.
O 22.00 kolejek nie było, cała procedura zajęła 5 minut. Później przejście na parking i "proszę sobie coś wybrać". Padło na model 2020.
Bagażnik wyjątkowo pojemny. Spalanie średnie z 450 mil wyszło nam 24MPG (ok 10L/100km) przy 4 osobach i jeździe mieszanej, raczej spokojnej.
Ogólnie polecam, jeden z łatwiejszych i wygodniejszych wynajmów jakie miałem ever.
 Profil Relacje PM off
krysteq lubi ten post.
krysteq uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 29 Sty 2023 16:52 

złoty
Ze tak powiem to norma w Alamo....
 Profil Relacje PM off
connexBB lubi ten post.

#125 PostWysłany: 22 Mar 2023 10:33 

Poszukuję informacji, może będziecie w stanie poratować informacją:
Jadę na służbowy wyjazd do Orlando ale lecę i wracam z TPA. Firma chce żebym przejechał do Orlando Caribe Royal wypożyczonym samochodem i tam go zostawił, oraz w drodze powrotnej też wziął samochód (i zostawil w TPA), bo wyjdzie taniej niż najtańszy samochód na 2 tyg.
Problem jest taki że przylatuje w niedzielę popołudniu i zostawienie samochodu na lotnisku MCO i dalej podróż do hotelu jest problematyczna, wylatuje w sobotę i sytuacja jest podobna (Hotel-MCO-TPA-IAD-MUC-WAW). Wypożyczalnie w mieście są zamknięte w tych godzinach, hotel nie współpracuje z żadną wypożyczalnią.
Pytanie: czy znajcie wypożyczalnie, która odbierze samochód i podstawi mi pod hotel przy wyjeździe? Zaoszczędzę w ten sposób kilka godzin i nie będę musiał jeszcze taksówek brać.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 11 Kwi 2023 22:56 

monroe napisał(a):
Zobacz sobie przez tego linka w Alamo - z pełnym ubezpieczeniem (we wrześniu wychodzi 362 euro za SUVa typu Rogue, Tucson, Escape i 400 euro za standardowego SUVa typu Edge), dodatkowy kierowca w postaci żony/partnerki jest w Alamo gratis:
https://www.alamo.de/de/mietwagen-angeb ... ecial.html

To najtańszy wynajem Alamo jaki znalazłem (przez powyższego linka).
Trochę zastanawia zapis u dołu po niemiecku (ponoć dotyczy tylko mieszkańców UK... ;) ) ale nie przejmowałbym się tym (sam tak zarezerwowałem - oferta jest tańsza niż bezpośrednio na Alamo.co.uk).

Czy ktoś faktycznie wynajmował samochód korzystając z tej promocji na niemieckiej stronie Alamo, która PODOBNO dedykowana jest tylko dla rezydentów UK?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 11 Kwi 2023 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Tak jak pisałem - ja.
W warunkach wynajmu w rezerwacji czy w dokumentach do podpisu na miejscu nie było żadnych obostrzeń dotyczących kraju rezydencji.
 Profil Relacje PM off
CRX2 lubi ten post.

#128 PostWysłany: 13 Kwi 2023 12:48 

Manuel napisał(a):
Pojawiła się promocja na 10% tańszy wynajem w USA + dodatkowego kierowcę na alamo.co.uk , ale w warunkach promocji już jest jasno napisane, że trzeba być rezydentem UK. W samym kontrakcie już potem tego obostrzenia nie ma.
https://www.alamo.co.uk/car-hire-savings-usa/

To jeszcze jedno pytanie, czy ktoś może korzystał z tego linku do rezerwacji? Oferta jest jeszcze lepsza niż przez stronkę niemiecką (uwzględnia dodatkowego kierowcę). Również jest informacja o tym, że niby tylko dla rezydentów UK.

Pytam, ponieważ zastanawiam się czy rezerwując na stronie .co.uk, który nie jest w UE, będzie miał jakikolwiek wpływ na nas?
Pewnie obawy całkowicie bezzasadne, ale wolę się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 26 Kwi 2023 14:03 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Hej, podpowiedzcie proszę kiedy według Was najlepiej rezerwować auta - tj. z jakim wyprzedzeniem do wyjazdu. Mamy pobyt na Florydzie pod koniec stycznia 2024 r. i patrząc na ceny w tym okresie to w Alamo zaczynają się od 428$ za tydzień. Jak dla porównania wpisałem u nich termin na za miesiąc (czyli koniec maja 2023) to ceny zaczynają się od 350$ za tydzień. Czyli co, czekać jeszcze? Jakie były Wasze doświadczenia w tym temacie? Jak długo przed wyjazdem rezerwowaliście?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 26 Kwi 2023 14:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Klepać z możliwością darmowej anulacji i regularnie sprawdzać, "poprawiając" rezerwację. Najtaniej powinno być na ok.3-4 tygodnie przed wynajmem, ale warto dla bezpieczeństwa mieć cokolwiek w ręku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#131 PostWysłany: 06 Maj 2023 17:06 

Wypożyczenie samochodu w Miami na lotnisku i Miami Beach - oba w Alamo. Wszystko idealnie. Rezerwacja online ze strony niemieckiej z pełnym ubezpieczeniem około 3 mies. przed (potem cena trochę rosła jak patrzyłem). Za najtańszy samochód wyszło jakieś 350 zł za dobę w kwietniu. Na lotnisku dali z wyższego segmentu bo nie było już najtańszych. Potrzebny był numer rezerwacji, karta (miałem Revolut) i bilety lotnicze. Nie było kaucji na lotnisko, a w Miami Beach 100 dolarów blokowane na karcie. Raz przejechana droga płatna z Miami na południe Florydy wyszło niecałe 10$. Pozostałe dni bez problemu unikaliśmy dróg płatnych i zero opłat. Oddanie auta dosłownie kilka minut. Uwaga: w Miami Beach ktoś pytał na miejscu i nie było dostępnych żadnych samochodów więc najlepiej jak najwcześniej rezerwować przez stronę.
 Profil Relacje PM off
Belson uważa post za pomocny.

#132 PostWysłany: 30 Maj 2023 12:53 

Loty: 2
Kilometry: 3 276
Wypozyczalem auto w MIA ze zwrotem w Nowym Jorku. Wypozyczalnia Thrifty przez economycarrentals. Wszystko przebieglo na plus. Przy ladzie, sprzedawca proponowal wiekszy samochod za doplata ale zarezerwowana kia sorento (L) wiec mialo byc ok, takze podziekowalem. Przy odbiorze okazalo sie, ze nie ma L i dostalem XL (ford expedition max) auto super - nastepnym razem od razu ide w ten rozmiar dla 5 osobowej rodziny. Koszt przy ladzie to 1300dolarow (plus 500 przy rezerwacji). W to wliczone:
- jakis dodatkowy asisstance za 130$, auto na 13 dni, 200 depozytu, 400 za zwrot w innym miescie i podatki.
Przy zwrocie na JFK, tylko sie wysiada, kluczyki zostawia w aucie i to by bylo na tyle. Zadnych ogledzin, potwierdzen.
Niespodzinka nastapila 2 tygodnie po powrocie gdy, dostalem zwrot depozytu ale i za zwrot w innym miescie. Btw wspomne ze auto bylo na blachach z Chicago. Takze auto mi wyszlo wg mnie bardzo tanio - okolo 3200zl. Chyba, ze jeszcze cos sciagna :)
Jesli chodzi o drogi platne, to po wjezdzie na nie, sciaga koszt przejazdu plus 10$ za procesowanie (10$ naliczane kazdego dnia za uzywanie autostrady). Na florydzie nie bylo potrzeby ani razu korzystac z drog platnych (ale ominalem Keywest). Jedyna oplata, bo sie nam spieszylo do Bostonu z Niagara falls, to 90zl za jeden dzien autostradowy.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 30 Maj 2023 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Sporo kasują za przejazd płatną autostradą. W Alamo opłata 'TollPass Convenience Charge' jest o połowę niższa:
Cytuj:
3.95 - $5.35 per usage day not to exceed $26.75 per rental period.

#134 PostWysłany: 30 Maj 2023 18:47 

Myślałem że w USA odchodzi się od depozytów, brałem w Alamo na Florydzie w MIA i Fort Lauderdale nigdy nie chcieli depozytu.
 PM off  

#135 PostWysłany: 12 Lip 2023 14:09 

Loty: 75
Kilometry: 141 594
Witam,

potrzebuje wynajac samochod na 10 dni na florydzie, po przewertowaniu setki postow, mam takie mozliwosci, ktora z nich bedzie najlepsza i najbezpieczniejsza?

1. Avis na promocji z Amazon, cena 380 usd i bonus ok 80 usd na karte amazon - problem, promocja dla rezydentowa USA, czy Avis to weryfikuje?
2. Alamo - wersja brytyjska 460 usd, tutaj wyczytalem, ze strona uk czy de nie ma znaczenia
3. Sixt - rezerwowany przez expedia.co.uk 335 usd, tylko czy ta rezerwacja obejmuje ubezpieczenie oc ??

Załączniki:
Skjermbilde.PNG
Skjermbilde.PNG [ 124.54 KiB | Obejrzany 1877 razy ]

#136 PostWysłany: 12 Lip 2023 14:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Masz wszystko wytłumaczone:

Your rental price includes Zero Excess Damage Protection that reduces excess amount to US$0.

In case of an accident or event which causes damage to the car, excess is the maximum amount that you must pay from your own pocket for damage to the car's bodywork.

Example
If the claim was US$5000, the traveller pays US$0.
What is covered
Excess: Up to US$0 payable in case of damage and theft
Damage protection for car's bodywork
Theft protection
Hassle-free claim process
Lower refundable security deposit of US$500.00 payable on pick-up
What is not covered
Excludes damage or loss to tyres, windscreen, glass and undercarriage
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 12 Lip 2023 14:52 

Loty: 75
Kilometry: 141 594
dmirstek napisał(a):
Masz wszystko wytłumaczone:

Your rental price includes Zero Excess Damage Protection that reduces excess amount to US$0.

In case of an accident or event which causes damage to the car, excess is the maximum amount that you must pay from your own pocket for damage to the car's bodywork.

Example
If the claim was US$5000, the traveller pays US$0.
What is covered
Excess: Up to US$0 payable in case of damage and theft
Damage protection for car's bodywork
Theft protection
Hassle-free claim process
Lower refundable security deposit of US$500.00 payable on pick-up
What is not covered
Excludes damage or loss to tyres, windscreen, glass and undercarriage

Tak rozumiem, ze dotyczy to ubezpieczenia od uszkodzen, a co z tak zwanym third-party liability, warunki rezerwacji nic o tym nie wspominaja ?

#138 PostWysłany: 09 Wrz 2023 11:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Polecam regularnie sprawdzać cenę w Alamo. Ja od miesiąca wchodzę na ich stronę i właśnie zmieniła się cena wynajmu mojego Dodge Challengera z $500 za tydzień do $439.

Przy okazji łapcie link, gdzie macie różne znizki, bo nie widziałem go w tym temacie nigdzie: https://www.alamo.co.uk/en/car-hire-deals.html

#139 PostWysłany: 09 Wrz 2023 19:24 

niebieski
U mnie to samo.
Wypożyczenie Jeep Wrangler zamiast 600USD zmiana na 370USD.

Z tym, że ja wypożyczam w Alamo przez economycarrentals.com
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 16 Wrz 2023 09:26 

Mam pytanie odnośnie tego zapisu w warunkach ALAMO.
Nie mam biletu powrotnego z USA bo lecę dalej. Umiem to przeczytać, ale może ktoś bardziej doświadczony pokusi się o wyjaśnienie :)

INSURANCE VERIFICATION

At the time of rental, Renters without a ticketed return travel itinerary must provide evidence of a transferrable auto collision, comprehensive and liability policy for the following vehicle classes: Full Size Luxury Sedan, Premium Luxury Sedan, Midsize Sport Luxury Sedan, Electric Luxury Sedan, Premium Luxury SUV, Extended Luxury SUV, Electric Luxury SUV, Limo Van, and Corvette.

Czy wypożyczając auto muszę mieć jakieś własne ubezpieczenie OC w życiu prywatnym działające w USA?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości