Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Maj 2024 11:37 

Witam,

mam pytanie do osób doświadczonych w wynajmie samochodów. Jak wiadomo, przy zmianie kraju rezydencji w wyszukiwarce pojawiają się niższe ceny za wynajem (np. we Włoszech), jeśli zaznaczymy kraj rezydencji jako USA.

Czy ktoś z Was miał problem z odbiorem samochodu przy zaznaczeniu błędnego kraju rezydencji?

Z góry dziękuję za pomoc i informacje.
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 28 Maj 2024 12:20 

Loty: 97
Kilometry: 273 916
Sprawdź najpierw czy po zaznaczeniu USA nie odejmuje ubezpieczeń i masz gołą stawkę, dużo kart kredytowych z USA ma ubezpieczenia w cenie stąd też niższa stawka dla tej rezydencji.
 Relacje PM off
BULI85 lubi ten post.
LonDynia uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 28 Maj 2024 12:26 

HON fly4free
Dokładnie tak może być... Pożyczyłem kiedyś na Hawajach auto przez Priceline. Cena "bezkonkurencyjna". Na miejscu dowiedziałem się, że nie ma w cenie dosłownie żadnego ubezpieczenia i gdybym wziął w takiej postaci, odpowiadałbym do wysokości ceny auta. Po dodaniu ubezpieczenia cena przestała być atrakcyjna...
 Relacje PM off
BULI85 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 28 Maj 2024 12:46 

Loty: 246
Kilometry: 537 914
złoty
oprócz wersji waluta/kraj na dole zaznaczasz że jesteś rezydentem danego kraju- potem mogą Ci nie wydać samochodu jak ktoś się przyczepi.... chyba bym nie ryzykował tego.
 Relacje PM off
BULI85 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Maj 2024 13:24 

Macie racje. Sprawdziłem teraz warunki i stawka jest bez OC i ubezpieczenia od kradzieży. Dzięki za pomoc.
 Relacje PM off  

[ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość