Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1582 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 22 Sty 2015 15:52 

niebieski
Szukam auta - Bergamo 19 kwietnia kolo 20:30 do 21 kwietnia do wieczora. 2 dni.

Widze tyle:

http://www.rentalcars.com/SearchResults ... lierFilter

Czy te ceny nie sa jakies za wysokie? Za 2 dni wychodzi mi 278 zł plus 108 zł za dwa dni ubezpieczenia wkladu wlasnego... Moze ja cos zle patrze?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#82 PostWysłany: 22 Sty 2015 16:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To nie Hiszpania, tu jak najbardziej tyle to może kosztować.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 26 Sty 2015 15:39 

Jeszcze nie wypozyczałem auta z wypożyczalni. Ląduje w Bergamo ok. 20-21. Czy o tej porze nie będzie problemu żeby odebrać auto z wypożyczalni? Chcę to wykupić na Wizzair.com. Czy nie będzie dodatkowym opłat? Jakieś sugestie na co zwrócić uwagę bo chcę wynająć auto 9-cio osobowe i jechać w góry.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 26 Sty 2015 16:05 

Zalezy od wypozyczalni, ale na lotniskach z regoly sa otwarte 24h.
Porownaj sobie ceny z autoeurope.pl
Pamietaj tez o karcie kredytowej i o limicie na niej. Firma musi zalozyc blokade. Czasami zgadzaja sie na karty debetowe, ale wtedy zostawiasz im 500euro, w razie problemow ciezej z nimi walczyc o zwrot.
Warto tez wykupic ubezpieczenie na wlasne ryzyko. Jak cos sie zepsuje to placisz okolo 500 euro, reszta jest pokryta.
Z dodatkowym ubezpieczeniem, nie placisz nic. Kosztuje to okolo 50 euro na rok, jesli planujesz jeszcze w ciagu roku wypozyczyc samochod, to bardziej sie oplaca niz brac dodatkowe ubezpieczenie podczas wypozyczania.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 26 Sty 2015 16:14 

Loty: 119
Kilometry: 307 051
Ja także polecam autoeurope.pl korzystałem z ich usług przy wypożyczaniu samochodów we Włoszech , Francji i Nowej Zelandii i nie było żadnych problemów.
Z mojego doświadczenia wynika że na małych lotniskach typu Bergamo punkt wypożyczalnie jest otwarty maksymalnie do północy i to trzeba sprawdzić .
Zwróć uwagę ile jest opłaty za wskazanie właściciela w przypadku udostępnienia danych np. policja jeżeli złapiesz jakąś fotkę z fotoradaru ja na tym popłynąłem...
Często wypożyczenie samochodu jest taniej a wszystkie usługi bardzo drogie. Uważaj także aby wybrać opcję z paliwem pełny-pełny!
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 26 Sty 2015 16:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
odbieralem auto w bergamo niedawno okolo godz.22
lot wizz ktw-bgy
wspominana tutaj wypozyczalnia autoeurope byla jeszcze czynna
wydaja tam tez auta rezerwowane na stronie thrifty /tam tez rezerwowalem swoj samochod/
nie wiem czy to jedna grupa kapitalowa
wszystko sprawnie, na parking gdzie odbior auta kursuje bezplatny autobus
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 26 Sty 2015 17:01 

Loty: 119
Kilometry: 307 051
correos napisał(a):
odbieralem auto w bergamo niedawno okolo godz.22
lot wizz ktw-bgy
wspominana tutaj wypozyczalnia autoeurope byla jeszcze czynna
wydaja tam tez auta rezerwowane na stronie thrifty /tam tez rezerwowalem swoj samochod/
nie wiem czy to jedna grupa kapitalowa
wszystko sprawnie, na parking gdzie odbior auta kursuje bezplatny autobus

autoeurope.pl to jest broker który wynajmuję dla nas samochody w różnych wypożyczalniach a auto/europe (jakoś tak się to piszę ) to nie to samo co wspomniany broker ale bardzo podobne. Ja polecam autoeurope.pl
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 26 Sty 2015 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
Witam
Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z wypożyczaniem auta z fotelikami dla dzieci? Z tego co widziałem narazie to za fotelik tyle wołają co za auto :( Może ktoś ma jakąś sprawdzona wypożyczalnie w Bergamo.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 08 Lut 2015 22:41 

Loty: 50
Kilometry: 132 366
witam,

przejzalem forum, ale troche malo info na temat wynajmu aut w ostatnim czasie.

Zastanawiam sie nad wynajmem auta na wielkanoc 1-5. kwietnia szukam i szukam troche czytam na forach i np na tripadvisorze wiele zalozonych tematow na temat oszustw firm takich jak Locouto i firefly, ze pobieraja duzo wiecej oplat potrafia chargawac duzo wiecej przez wiele miesiecy, nie zdejmowac blokad z kart. po prostu oszukuja.

Macie jakies doswiadczenia na ten temat, jaka firme moglibyscie polecic tak zeby sie nie obudzic z reka w nocniku i nie zaplacic majatku tzn 1500-2000 zl za wynajem na 5 dni bo to jest dramat...

dzieki i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 09 Lut 2015 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Cześć!
Właśnie wróciliśmy z mroźnej Sycylii, wypożyczałem 2 auta od Hertz'a. Niestety przespałem temat i niskie ceny się skończyły na mój termin, dlatego kombinowałem.

Pierwsze auto przez promocję Miles&More:
- Fiat Panda lub podobny, od 04.02 17:00, do 08.02. 05:30 - 61 EUR płatne online przy rezerwacji
- dostałem Pandę 4x4 Diesel (czyli lepiej niż płaciłem)
- pełne ubezpieczenie policzyli mi 144 EUR (wg. rezerwacji miało być 30.50/dzień + podatki)
- dodatkowo zablokowali sobie na karcie zapas jakiś na dotankowanie itp
- blokada wisi na koncie na 1000 zł

Drugie auto przez rezerwację Hertz4Ryanair:
- Fiat Punto lub podobny, od 06.02 9:00, do 08.02 5:30 - 33 EUR płatne online
- dostałem Opel Corsa 1.3 Diesel
- pełne ubezpieczenie policzyli 68 EUR (wg rezerwacji Ryanair 25eur/dzien + podatki)
- dodatkowo blokada środków dalej wisi 875 zł

Podsumowania:
- gdyby nie to, że było zimno, ciemno, spieszyło mi się i przede wszystkim zdawałem auto poza godzinami pracy firmy (5 rano), nie brałbym tego drogiego jak diabli ubezpieczenia - poza sezonem jeździło się tam przyjemnie, wiadomo, nieco inny styl i zasada ograniczonego zaufania, ale ryzyko stłuczki niskie
- Panda była przerysowana, oczywiście parking jest 500m od miejsca gdzie podpisujesz dokumenty, ciekawe czy by mi wcisnęli jako stan bez zastrzeżeń gdybym nie brał SuperCover
- jedno auto oddałem zatankowane na maksa, drugie nie bo się stacja obraziła i nie miałem czasu ani drobnych na walkę z automatem (wskazanie na desce było full, ale od tankowania przejechaliśmy 40km) - zobaczymy co z tym zrobią
- myślę, że firma nie ma znaczenia, i tak spróbują Cię naciąć i trzeba się liczyć z tym, że koszty będą większe niż się szacowało

Jak zejdą blokady to dam znać.

-- 09 Lut 2015 15:06 --

kkku napisał(a):
Witam
Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z wypożyczaniem auta z fotelikami dla dzieci? Z tego co widziałem narazie to za fotelik tyle wołają co za auto :( Może ktoś ma jakąś sprawdzona wypożyczalnie w Bergamo.
Pozdrawiam

A nie możesz fotelika zabrać z Polski? W FR leci fotelik za darmo:
http://www.fly4free.pl/forum/duzy-fotelik-samochodowy,184,19279#p522001

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off
alecrim lubi ten post.

#91 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Blokady zeszły z kart.
Panda - skasowali 144Eur, czyli policzyli tylko za ubezpieczenie, nic więcej nie doliczyli.
Corsa - skasowali 300PLN, czyli policzyli tylko za ubezpieczenie.

Ogólnie - nic więcej nie naciągnęli, chociaż jakby się uparli, to zawsze można było na paliwie przyciąć, przecież bym im nie udowodnił ile było, skoro zdałem samochód bez ich obecności.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 21 Lut 2015 10:55 

Witam ponawiam pytanie ,Ktos wypozyczal auto z SMILE RENT ,mam u nich zarezerwowane auto na Sycyli a w necie zero opini na ich temat ,moze ktos ma jakies doswiadczenia z ta firma ??? :?:
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 28 Lut 2015 18:23 

Loty: 50
Kilometry: 132 366
witam,

Dzieki Zawiert za info :) Dobrze ze oddali bo tez w koncu zabukowalem w Hertzu jednak co jakas marka to Marka, wyszlo mi z ta dodatkowa doplata do wkladu wlasnego 950 zl total na 4 dni, wiec sporo, ale bylo mi ciezko cokolwiek rozsadnego bez mega negatywnych opini znalezc, no trudno :) raz sie zyje, jedziemy z dziecmi wiec bedzie wygodniej :)

pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 03 Mar 2015 14:55 

Witam serdecznie ;) Wybieram się do Bergamo na 2 dni i chcę wypożyczyć samochód. Mam kilka pytań. Znalazłem ofertę na stronie wizz air, cena to 200 zł plus 78 zł za dzień za zabezpieczenie wkładu własnego. Niestety nie jest ustalona kwota blokowana na karcie kredytowej głównego kierowcy. Wiecie może ile blokują? I czy w ogóle blokują jeżeli zapłaciłem za zabezpieczenie te 78 zł za dzień. Druga sprawa to kierowca. Musi mieć 25 lat jeżeli chcemy bez dodatkowych opłat. Jedna osoba ma, ale wolałbym ja kierować. Nie mam 25 lat, więc samochód wezmę na starszą osobę i później zrobimy przesiadkę. Ktoś już tak robił? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 03 Mar 2015 16:37 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
kkku napisał(a):
Witam
Pozdrawiam

Cześć,
no niestety w przeciwieństwie do Kanarów (gdzie foteliki często są gratis) to Włosi strasznie "kroją" za to.
Nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale jeśli cały twój wyjazd będzie na miejscu z samochodem to bardziej opłaca się zabrać fotelik z Polski. Wizzair pozwala za free jeśli lecisz z dzieckiem - nie tylko z niemowlakiem.
Swoją drogą my dla 3latki na Sardynii, w Neapolu oraz na Sycylii dostawaliśmy foteliki jakościowo delikatnie ujmując kiepskie.

#96 PostWysłany: 03 Mar 2015 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
jezyk91 napisał(a):
Druga sprawa to kierowca. Musi mieć 25 lat jeżeli chcemy bez dodatkowych opłat. Jedna osoba ma, ale wolałbym ja kierować. Nie mam 25 lat, więc samochód wezmę na starszą osobę i później zrobimy przesiadkę. Ktoś już tak robił? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Możesz tak zrobić, jeśli wykupisz opcję dodatkowego kierowcy. Możecie się oczywiście też zamienić bez niczyjej wiedzy, tylko pamiętaj, że wtedy na przykład w razie wypadku czy innego problemu nie działa żadne ubezpieczenie, więc możesz się narazić na ogromne koszty. To samo w przypadku kontroli drogowej - kierujesz pojazdem bez odpowiednich uprawnień.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 12 Mar 2015 10:49 

Miałem nieciekawe doświadczenie z wypożyczeniem samochodu w Budget-Avis.
Odbiór na lotnisku w Bergamo, wypożyczenie na 7 dni. Najpierw wszystko ok. Blokada na karcie - standard. Kobieta wydając samochód dała łańcuchy na koła (opony oczywiście letnie) i niby sprawdzała dwa razy czy są właściwe. Na parkingu padał deszcz więc wszystko w pośpiechu, a pakowania było sporo łącznie z montażem bagażnika na narty. Potem zakupy w markecie po drugiej stronie autostrady i w drogę. W alpach zaczyna sypać śnieg. Około 8 km od Madonny di Campiglio droga tak zasypana śniegiem, że już się nie da jechać bez łańcuchów. Postój i próbuję założyć łańcuchy - zgodnie z załączoną instrukcją. I cholera coś nie pasuje. Za mną ogon samochodów też zakładają łańcuchy. Idę do gościa z tyłu, co sprawnie sobie założył i pytam czy może pomóc bo mi nie wychodzi. No i moje przypuszczenia się sprawdzają łańcuchy są za małe. Efekt - pomoc drogowa i 250 Eur za prawidłowe łańcuchy i serwis. Po powrocie daję w biurze fakturę za usługę i zostawiam wniosek o zwrot kasy. Mijają dwa tygodnie i nic. Piszę więc maila dalej nic... Ani odpowiedzi ani kasy jak to u makaronów. :evil:
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 17 Mar 2015 17:30 

odbierał ktoś auto po godzinach otwarcia biura na lotnisku ? konkretnie chodzi o Hertz, jak to wygląda ?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 25 Mar 2015 10:03 

niebieski
Potrzebuje jeszcze porady - auto wyszukuje przez autoeurope.pl, potrzebuje na 2 dni 19-21 kwietnia (najlepiej Fiat 500).

Najtansze oferty to: Interrent i SycilyByCar (ew. Locauto i Goldcar ale tam nie ma F500).

I teraz tak - zamierzam wziać z ubezpieczeniem wkladu wlasnego.

- czy wtedy ma znaczenie od jakiej wypozyczalni wezme?
- czy blokuja wtedy srodki na karcie?
- czy jest jakas roznica miedzy tymi wypozyczalniami?

Czym się roznia sformulowania:

"bez udzialu wlasnego" od "zwrot udzialu wlasnego" ?? Cena taka sama...w przypadku SycilyByCar...(61,20 euro za 2 dni)

Help, bo chyba sie pogubilem w tym wszystkim ;] A doswiadczenia w wynajmie brak niestety.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 25 Mar 2015 10:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Poczytaj forum...

W skrócie: nie wybierasz konkretnego samochodu, tylko grupę samochodu. Czyli Fiat 500 w firmie A może się w praktyce okazać Peugeotem 107, a Peugeot 107 z firmy B może się okazać w praktyce Fiatem 500.

Środki na karcie poza Teneryfą blokują praktycznie zawsze wszyscy, kwestią otwartą pozostaje - ile. Zasadniczo od 200 do 1400 EUR, jeśli bezpośrednio w wypożyczalni kupujesz ubezpieczenie to raczej mniej lub nawet 0, jednak czasem tak się nie zdarza - czynnik losowości jest stosunkowo wysoki.

Kupując przez pośrednika ubezpieczenie wkładu własnego wypożyczalnia skasuje Cię ciężkie pieniądze za ew. uszkodzenia i potem będziesz mógł dochodzić ich zwrotu od ubezpieczyciela. Kupując zniesienie wkładu własnego bezpośrednio w wypożyczalni teoretycznie od razu nie powinni Cię obciążać, ale też potrafią za każde takie zdarzenie obciążać różnymi kosztami administracyjnymi.

GoldCar ma jednoznacznie złą opinię, pozostałe mają opinię raczej "średnią" - popatrz w google/na tripadvisorze. Ja kilka razy korzystałem z Sicily By Car i nie miałem z nimi problemu, ale też sporo czytałem, że potrafią nieźle wyciągać pieniądze od ludzi, więc trzeba uważać.

Poczytaj forum, a zwłaszcza ten wątek i jak dalej będziesz miał jakieś pytania, to się dopytaj.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1582 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość