Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1582 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 03 Mar 2017 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
ok, dzięki

czyli najlepiej/najwygodniej zarezerwować/wynająć auto gołe bez ubezpieczenia, a odbierając auto kupić ubezpieczenie na miejscu (drożej) ale mamy wszystko pozamiatane w razie dzwonu lub kradzieży
 Profil Relacje PM off  

Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴 ☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴
#402 PostWysłany: 06 Mar 2017 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej,

Wróciłem ostatnio z Bari, gdzie zdecydowałem się skorzystać z wypożyczalni GOLDCAR. Nie raz już wypożyczałem samochód z tym, że od innych wypożyczalni, nigdy nie było problemu, chodzi dokładnie o wkład własny.
Zdecydowałem się na opcje z zablokowanym wkładem własnym w wysokości 1100 euro, w momencie kiedy pojawiłem się w wypożyczalni, Pani BARDZO długo namawiała mnie abym skorzystał z ubezpieczenia, bo jak będzie mikro rysa to mi zabiorą 3500 euro itp. kiedy w końcu podziękowałem i chciałem dokonać blokady, zonk, karta nie działa i to na dwóch terminalach. Sprawdziłem ze mam odpowiednia ilość kredytu na kracie ale nie pomyślałem żeby zadzwonić do banku i dopytać się czy nie mam jakieś blokady na transakcje, bo raz że miałem już podobne blokady a dwa, że nie przyszło mi to do głowy.
W końcu zdecydowałem się na to ubezpieczenie, ku uciesze Pani za ladą, i tym razem udało się zakupić ubezpieczenie i zablokować kwotę za paliwo.
Mógłbym pomyśleć zdarza się. Ale co najlepsze, w momencie zdawania samochodu, ta sama sytuacja co mnie spotyka inne parę z Polski, gość próbował na 2 kartach kredytowych nie można zablokować wkładu własnego, co innego opłata za ubezpieczenie i paliwo.

Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ? Chciałem się przekonać czy to normalna praktyka w GoldCar Bari?
2 ludzi lubi ten post.

#403 PostWysłany: 08 Mar 2017 10:21 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
klimas napisał(a):
a na Bergamo ktoś poleci coś sprawdzonego ( raczej jestem za dopłaceniem do 0 excess bo we Włoszech może być różnie.... ) na ECR najtaniej pokazuje jakąś Keddy - no jakiś klon Europcara chyba i Autoclick. Brał ktoś coś od nich?

Nikt nic ? :)
ja wiem,że tam raczej jeździ się pociągami ale może ktoś bezproblemowo wypożyczył gdzieś auto? Na każdy wyjazd biorę samochód ale tych Włoch jakoś w ogolę nie czuję. Niestety nie będę miał wyboru a nie chciałbym wtopić
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 08 Mar 2017 13:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌klimas‌
Ja brałem 2 razy Autoclick (ale w Hiszpanii) i jak wybiorę się do Italii to tam tylko za nimi będę się rozglądał.
klimas lubi ten post.
klimas uważa post za pomocny.

#405 PostWysłany: 08 Mar 2017 14:02 

Loty: 100
Kilometry: 229 990
ja we Włoszech 2 razy korzystałam z Locauto - raz wynajmowane na miejscu, raz przez pośrednika kupowane w Internecie (holidaycars). Mają fajna politykę: rysy i uszkodzenia mniejsze niż 5cm nie sa brane pod uwagę!
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 08 Mar 2017 14:35 

klimas napisał(a):
klimas napisał(a):
a na Bergamo ktoś poleci coś sprawdzonego ( raczej jestem za dopłaceniem do 0 excess bo we Włoszech może być różnie.... ) na ECR najtaniej pokazuje jakąś Keddy - no jakiś klon Europcara chyba i Autoclick. Brał ktoś coś od nich?

Nikt nic ? :)
ja wiem,że tam raczej jeździ się pociągami ale może ktoś bezproblemowo wypożyczył gdzieś auto? Na każdy wyjazd biorę samochód ale tych Włoch jakoś w ogolę nie czuję. Niestety nie będę miał wyboru a nie chciałbym wtopić

Zacznij od wpisania w przeszukaj temat słowa Bergamo, masz 4 strony postów kto i jak
 PM off  

#407 PostWysłany: 09 Mar 2017 00:04 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
świetna rada. tak zrobię.jednak nie. zanim napisałem poprzedniego posta przejrzałem i ostatni wpis że ktoś poleca konkretną wypożyczalnie był prawie 6 m-cy temu. pytanie więc mimo wszystko jest sensowne.
@‌namteH‌ dzięki patrzyłem właśnie na min na nich bo mają dobre ceny .
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 11 Mar 2017 12:55 

Hej,

planuję wypożyczyć samochód w Bari (Firefly). W informacji czytam, że depozyt wyniesie 600 euro, a wkład własny 1600 euro. Będę wykupować ubezpieczenie od wkładu własnego.

Które z tych kwot zabezpieczane są na karcie kredytowej?
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 11 Mar 2017 13:50 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Depozyt
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 17 Mar 2017 13:36 

Jestem w Neapolu, niestety nie mam karty kredytowej. Czy jest jakakolwiek możliwość wypożyczenia auta lub skutera z kartą debetową, płacąc gotówką zostawiając depozyt? Może jest tu jakaś mała lokalna firma, która akceptuje inną formę płatności niż kk? Albo istnieje możliwość, że ktoś inny zrobi mi rezerwacje, opłaci i zaakceptuje depozyt online, bez pokazywania karty przy odbiorze auta? Wiecie czy ktoś dopuszcza taką opcję?
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 13 Kwi 2017 23:01 

Loty: 249
Kilometry: 469 904
niebieski
Alamo - odbiór i zwrot na lotnisku Lamezia Terme [SUF], tak naprawdę to budka razem z Locauto i Enterprise.
Blokada 1250 euro na karcie, dostaliśmy VW Golfa z 2016 roku w automacie, przebieg 17 tys. km. Brałem Mito or similar, chcieli dać nową Zafirę w automacie, ale powiedziałem, że za duże i stanęło na Golfie.
Z samochodu jestem bardzo zadowolony, 750km w 4 dni, bezproblemowa jazda, dynamiczny silnik 1.6.
Blokada ściągnięta po tygodniu, doliczyli opłatę za tankowanie, ale tego byłem świadomy, bo nie przeszła mi żadna z 3 kart na stacji przy lotnisku, a nie miałem już gotówki przy sobie i za mało było czasu na szukanie bankomatu. Zwrot kluczy do skrzynki, po 1,5h faktura na mailu, żadnego dodatkowego obciążania. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 14 Kwi 2017 01:09 

-- 14 Kwi 2017 01:24 --

[/quote]
Bandziorno napisał(a):
Zdecydowałem się na opcje z zablokowanym wkładem własnym w wysokości 1100 euro, w momencie kiedy pojawiłem się w wypożyczalni, Pani BARDZO długo namawiała mnie abym skorzystał z ubezpieczenia, bo jak będzie mikro rysa to mi zabiorą 3500 euro itp.
chyba 350 euro? Jak mogą zabrać więcej od wkładu własnego excess
Bandziorno napisał(a):
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ? Chciałem się przekonać czy to normalna praktyka w GoldCar Bari?
wygląda na to że możliwe. W opiniach na google, które przeczytałem z Katani tanie wypożyczalnie działaja na miejscu jak firmy ubezpieczeniowe, wymuszając straszeniem full ubezpieczenie. Sam jestem przed tym dylematem, czy kupować. Skojarzyła mi się taka analogia, zawsze goniłem kolesi "pilnujących" auta na parkingu, nigdy nie było problemu po powrocie, ale dyskomfort był.

-- 14 Kwi 2017 02:09 --

Po przeczytaniu forum takie pytania. Najważniejsze 2 pierwsze
1) żeby oddać auto poza godzinami pacy wypożyczalni (bez oględzin) muszę mieć wykupione zniesienie wkładu? Czy musi być bezpośrednio w wypożyczalni czy może być u pośrednika.
2) w rentalcars nie listują się wypożyczalnie otwarte od 8.00 przy wyborze zwrotu o godz. 7.00. Czy mogę wybrać zwrot godz. 8.00 + wykup pełnego ubezpieczenia i oddać wcześniej 7.00 zaocznie. Wkładając kluczyki do budki na parkingu. Czy ktoś ćwiczył coś takiego. Czy trzeba wybierać tylko z tych co mozna wpisać wcześniejszą godzinę zwrotu.

3) Jeśli mam ubezpieczenie znoszące wkład u pośrednika, a po oddaniu auta (np. jak wyżej) wypożyczalnia obciąży mnie za szkodę, co dalej? Wypożyczalnia zwraca się do pośrednika, czy ja mam dochodzić zwrotu u pośrednika - skąd papiery szkody itp.
4) Czy jak decyduje się na tanią wypożyczalnie (z wkładem własnym) lepiej brać przez pośrednika. Jest to jaka ochronka dla klienta(np. formalności przy zgłaszaniu ew. szkody na trasie) czy nie ma znaczenia. Zwykle na stronach pośrednika opinie o tych tanich są ok. inaczej niż bezpośrednio gdzieś w necie.
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 14 Kwi 2017 01:12 

niebieski
Rockriderr napisał(a):
Alamo - odbiór i zwrot na lotnisku Lamezia Terme [SUF], tak naprawdę to budka razem z Locauto i Enterprise.
Blokada 1250 euro na karcie, dostaliśmy VW Golfa z 2016 roku w automacie, przebieg 17 tys. km. Brałem Mito or similar, chcieli dać nową Zafirę w automacie, ale powiedziałem, że za duże i stanęło na Golfie.
Z samochodu jestem bardzo zadowolony, 750km w 4 dni, bezproblemowa jazda, dynamiczny silnik 1.6.
Blokada ściągnięta po tygodniu, doliczyli opłatę za tankowanie, ale tego byłem świadomy, bo nie przeszła mi żadna z 3 kart na stacji przy lotnisku, a nie miałem już gotówki przy sobie i za mało było czasu na szukanie bankomatu. Zwrot kluczy do skrzynki, po 1,5h faktura na mailu, żadnego dodatkowego obciążania. Polecam.

Napiszesz jeszcze ile kosztowało wypożyczenie i na ile dni?
Mam we wrześniu wizytę w SUF więc może się przydać.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 14 Kwi 2017 08:18 

niebieski
38 euro na 4 dni, podstawowe ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off
Juve uważa post za pomocny.

#415 PostWysłany: 14 Kwi 2017 20:42 

Hej,
Za dwa tygodnie wyjeżdzam do Włoch na tydzień, dokładnie do Werony, i mam w planie wypożyczyć auto. Mam do wyboru dwie opcjie (Economy Car Rentals, które w rzeczywistości prawdopodobnie okaże się być Goldcar.. z tego co wiem mają bardzo słabe opinie), a druga opcja to Billinger-Mietwagen, jakaś niemiecka wypożyczalnia albo pośrednik..

Czy słyszeliście coś na jej temat? Stawki oraz oceny nie są takie złe.

Z góry dzięki za odopowiedź i pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 18 Kwi 2017 18:26 

https://trenitalia.maggiore.it

wloskie pkp ma jakas promocje z wypozyczalnia maggiore;
Mam pytanie bo tanie oferty maja limit kilometrow, czy ktoś korzystał i jak to jest rozliczane ?
Daja srednio 400 km na 4dni przy czym max dzienny 150 powiedzmy zrobie jednego dnia 180 drugiego 180 a w pozostale lacznie 150. Jak policza nadwyzke ?
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 19 Kwi 2017 09:40 

srebrny
kiedyś pożyczałem samochód z tej oferty, niby trzeba było mieć bilet na określone pociągi ale nikt tego nie weryfikował.
Nie kojarzę też, aby był limit dzienny (bo jak mieliby go niby sprawdzić), chodzi raczej zapewne średnio o 150km/dzień, czyli jak bierzesz na 4 dni to masz 600km do zrobienia podczas całego okresu wynajmu, wszystkie km ponad to zapłacisz wg cennia.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 20 Kwi 2017 22:48 

Witam serdecznie,

Chcę wynająć samochód na 3 dni w czerwcu z lotniska Rzym Ciampino (w tym samym miejscu również zwrot). Zapoznałem się z Waszymi rekomendacjami i obserwacjami nt. poszczególnych firm i widzę, że dużo "emocji" budzi Goldcar. Ze względu na jedną z niższych cen planuję wybrać właśnie tę firmę, natomiast chciałbym się zabezpieczyć poprzez Pełne Zabezpieczenie Wkładu Własnego rezerwując samochód w ramach rentalcars.com. Przeczytałem regulamin Goldcar oraz regulamin ww. pełnego zabezpieczenia oferowanego przez rentalcars i wydaje się, że kombinacja wynajmu + dodatkowego ubezpieczenia daje mi gwarancję pełnego zwrotu ew. potrąceń ze strony Goldcar w wyniku przerysowań, uszkodzeń lusterek, przebitej opony, rozbitej szyby itp. Zwrot oczywiście dokonany powinien zostać przez rentalcars.

Czy ktoś z Was próbował takiej kombinacji? Jakieś rekomendacje czy to rozwiązanie ma sens?

Załącznik:
ScreenHunter_01 Apr. 20 22.29.jpg
ScreenHunter_01 Apr. 20 22.29.jpg [ 76.81 KiB | Obejrzany 3958 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 20 Kwi 2017 23:02 

niebieski
Policz najpierw czy Ci się to opłaci, 76zł/dzień za dodatkowe ubezpieczenie to sporo pieniędzy. Może lepiej postawić na sprawdzoną wypożyczalnię i kupić ubezpieczenie w zewnętrznej firmie?
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#420 PostWysłany: 20 Kwi 2017 23:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Roczne ubezpieczenie wkładu własnego w zewnętrznej firmie wyjdzie taniej, jednak zawsze trzeba czytać warunki.

Na własnym przykładzie:

Odbierając kluczyki w "Enterprise/Alamo" w Billund zauważyłem gdzieś w rogu ukrytą tabliczkę z wyszczególnieniem tychże opłat. Wyszło na to, że za każdą czynność administracyjną lub każde uszkodzenie pobierają 5000DKK. Nie ważne czy jest to ryska, uszkodzenie felgi, opłacenie mandatu - jeżeli trafi się combo, to jest słabo.

Postanowiłem więc zajrzeć do mojego rocznego ubezpieczenia pokrywającego udział własny, a które do tej pory wydawało mi się uczciwe i dawało poczucie spokoju. Okazało się, że pokrywa ono kwotę rzeczywistych szkód bez opłaty administracyjnej pobieranej przez wypożyczalnię.

Gdybym przykładowo zwrócił auto ze stłuczonym wkładem lusterka wartości 80zł, to mimo opłacania corocznej składki zniesienia odpowiedzialności własnej cała zabawa kosztowałaby mnie jakieś 2800zł :D

Trzeba pamiętać o modelu, w jakim działa większość wypożyczalni - jest dobrze dopóki jest dobrze. Gdy cokolwiek się wydarzy zaczyna się gra w tysiąca, a własciwie w tysiące. W Hiszpanii i Włoszech znają się na tym jak nigdzie indziej 8-)

2.@krakers88 - za ewentualne zniszczenia płacisz Ty, a następnie zgłaszasz szkodę i po pozytywnym rozpatrzeniu otrzymujesz zwrot na konto. Jeżeli nie chcesz wykładać własnej kasy i czekać na zwrot, weź ubezpieczenie na miejscu w wypożyczalni.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1582 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości