Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: WunderCar - opinie
#1 PostWysłany: 18 Sty 2015 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 137 159
niebieski
Udało się Wam już podróżować WunderCar?

My mieliśmy 4 podejścia, co jedno, to lepsze ;-)

1. Kierowca przyjechał. I to właściwie jedyny plus. Auto to jakiś obniżony Opel po agro-tuningu, przypominający Batmobil, głośny jak bez tłumika, brudny w środku (puszki, papierki) a do tego gasł na każdych światłach. Dowiózł na miejsce szczęśliwie ale całą drogę zastanawialiśmy się kiedy to to padnie do końca. 3/5
2. Zamówiliśmy nocą. Gość potwierdził, że przyjedzie. Przez 40 minut wypluwało, że jest 15 minut od celu. W końcu pojawiło się, że czeka a po sekundzie, że niby nas dowiózł na miejsce i jaki mu chcemy dać napiwek (?!?). Następnie zniknął z aplikacji a my zostaliśmy na parkingu. 0/5
3. W dzień powszedni próbowaliśmy zamówić przejazd koło południa. Aplikacja męczyła się oporowo, przełączała między 3 kierowcami, żaden nie przyjął zlecenia (a było z Żoliborza, więc nie musieli jechać na koniec świata) 0/5
4. Przejazd z Okęcia na Żoliborz. Gość przyjechał zadbanym Vanem, dotarł tam gdzie się umówiliśmy po telefonie, przewiózł prostą drogą do domu i nie był nachalnie rozmowny. 5/5

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
 Temat postu: Re: WunderCar - opinie
#2 PostWysłany: 19 Sty 2015 11:45 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
Korzystałam ze swoim chłopakiem raz z aplikacji WunderCar, wszystko sprawnie - zamówione od razu potwierdził kierowca, przyjechał za 15minut, dowiózł do celu i daliśmy napiwek bez żadnego problemu i zawieszania się aplikacji.

Mam nadzieję, że od tego czasu się nic nie popsuło, bo jechaliśmy w listopadzie, a od tego czasu było pare aktualizacji które mogą mieć wpływ na działanie aplikacji.

#3 PostWysłany: 03 Lut 2015 17:42 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Nie udalo mi sie zamowic. Caly czas pokazywalo 15 min do przyjazdu kierowcy. Zrezygnowalem i wzialem MyTaxi

#4 PostWysłany: 17 Lut 2015 21:18 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Korzystałem wielokrotnie, w okolicach 20 przejazdów. Da się zauważyć że większość aut nie łapie się na wymóg wiekowy Ubera (tam mogą być jedynie nie starsze niż 10 lat) i dlatego kierowcy jeżdżą w Wundercar. Znacznie rzadziej z powodu nadwozia coupe - choć trafiłem raz na combo, kierowca w 20 letniej, albo i starszej Tigrze, który pochwalił się że kupił ją za 1700 zł :?

Ogólnie to nie ma za bardzo powodu by tym jeździć, niektórzy kierowcy są bardzo pretensjonalni, jeden nawet zadzwonił do mnie z pretensjami bo w jego opinii dostał nie tyle napiwku na ile zasługiwał (a nie zasługiwał na wiele, bo był niekulturalnym bucem). To było bardzo nieciekawe doświadczenie.
ms993 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 17 Lut 2015 22:26 

Loty: 27
Kilometry: 34 757
Podzielam opinię przedmówcy. W Uberze kierowcy wydają się być bardziej profesjonalni. W Wunderze samochody są wiekowe, kierowcy często zachowują się tak jakby naprawdę jeździli tylko dla nowych znajomości, często nie akceptują wezwań, jest dużo mniej samochodów.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Mar 2015 11:47 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Wczoraj jechalem pierwszy raz Wundercarem i mam bardzo pozytywne odczucia. Kierowca byl o czasie. Mialem z nim kontakt telefoniczny. Samochod zbyt maly na ubera, ale nowy (Renault Megane). Osobiscie polecam.

#7 PostWysłany: 29 Mar 2015 12:39 

niebieski
Czy ja wiem ze zbyt mały, mnie w uberze wiezli w megance hatchback
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lis 2015 16:32 

A ja jeżdżę i jako pasażer, i czasem jako kierowca. Uważam że nie ma lepszego sposobu na poruszanie się po Warszawie, jeśli chodzi o relację cena/jakość :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Lis 2015 05:50 

Wg mnie lipa. W ciągu dnia tylko stoi na szukanie przejazdu. . nie znalazło kierowcy prawie w centrum o 15.. Aplikacja taka sobie i pewnie rzadko mają promocje tylko polecenia pewnie. . słabo

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

#10 PostWysłany: 27 Lis 2015 21:36 

Są tu jakieś strefy? Ceny wyższe i czy w ogóle wyjeżdzają? (i np z kodem)

#11 PostWysłany: 28 Lis 2015 12:03 

złoty
Z okazji kodów zainstalowałem aplikację. I trochę jestem w szoku. Mogę od razu zostać też kierowca (żadnej weryfikacji poza kodem sms) i zrealizować zamówiony przez kogoś kurs do Miami za 13k zł. Ciekawe jak wyliczono koszt kursu. Hmm...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Lis 2015 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Ich aplikacja zmieniła się ostatnio bardzo. Niestety na gorsze.
Startowali jako konkurencja dla Ubera a teraz zaczynają przypominać jakiś "miejski Blablacar".

Machnąłem z nimi przez ostatni rok z 50 kursów i nie narzekałem (niskie stawki, spoko dostępność kierowców), ale teraz powoli przestaję ogarniać tę działalność.

Cały Wundercar trąci zmarnowanym potencjałem...
Jednak dopóki działa i co chwilę dają kody - warto korzystać :)
jasiub lubi ten post.

#13 PostWysłany: 28 Lis 2015 18:19 

Wam też pokazuje od 15stej że saldo vouchera nie jest dostępne na godziny od 16 do 21 ? w sumie każda godzina ;/

#14 PostWysłany: 28 Lis 2015 18:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Saldo i tak może być wykorzystane jedynie w dni powszednie, więc w weekend czy jest, czy nie ma - to bez znaczenia :)

#15 PostWysłany: 28 Lis 2015 18:49 

o cholera zapomniałem ze to działa w tygodniu tylko ;/

#16 PostWysłany: 01 Gru 2015 12:52 

Czy tutaj nie ma opłaty podstawowej? Jeżeli jest odcinek kilka km i wychodzi 8,80 zł? :) Ostatnio dziewczyna tyle zapłaciła. Niestety twarze kierowców i ubiór sugerują przynależność kibiców Legii albo coś podobnego :P Zachowanie także dziwne. I co to za karta na końcu aby wybrać po płatności Paypal lub Karta Kredytowa. Przeciez przy dodawaniu mieli nr karty.. Kierowca już odjechał a tu takie info po zapłacie

Załączniki:
2.jpg
2.jpg [ 59.71 KiB | Obejrzany 3771 razy ]

#17 PostWysłany: 01 Gru 2015 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Zalozylem konto kilka dni temu i widze ze aplikacja na sile probuje byc miejskim blablacarem do dojazdow do pracy. Tak jak @ciamek pisze. Nie jechalem jeszcze ale mam wrazenie ze uzytkownicy z kolei bardzo chca zeby to byl taki drugi, tanszy uber.

Wczoraj zdaje sie przyszedl email ze maksymalna oplata od 1 grudnia to 15zl. Kto za tyle przewiezie przez pol miasta?

Jak to jest z tymi napiwkami? Wpisuje sie w aplikacji czy mam gotowke miec przygotowana?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 01 Gru 2015 18:55 

@zbyhu

Po zakończeniu przejazdu pokazuję się na ekranie proponowana kwota napiwku. Możesz ją zmniejszyć, zwiększyć lub pozostawić taką i akceptujesz. Gotówka nie jest potrzebna. Ja już w sumie od początu Wundera zrobiłem po Warszawie prawie 40 kursów.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 01 Gru 2015 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
I tez pobiera z tych srodkow na koncie? Jak tak to nawet ujdzie.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 01 Gru 2015 19:28 

Pobiera ze środków promocyjnych jeśli przejazd jest zaplanowany w tygodniu w podanych wyżej godzinach. W pozostałych przypadkach pobiera pieniądze z karty
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.
zbyhu uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość