Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sty 2015 19:01 

Rejestracja: 17 Sty 2015
Posty: 1
Witam,
Mam pytanie o przesiakę w Kijowie. Między lotami mam ok. 7 h i chciałabym wyjść na miasto.

Czy w obecnej sytuacji nie jest to zupełnie nie wskazane? Miałam już przygody podczas lotów ze Lwowa i zdaję sobie sprawę, że ukraińskie lotniska nie są najbardziej przyjazne, stąd moje pytanie: mieliście jakieś problemy w Kijowie?
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 17 Sty 2015 19:04 

Rejestracja: 15 Lis 2012
Posty: 248
na górze jest ikonka szukaj i tam polecam szukać informacji na temat lotniska w kijowie, najpierw przeczytać forum a później zakładać nowe tematy, wątki

Ale nawiązując do tematu byłem w święta w Kijowie KBP i miasto żyje spokojnie. Wojna jest na wschodzie, więc zero obaw.
Nie wiem dlaczego uważasz że ukraińskie lotniska nie są przyjazne, bo dla mnie nie są przyjazne np luton, stansted i charleroi.
Góra
 Relacje PM off
Kama87 uważa post za pomocny.
 
 
#3 PostWysłany: 17 Sty 2015 22:21 

Rejestracja: 14 Paź 2014
Posty: 149
Bez problemu możesz jechać.

Co 10-15 minut spod lotniska jedzie SkyBus do Kijowa. Bilet do najbliższej stacji metra kosztuje 30 UAH, a stamtąd metrem do centrum za 2 UAH (żeton). Uważaj na wielu oferując usługę "taxi", a samochody w żaden sposób nie przypominają. ;)
Góra
 Relacje PM off
Kama87 uważa post za pomocny.
 
 
#4 PostWysłany: 30 Sie 2016 23:48 

Rejestracja: 02 Lut 2016
Posty: 347
Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
Czy na KBP są normalnie bankomaty? Znajomy powiedział mi, że miał z tym problem więc chciałbym się upewnić. Przylatuję z WAW.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 31 Sie 2016 00:03 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Maj 2012
Posty: 1429
Loty: 1
Kilometry: 122
złoty
Są. Wypłacaliśmy pieniądze bez problemu w zeszłym roku.
Góra
 Relacje PM off
radko93 uważa post za pomocny.
 
 
#6 PostWysłany: 31 Sie 2016 09:34 

Rejestracja: 26 Kwi 2014
Posty: 323
Z tego co pamiętam to bankomaty na lotnisku proponują z góry przewalutowanie więc trzeba uważać...
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 31 Sie 2016 11:09 

Rejestracja: 02 Lut 2016
Posty: 347
Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
@yogibabu bardzo często bankomaty proponują przewalutowanie za granicą. Ale dzięki za wskazówkę.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group