Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 18 Wrz 2023 13:40 

Loty: 74
Kilometry: 335 165
niebieski
@7Greg Żadne polskie OC w życiu prywatnym nie spełnia wymagań w usa - nie obejmuje samochodu (w wykluczeniach są wypadki spowodowane podczas prowadzenia samochodu).

Tak Alamo zgodnie z tym co piszą do klas LUKSUSOWYCH wymaga dodatkowego ubezpieczenia (nie znam rynku na całym świecie, ale w usa jest to w miarę standardem że twoje ubezpieczenie obejmuje samochód który prowadzisz)

edti: Ale jak rozumiem masz bilet dalej? Myśle że bardziej chodzi o dowód że planujesz wylecieć ze stanów, więc ten return ticket to chyba skrót myślowy.
 Profil Relacje PM off  

🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯 🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯
Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨ Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨
#142 PostWysłany: 18 Wrz 2023 23:31 

OK. Dziękuję za wyjaśnienie :D
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 25 Wrz 2023 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Ale z tego co pamiętam, ten warunek pojawia się jedynie przy płaceniu kartą inna niż kredytowa. Jeśli płacisz debetówką lub Revo, to ten warunek sprawdzają - za każdym razem musiałem pokazywać bilet powrotny. Wydaje mi się jednak, że pokazanie biletu na kolejny lot (niekoniecznie na wylot z USA) również zadziała.

#144 PostWysłany: 07 Lis 2023 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Może tworzę problem niepotrzebnie, ale nie umiem znaleźć konkretnych informacji na stronach Alamo czy Hertz. Wynajem Miami. Chciałbym wiedzieć jaki jest excess w przypadku wzięcia od nich CDW/LDW. Siedziałem z nimi na czacie, ale mówią, że nie wiedzą i tylko wypożyczalnia konkretna, czy na miejscu.
Mam jeszcze PKO Infinite do wkładu własnego, ale wieki nie wypożyczałem w USA auta i nie wiem czego się mogę spodziewać jeżeli chodzi o excess.
Np Hertz ma tanio Teslę (w cenie Mazdy), ale za cholerę nie wiem jakiego udziału własnego przy szkodzie mogę się spodziewać. Dogrzebałem się do jakiegoś super cover (można niby dodatkowo dokupić, ale przy rezerwacji nie widziałem) i np. w UK excess jest 500 funtów (https://www.hertz.co.uk/rentacar/reserv ... LHRT50/SCE)

#145 PostWysłany: 07 Lis 2023 22:34 

złoty
@grondo Wpisz sobie u Hertz'a kod CDP#769985 i powinieneś mieć zero excess i pełen LIS.
Jeśli nie wejdzie na polskiej wersji strony Hertz to atakuj np. francuską.
Dwa wynajmy w ostatnich 14 dniach i tak miałem.
To akurat kod dla Visa Infinite.
 Profil Relacje PM off
grondo lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#146 PostWysłany: 09 Lis 2023 12:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeszcze raz dzięki, zupełnie zapomniałem o benefitach Infinite :)
Tutaj więcej info, kod minimalnie inny, ale ten z posta wyżej wchodzi.
https://www.visa.pl/pl_pl/visa-benefit/hertz/151454

A jeżeli chodzi o wkład własny to trochę sobie zaprzeczają, ale zakładam, że go nie będzie (pewnie dowiem się dopiero na miejscu, albo jeszcze pogrzebię w regulaminach)

Załączniki:
Zrzut ekranu 2023-11-9 o 11.17.12.png
Zrzut ekranu 2023-11-9 o 11.17.12.png [ 59.88 KiB | Obejrzany 1431 razy ]

#147 PostWysłany: 15 Sty 2024 14:03 

Czy ktoś brał ostatnio AVIS i chcieli od niego nasze polskie międzynarodowe prawo jazdy? ich regulamin niby ma ten wymóg.

Image
 PM off  

#148 PostWysłany: 02 Lut 2024 17:45 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Podsumowując wynajęcie auta w Alamo na lotnisku Miami:
- okres od 22.01 do 31.01
- auto typu full size - dostaliśmy Nissana Altima 20 tys. mil przebiegu
- cena: ~420 $ - działa link z poprzednich postów (rezerwacja ze strony ENG lub DE, oferta dla tych rezydentów, nikt o nic nie pytał, od razu przeszli do podpisywania kwitów).
- Alamo nie pobiera opłat za SunPassa, nie ma go w autach. Jazda po płatnych drogach odbywa się za pomocą toll-by-plate, gdzie kamery zaczytują nr tablic i potem tylko ściągają kasę z karty kredytowej.
- zwrot bezproblemowy, obeszli tylko dookoła auto, sprawdzili stan paliwa i tyle, nawet prosili, aby nie wyrzucać śmieci z samochodu, sami się tym zajmą.
- nikt nie pytał o międzynarodowe prawo jazdy, wystarczyło polskie.
 Profil Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.

#149 PostWysłany: 02 Lut 2024 18:52 

Loty: 111
Kilometry: 357 277
Podsumowując wynajęcie auta w Alamo na lotnisku Miami:
- okres od 21.11.23 do 2.12.23
- Jeep Wrangler - stało kilkanaście ,różnej masci poprosili weżcie sobie który chcecie
- cena: ~545 $ poprzez economycarrentals- pełne ubezpieczenie- 0 namawiania przez pracownika Alamo do wykupienia dodatków
- 6,5 $ za autostrady bez napinania sie w omijaniu płatnych dróg -w zasadzie ta sama prędkość na express lanes w porównaniu do bezpłatnych/2000 km/
- zwrot bezproblemowy, obeszli tylko dookoła auto, sprawdzili stan paliwa i tyle, przed oddaniem pojechaliśmy na myjnie/12$/ -gosc przy zwrocie śmiał sie że nigdy nie był taki czysty.
- nikt nie pytał o międzynarodowe prawo jazdy, wystarczyło polskie.
 Profil Relacje PM off
sliwa122 uważa post za pomocny.

#150 PostWysłany: 23 Cze 2024 23:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Brałem ostatnio auto ( Dodge Challenger) z Alamo, korzystając z “niemieckiego” linku, który pojawił się w temacie wcześniej. Chyba najbardziej bezproblemowy wynajem jaki miałem. Przy odbiorze mogłem wybrać sobie kolor :) żadnych pytań o rezydencję w Niemczech; również w formularzu. Jak wpadnę znowu do Stanów to na pewno znowu zdecyduję się na Alamo.

#151 PostWysłany: 16 Sie 2024 13:27 

Wyjeżdżamy we wrześniu do Stanów i planujemy podróż po Florydzie. Nie mamy karty kredytowej i pytanie nasuwa się następujące. Czy są sprawdzone strony/wypożyczalnie które bez problemu wynajmują auto na kartę debetową revoluta?
Bo szukając w sieci trudno znaleźć informacje z konkretnymi wypożyczalniami. Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 16 Sie 2024 13:29 

złoty
Może warto wyrobić kredytówkę?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Chelsey12 uważa post za pomocny.

#153 PostWysłany: 16 Sie 2024 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 16 Sie 2024 12:52 --

@Chelsey12 o ile dobrze pamiętam to w Alamo była taka możliwość za dodatkową opłatą, ale tak jak post wyżej- najlepiej wyrobić kredytówkę- potem zawsze można ją zamknąć.

-- 16 Sie 2024 12:52 --

@Chelsey12 o ile dobrze pamiętam to w Alamo była taka możliwość za dodatkową opłatą, ale tak jak post wyżej- najlepiej wyrobić kredytówkę- potem zawsze można ją zamknąć.
Chelsey12 uważa post za pomocny.

#154 PostWysłany: 20 Sie 2024 16:59 

Chciałem uniknąć zakładania karty której użyje tylko na wakacjach. Niemniej po przewertowaniu różnych stron i forów jednak wyrobiłem kredytowke dla świętego spokoju, mam nadzieję, że będzie przechodzić bez problemu w Stanach.
Dziękuję za chęć pomocy ;)
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#155 PostWysłany: 20 Sie 2024 17:06 

złoty
Zawsze możesz kliknąć pomógł. Kredytówka może się przydać w różnych sytuacjach. A dobrze wybrana daje dużo korzyści umiejętnie stosowana. Grunt to spłacać w terminie.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 16 Wrz 2024 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Na lotnisku w Miami wybraliśmy wypożyczalnię Alamo. Wypożyczyliśmy Chevroleta Suburbana.

Na parkingu lotniskowym wypożyczalni wszystkie auta była otwarte, wybraliśmy samochód, wsiedliśmy, dojechaliśmy do bramki i wszystko formalności załatwione w pięć minut [paszport, karta kredytowa, potwierdzenie rezerwacji, prawo jazdy polskie]. Na powrocie oddanie auta - wszystko trwało 30 sekund, sprawdzony stan licznika i paliwa.
Aramise lubi ten post.

#157 PostWysłany: 10 Paź 2024 14:31 

Cześć,

Zarezerwowałem samochód w kategorii Convertible (Mustang) w Alamo (bezpośrednio przez ich stronę) z FLL zwrot MIA.
Chciałbym mieć pewność co zawiera konkretnie polisa ubezpieczeniowa (rezerwując wybierałem dodatkowe opcje polis).
Mało kto wnika w takie detale skupiając się jedynie na podstawowej lub pełnej polisie nie wiedząc tak na prawdę co zawiera dokładnie...
Jak się jednak wnika okazuję się np. że kierowca dodatkowy już nie jest darmowy bo nie jest partnerem, mężem itp. itd...

Stąd moja prośba, może ktoś będzie wiedział:

Fragment rezerwacji w ALAMO (bezpośrednio) mówiący o zakresie:

CDW-ALLOCATED INCLUSIVE - INCLUDED

ROADSIDE PLUS - $6.99 INCLIDED

EP-EXTENDED PROTECTION INCLUDED

ADDITIONAL DRIVER $15.00 INCLUDED

Unlimited Mileage INCLUDED

Deposit: USD400

koszt całkowity za dobę to ok. 113USD (z podatkami, zwrotem w innym miejscu, dodatkowym kierowcą i ubezpieczeniem dodatkowym).

Pytając na chacie w Alamo powiedziano, że ubezpieczenie jest full i obejmuje też assistance. Nie widzę jednak tych warunków w potwierdzeniu i zastanawiam się czy faktycznie tak jest.
Na ich stronie widziałem np. że zniesienie udziału własnego istnieje ale nie w USA i że zależy to od umowy kredytowej (ubezpieczenie karty kredytowej).

Chciałbym mieć polisę zawierającą zniesienie udziału własnego do ZERA (zero excess) i by ubezpieczenie obejmowało także zarysowania, uszkodzenia lusterka, karoserii, szyby a nie tylko kradzież czy wypadek/kolizję...

Drugą rezerwację zrobiłem przez Booking taki sam samochód i lokalizacja - już bez dodawania dodatkowego ubezpieczenia. Zapytałem ile dopłacić by trzeba na miejscu za full insurance ale mówią, że trzeba od razu robiąc rezerwację wybrać full (tylko tam jest opcja dla full z odpowiedzialnością jednej szkody do 2200EUR co jest moim zdaniem niewystarczające by mieć zupełnie święty spokój)...

Dla malkontentów od razu napiszę, że nie boję się podróżować i nie widzę w tym wielkiego problemu, objechałem świat wokół ale co do polis wiem, że wszystko jest pięknie przy pobraniu składki i jak nic się nie wydarzy. Chcę wiedzieć realnie co mnie czeka w razie czego więc jak ktoś ma pisać głupoty lepiej niech nie pisze :)

Piszę w locie i może trochę chaotycznie ale chciałem już rzucić temat i w razie czego dopowiem.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 12 Paź 2024 12:37 

-- 12 Paź 2024 12:28 --

Witajcie, zarezerwowałam auto na 10 dni przez Alamo.it. W podsumowaniu pokazuje contract or corporate code ( na górzezdjęcia). Przejdzie to przy odbiorze?

-- 12 Paź 2024 12:37 --

Aśćka napisał(a):
Witajcie, zarezerwowałam auto na 10 dni przez Alamo.it. W podsumowaniu pokazuje contract or corporate code ( na górzezdjęcia). Przejdzie to przy odbiorze?

Załączniki:
Screenshot_20241012_120700_DuckDuckGo.jpg
Screenshot_20241012_120700_DuckDuckGo.jpg [ 118.31 KiB | Obejrzany 537 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 14 Paź 2024 14:08 

Loty: 74
Kilometry: 335 165
niebieski
Wyatt napisał(a):
Fragment rezerwacji w ALAMO (bezpośrednio) mówiący o zakresie:

CDW-ALLOCATED INCLUSIVE - INCLUDED
ROADSIDE PLUS - $6.99 INCLIDED
EP-EXTENDED PROTECTION INCLUDED
ADDITIONAL DRIVER $15.00 INCLUDED
Unlimited Mileage INCLUDED

CDW to waiver ubezpiczenia na wypożyczalnie - zreszta masz to napisane w warunkach :) If you purchase CDW we agree, subject to the actions that invalidate CDW listed on the rental agreement, to contractually waive your responsibility for all or part of the cost of damage to, loss or theft of, the vehicle. W moim przypadku w praktyce oznaczało że po wypadku to wypożyczalnia się szarpała ze sprawca, ja tylko złożyłem statement telefonicznie.

Wiec tak to jest ubepeiczenie full.

@Aśćka przejdzie
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 14 Paź 2024 23:39 

Witam na stronie economycarrentals znalazłem całkiem fajną ofertę. Teraz pytanko "wkład własny" to rozumie, że ściągną z karty jeżeli coś się stanie do tej kwoty i czy ta właśnie kwote też blokują na karcie?
"Depozyt" rozumie, że to blokują na karcie. Pytanko jako, że czytałem, że Revolut raczej nie przejdzie to czy mogę za wynajem teraz zapłacić Revolutem, a na miejscu jak nie przejdzie Revo zapłacić kartą debetowa? I drugie pytanie czy jak nie przejdzie Revolut czy Debetowa przejdzie? I ostatnie, czy jeśli debetowka jest w euro czy bede mógł wybrać blokade w euro, żeby nie stracić na przewalutowaniu

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 298.64 KiB | Obejrzany 464 razy ]
Bez tytułu1.jpg
Bez tytułu1.jpg [ 108.78 KiB | Obejrzany 464 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość