Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 145 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 16 Maj 2023 09:56 

HON fly4free
@yaris21
to, co ci napisali, jest w ogólnych warunkach rezerwacji - mam podobne
zobaczę na miejscu, jakie są warunki, koszty, itd i wtedy zdecydujemy
najwyżej Bośnię odwiedzimy kiedy indziej
 Profil Relacje PM off  

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#82 PostWysłany: 16 Maj 2023 13:12 

niebieski
pemat@
A kiedy będziesz wypożyczał auto w Chorwacji? Bo ja dopiero we wrześniu
Dasz znać jak z zakupem zielonej Karty i przekroczeniem granicy z BiH?
z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 24 Maj 2023 10:42 

Witajcie. Planuję wypożyczyć samochód w Dubrowniku pod koniec czerwca na 7 dni, na stronach wyszukiwarek najtańsze oferty pokazują się z wypożyczalni:
- ABBYCAR
- GREEN MOTION
- OK MOBILITY
Przyznam, że nigdy nie miałam z tymi firmami doświadczenia. Czy ktoś może się podzielić swoim? Polecacie czy unikać?
(depozyt na karcie mnie nie odstrasza ;) )
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 24 Maj 2023 10:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Na pewno unikać Greenmotion, firma tak uczciwa, że niektóre ubezpieczenia wkładu własnego mają wyłączenia na tę właśnie firmę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 31 Maj 2023 08:17 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
@nilka12 - OK MOBILITY - osobiście polecam - wypożyczałem na Malcie (2022) i na Gran Canarii (2023) - generalnie OK - tani wynajem , miałem swoje ubzepieczenie, nie szukali na siłe uszkodzeń, można brać - oczywiście jak odpowiadają Ci warunki najmu.

#86 PostWysłany: 13 Cze 2023 12:20 

Poleca ktoś wypożyczalnie w Rijeka ? NOVA działa tylko na lotnisku, a ja bym chciała oddać samochód na mieście . Jakieś doświadczenia z Addcarrentals? Lub SurPrise Car rentalcars ?

Skickat från min iPhone med Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 13 Cze 2023 20:48 

Czy ktoś miał styczność z wypożyczalnią Garage No1 ? Widzę , że mają dobre ceny i full ubezpieczenie w cenie...
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 16 Cze 2023 10:12 

HON fly4free
yaris21 napisał(a):
pemat@
A kiedy będziesz wypożyczał auto w Chorwacji? Bo ja dopiero we wrześniu
Dasz znać jak z zakupem zielonej Karty i przekroczeniem granicy z BiH?
z góry dziękuję

jestem po wypożyczeniu auta w Dubrovniku (Addcar przez ECR)
na miejscu pytałem o wyjazd do Bośni i Czarnogóry - jest to możliwe, koszt 75€ (jednorazowo), czyli tak samo jak przez ECR
uznałem, że to za dużo jak na 4 dniowe wypożyczenie, o zieloną kartę już nie pytałem
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 19 Cze 2023 09:23 

niebieski
Pemat, dziękuję za info :)
Rozumiem, że oprócz tej kwoty 74 euro konieczne jest jeszcze wykupienie zielonej karty?
Co zatem obejmuje ta kwota 74 euro? Bo myślałam, że to właśnie koszt zielonej karty
Mam ktoś doświadczenia z wyjazdem z Chorwacji do BiH?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 09 Sie 2023 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 218 846
Które wypożyczalnie akceptują karty debetowe? We wszystkich wymagają karty kredytowej… :roll:

#91 PostWysłany: 23 Sie 2023 17:22 

Podpinam się pod pytanie . Chcę wypożyczyć auto w Splicie na lotnisku za miesiąc. Przez booking pokazuje mi ceny za 5 dni nawet 285 zł za cąły okres ale wszędzie chća kredytówkę. Proszę o polecenie czegoś co nie będzie jakieś super drogie i akceptują debetówkę.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 24 Sie 2023 09:29 

niebieski
Za tydzień wyruszam do Dubrownika. mam wypożyczone auto w Green Motion - na 3 dni, ponieważ chcemy wyjechać do BiH. Przeczytałam kilka postów wyżej, że odradzacie te firmę. Czy faktycznie ma aż tak złe opinie? Za 3 dni najmu zapłacę 43 euro. Zamierzam dokupić pełne ubezpieczenie już na miejscu, w wypożyczalni. Na co mam uważać? dlaczego odradzacie wynajem w tej wypożyczalni? Przeczytałam cały topik i tylko jedna osoba odradza tę firmę.
Wybierał się ktoś do BiH? Czy faktycznie potrzebna jest zielona karta? Jaki to koszt? Czytałam gdzieś, że wymóg ten został zniesiony?
Będę wdzięczny za wskazówki
PZDRW
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 24 Sie 2023 10:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 871 996
nie wie czy zielona karta potrzebna, ale sprawdź czy wypożyczalnia nie nalicza sobie opłaty za wyjazd za granicę Chorwacji.

#94 PostWysłany: 25 Sie 2023 20:52 
Awatar użytkownika

Mam dylemat, bo ceny i warunki podobne w OK Mobility i AVIS, również podobne oceny na Booking. Którą radzicie wybrać?
Przez Booking wychodzi dużo taniej niż bezpośrednio, nawet wliczając pełne ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 25 Sie 2023 20:56 

HON fly4free
Polecam Alamo. Ostatnio pożyczałem w Zadarze, ubezpieczenie miałem zewnętrzne, więc była blokada środków, ale ogólnie wszystko było ok. Alamo zawsze biorę w USA, a teraz też skorzystałem.
Edit: w Splicie też są. Dodam może, że pożyczając auto, nie szukam "najtańszej opcji", bo najtańsze zwykle są firmy, które potem potrafią albo zmusić do swojego ubezpieczenia, albo znajdują "uszkodzenie", które było, ale "zostało odkryte na nowo" (sztandarowy przykład: firma Goldcar).

Ostatnio edytowany przez man4business, 25 Sie 2023 21:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Pieka uważa post za pomocny.

#96 PostWysłany: 25 Sie 2023 20:57 
Awatar użytkownika

Dziękuję. Może doprecyzuję, chodzi o wypożyczalnie na lotnisku w Splicie.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:09 

niebieski
W sobotę wylatujemy do Dubrownika.
Mam już od pół roku wypożyczone auto w Green Motion ale naczytałam się negatywnych opinii i chcę anulować rezerwację.
Z racji tego, że przy rezerwacji przez economycarrentals bukujemy auto "w ciemno" nie widząc przydzielonej wypożyczalni to zdecydowałam się zrobić rezerwację przez doyouspain. com Korzystnie wychodzi rezerwacja w wypożyczalni AVIA - około 30 euro za 3 dni (bez dodatkowego ubezpieczenia, bo takowe wykupię już na miejscu w Dubrowniku)
Czy polecacie tę wypożyczalnie? Koszt wynajmu na 3 dni to 30 euro, bezpośrednio na stronie AVIA - ok 80 euro.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:28 

HON fly4free
yaris21 napisał(a):
przy rezerwacji przez economycarrentals bukujemy auto "w ciemno" nie widząc przydzielonej wypożyczalni
To prawda, ale częsciowo. Otóż economycarrentals ma też wersję https://www.carflexi.com/pl-PL?c=PL w której wyświetlają dokładnie firmy. Jeśli zaś widzisz jakieś różnice w cenie pomiędzy economycarrentals, a carflexi, na korzyść tego pierwszego, to można synchronicznie szukać na obu stronach i po typie auta oraz warunkach zidentyfikować która to będzie wypożyczalnia (w economycarrentals). Co do reszty: poczytaj w różnych stronach z opiniami, oczywiście zwykle piszą je ludzie, którzy mają negatywne doświadczenia, chodzi więc o to, żeby nie wdepnąć w jakieś totalne G.... (G jak Goldcar). I pamiętać, że nie biorąc ubezpieczenia z wypożyczalni (a jest to standardowe w przypadku economycarrentals, że wciskają swoje), blokują kaucję (na karcie kredytowej) oraz weryfikują uszkodzenia... warto cyknąć staranne foty odbieranego auta, dookoła, na dachu i podwozie też. I nawet zamki w zbliżeniu. Plus czy szyba nie ma pęknięcia. Myślę, że to są oczywiste sprawy, ale czasem się o nich zapomina...
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 11 Wrz 2023 14:56 

niebieski
Dziękuję:)
Czy orientuje się ktoś czy obecnie obowiązuje nadal koniecznośc zakupu Zielonej Karty przy wyjeździe z Dubrownika do Bośni i Hercegowiny?
I jaki jest jej koszt?
Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 11 Wrz 2023 20:41 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Cavtat i okolice ogarniesz komunikacją miejską. Lotnisko-Cavtat Bolt 15 juro. Cavtat-lotnisko 8-9 juro. Przygotuj się na czekanie. Taryfiarze chcą 20 juro. Pogięło ich.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 145 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość