Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wydłużona przesiadka
#1 PostWysłany: 09 Lut 2012 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Niedługo wybieram się na Tajwan, prawdopodbnie liniami Air China lub China Southern. Lot jest z przesiadką w inny samolot tej samej linii w Pekinie lub Szanghaju. Czas stopovera to od 2 do kilku godzin w zależności od terminu. I tu moje pytanie - czy da się załatwić wydłużenie tej przesiadki z tych kilku godzin do kilku dni lub więcej, żebym mógł przy okazji zwiedzić Pekin/Szanghaj i okolice? Oczywiście zakładając, że lot później PEK/PVG - TPE byłby w tej samej taryfie itp. Próbował ktoś kiedyś czegoś takiego? Dla linii to chyba nie powinno być problemem, skoro i tak przesiadam się w inny samolot?
Kupno oddzielnych biletów raczej nie wchodzi w grę, bo różnica w cenie bardzo duża
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 11 Lut 2012 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
w China Southern jest taki zapis dotyczący tego lotu:
Cytuj:
ORIGINATING EUROPE -
UNLIMITED STOPOVERS PERMITTED ON THE PRICING UNIT AT
EUR 75.00 EACH.

czy to znaczy, że za 75€ mogę przedłużyć stopover? Czy unlimited stopovers dotyczy ich liczby albo czegoś jeszcze innego?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lut 2012 19:36 
Awatar użytkownika

luxyfer napisał(a):
w China Southern jest taki zapis dotyczący tego lotu:
Cytuj:
ORIGINATING EUROPE -
UNLIMITED STOPOVERS PERMITTED ON THE PRICING UNIT AT
EUR 75.00 EACH.

czy to znaczy, że za 75€ mogę przedłużyć stopover? Czy unlimited stopovers dotyczy ich liczby albo czegoś jeszcze innego?

Po pierwsze kwestie definicyjne, stopover = stop dłuższy niż 24 godziny.
Z tego co wkeiłeś wynika, że każdy stopover w China Southern kosztuje 75 EUR.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lut 2012 19:47 
Awatar użytkownika

niebieski
aa no to wiele wyjaśnia. Zwykła przesiadka to stop/transfer, tak?
W takim razie jeśli dobrze rozumiem, to jest dokładnie tak jak bym chciał - za 75€ mogę zmienić kilkugodzinny STOP w Szanghaju na STOPOVER tamże, czyli na kilka dni? :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lut 2012 19:57 
Awatar użytkownika

luxyfer napisał(a):
aa no to wiele wyjaśnia. Zwykła przesiadka to stop/transfer, tak?

Zgadza się, ku mojemu ubolewaniu "stop" i "stopover" są często mylone - choć różnica jest zasadnicza.

luxyfer napisał(a):
W takim razie jeśli dobrze rozumiem, to jest dokładnie tak jak bym chciał - za 75€ mogę zmienić kilkugodzinny STOP w Szanghaju na STOPOVER tamże, czyli na kilka dni? :)

O ile dobrze rozumiem te 75 EUR to dopłata do taryfy - musisz od razu zarezerwować lot z pożądanym stopoverem, używając opcji "multicity" / "multiple destinations"

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości