Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: www.otel.com
#101 PostWysłany: 24 Lut 2016 13:22 

Hej chciałbym wznowić temat dotyczący jakości i zaufania do http://www.OTEL.COM - Czy macie jakieś negatywne doświadczenia z nimi?
Ja od niedzieli próbuję dobić się do kogoś, kto jednoznacznie powie kiedy zwrócą mi pieniądze za nieudaną transakcję.

Sprawa wygląda tak:

1. Wyszukałem hotel na otel.com - okazało się ze cena była sporo niższa niż na Booking.com
2. czym prędzej wypełniłem formularze, wpisałem nr karty , kod i ...
3. otrzymałem czerwony komunikat że transakcja się nie udała, ale ściągnęli mi 3000zł z konta i niedługo zwrócą
4. myślę ok, no to dzwonię na support aby to wyjaśnić. Uprzejma pani powiedziała żebym się nie martwił i bo tamto zgłoszenie jest już anulowane i moze mi zarezerwować to samo na nowo.
5. oczywiście mogła zrobiła mi tą rezerwację, ale już za wyższą cenę (na co ostatecznie się zgodziłem, gdyż i tak była o wiele bardziej atrakcyjna niż na booking.com)
6. mija 4 dzień a ja nie mam pieniędzy i boję się opłacić tą nową rezerwację... co będzie jesli znowy wetnie mi 3k na karcie?

czy mieliście już takie przypadki?
HELP!
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#102 PostWysłany: 28 Lut 2016 01:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak masz pieniądze, to opłać nową i tyle.

Zwroty idą często dłużej niż 4 dni.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 23 Kwi 2016 22:27 

Mnie zwrot w zeszłym roku przyszedł po 6 dniach roboczych.
Także chyba jeszcze troszkę cierpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 30 Sie 2016 10:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja mimo niewielu pobytow (3-4) zawsze mialem pozytywne doswiadczenia ze strona, nigdy zadnych problemow nie bylo

#105 PostWysłany: 13 Paź 2016 13:55 

Ja niestety nie polecam. Po przylocie na miejscu dostaję maila, że ble ble ble overbooking (godz. przed zameldowaniem!) z propozycją gorszego hotelu w tej samej cenie na jakimś zadupiu. Udałem się jednak do hotelu (dosłownie na przypał - bo uznałem, że to jakieś jaja), który zarezerwowałem pierwotnie. Nie mieli rezerwacji ale z uwagi na późną porę pokój otrzymałem już na cały pobyt (tak jak było na voucher). Później 3 dni przepychanki pomiędzy hotelem (na szczęście wszystko załatwiali za mnie - za co hotelowi serdecznie podziękowałem) i otel.com - ale ostatecznie nie musiałem płacić drugi raz. Niestety widzę, że na zagranicznych formach sporo ludzi miało podobną sytuację do mnie. Czyli chyba proponują coś czego tak naprawdę nie rezerwują i później liczą, że wcisną coś gorszego w tej samej cenie. Więcej nie skorzystam z ich usług.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 13 Paź 2016 14:16 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
ja parę razy korzystałem i nie miałem problemów.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 23 Paź 2016 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 35 491
Zastanawiałem się nad rezerwacją przez otel.com.,,,

ale

https://www.facebook.com/otelcom/review ... e_internal

Skutecznie mnie zniechęca...
:(
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 24 Paź 2016 09:12 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
no to nie rób tam rezerwacji....myślę,że nikt tu na siłę nikogo nie będzie namawiał czy przekonywał. Osobiście uważam,że jest to pewny pośrednik ale każdy podejmie samodzielnie decyzje ;)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 24 Paź 2016 09:46 

Ja szczerze polecam ten portal. Bookowałem tam 7 noclegów w Dubaju z ceną o ok. 150zł niższą niż na drugim najtańszym portalu. Wszystko zgodnie z planem.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 15 Sty 2017 02:23 

niebieski
Zalogowałem się dzisiaj. Profil personalny pusty, brak historii - ostatnią rezerwację miałem z października 2016.
Nie wiem kiedy zniknął blog, z którego brałem kody rabatowe. W mailach przestali też przysyłać, chyba do @tycik również, bo od dawna nie pojawiają się w wątku z promocjami hotelowymi.
Wygląda na jakąś rozpierduchę w ich bazie danych.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 14 Cze 2017 10:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam

wczoraj zakupiłem 10 dniowy pobyt w hotelu malcie właśnie przez OTEL.com. Kase mi ściągnęło, jest informacja na e-mail ze rezerwacja została dokonana.
I teraz pytanie, bo to tylko rezerwacja jaka wiec mam pewność ze naprawdę mam nocleg w tym hotelu? czy przyjdzie mi jeszcze jakaś informacja?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 14 Cze 2017 10:47 

niebieski
madej napisał(a):
Kase mi ściągnęło, jest informacja na e-mail ze rezerwacja została dokonana.
jaka wiec mam pewność ze naprawdę mam nocleg w tym hotelu? czy przyjdzie mi jeszcze jakaś informacja?

Najważniejszy jest nr rezerwacji,jeśli go masz na potwierdzeniu to o.k. Jak nie to pewnie dostaniesz drugi mail z nr i warunkami.Jeśli chcesz mieć pewność to zawsze możesz napisać lub zadzwonić do hotelu z prośbą o potwierdzenie,że mają twoją rezerwację
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 14 Cze 2017 12:45 
Awatar użytkownika

srebrny
madej napisał(a):
Witam

wczoraj zakupiłem 10 dniowy pobyt w hotelu malcie właśnie przez OTEL.com. Kase mi ściągnęło, jest informacja na e-mail ze rezerwacja została dokonana.
I teraz pytanie, bo to tylko rezerwacja jaka wiec mam pewność ze naprawdę mam nocleg w tym hotelu? czy przyjdzie mi jeszcze jakaś informacja?

@madej
jak sie zalogujesz na konto powinienes mieć "Voucher"
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 14 Cze 2017 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
miriam napisał(a):
Najważniejszy jest nr rezerwacji,jeśli go masz na potwierdzeniu to o.k. Jak nie to pewnie dostaniesz drugi mail z nr i warunkami.Jeśli chcesz mieć pewność to zawsze możesz napisać lub zadzwonić do hotelu z prośbą o potwierdzenie,że mają twoją rezerwację

no właśnie nie moge, w mailu od rezerwacji pod jego numerem widnieje taka informacja:
Image
wiec pewnie nic nie wskuram.

cekace napisał(a):
@madej
jak sie zalogujesz na konto powinienes mieć "Voucher"

Wszystko pięknie ale robiłem rezerwację bez logowania, dlaczego? bo tak było taniej. Będąc zalogowanym nie widziałem tego pokoju w takiej cenie. Wobec tego rezerwowałem bez rejestracji. jak teraz moge sprawdzić status mojej rezerwacji?

EDIT:

mam konto, logując sie na maila którego podałem przy rezerwacji ale nie moge wejsc w details, wyświetla sie pusta strona :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości