Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wynajem auta Amman
#181 PostWysłany: 02 Sty 2025 22:08 

dmirstek napisał(a):
Tak - i drugie przewalutowanie przy zwrocie

dziekuje, w takim razie nie jest oplacalne takie rozwiazanie, samo przewalutowanie 2 razy przewyzszy koszty wypozyczenia auta
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#182 PostWysłany: 02 Sty 2025 22:53 

srebrny
@dmirstek
Na revolucie miałem blokadę a nie obciążenie.
Transakcja przez cały miesiąc miała status „pending” a potem wygasła.
I to nie pierwszy raz tak było.
A karta to nie jest kredytowa.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#183 PostWysłany: 04 Sty 2025 04:34 

niebieski
dmirstek napisał(a):
Na debetowej nie zrobisz blokady raczej, tylko obciążenie.
Kiedyś tak było, teraz już można.
https://www.eservice.pl/blog/preautoryz ... jak-dziala
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
dmirstek uważa post za pomocny.

#184 PostWysłany: 25 Sty 2025 12:22 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Końcówka zeszłego roku, auto wziąłem z polecenia znajomych, którzy mieszkają i pracują w Ammanie: Melia Car Rental +962 7 9654 0480

Łatwy i bezproblemowy kontakt przez WhatsApp, co było ważne w moim przypadku: auto dostarczają i odbierają sami spod wskazanego adresu. Przy dłuższym wynajmie sami zaproponowali cenę 17 JOD/doba, którą być może idzie zbić, mnie odpowiadała więc obyło się bez negocjacji. Nissan Sunny w automacie, w kontekście jazdy po Ammanie oraz Wadi Musa - zdecydowanie polecam takie rozwiązanie.

Nie mam pojęcia czy proponują jakiekolwiek ubezpieczenie, bo mam własne do KK, blokada 200 JOD zwolniona po kilku dniach. Bez przesadnego oglądania auta przy oddaniu ani patrzenia na poziom paliwa, gdzieś po drodze zgubiłem kołpak, więc oczywiście zostałem przetestowany: po początkowym 25 JOD stanęło na zapłacie 10, które wzięli sobie z karty i ubezpieczyciel finalnie zwrócił (choć za 10 JOD powinien być pewnie pakiet 4 kołpaków).

Mały minus? Samochód dostarczyli na 15 zamiast umówionej 10 (czas pustyni, lepiej nie denerwować się takimi rzeczami), nie mieli za to żadnego problemu, żebym auto oddał kilka godzi później niż godzina wpisana na umowie.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 03 Paź 2025 21:01 

srebrny
RightCars (RC) niedaleko lotniska AMM (około 7 km; transfer z i do lotniska zapewniony). 250,45 PLN za małe auto (Suzuki Alto) za 7 dni ze zwrotem o 5 rano (wypożyczalnia działa 24h na dobę). Bezproblemowy zwrot z ogólną oceną stanu pojazdu. Kaucja 700 USD odblokowana tego samego dnia wieczorem.
Jedyne na co trzeba uważać, to mandaty - zalecam uważną jazdę i przestrzeganie przepisów, ponieważ wypożyczalnia dolicza sobie 50 USD za każdorazową obsługę.
Przedstawili opcję na dodatkowe, pełne ubezpieczenie (około 100 USD), ale nie naciągali na jego kupno.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 04 Paź 2025 22:00 

srebrny
Dodam jeszcze info o Sixt (lotnisko AMM). Auto zamówione z marszu na ten sam dzień po odwołanym locie - 18 JOD (92,91 PLN) za jeden dzień. Kaucja 350 JOD, która została zwrócona w ciągu 1-2h od oddania samochodu (trzeba się stawić do biura na lotnisku).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość