Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 06 Paź 2014 18:47 

Witam,

wybieram się w połowie listopada do Bergamo i mam wątpliwości w sprawie wyboru noclegu: dzielnica Citta Alta lub Citta Bassa.
Zależy mi na informacji czy poza sezonem w dzielnicy Citta Alta wieczorem/w nocy są otwarte restauracje i można bezpiecznie spacerować? oraz czy są jakieś miejsca, które należy dla bezpieczeństwa unikać?

Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#222 PostWysłany: 06 Paź 2014 18:56 
Awatar użytkownika

Polecam Citta Alta, ma niepowtarzalny klimat. Ogólnie Bergamo nie należy do miasteczek, które bardzo żyje nocą. Jeśli jednak miałbym wybierać to właśnie tą 'górną część'.
Co do bezpieczeństwa - jest jak najbardziej bezpiecznie, może unikaj okolic dworca kolejowego :)
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 06 Paź 2014 19:07 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jak zobaczysz Citta Alta i znajdujące się tam ceny będziesz wiedziała dlaczego jest tam bezpiecznie. Chociaż tragedii nie ma, dopóki nie chcesz kupić tam nieruchomości ;) Klimat zdecydowanie najfajniejszy w całym Bergamo, aczkolwiek nie jest to miasto, które ma jakieś duże nocne życie.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 06 Paź 2014 19:25 

dzięki za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 08 Paź 2014 12:37 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Witam,

Którego tam będziesz ? Ja wylatuje 24 z GDN i powoli też rozglądam się za noclegiem.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 08 Paź 2014 12:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Nocne życie jak najbardziej istnieje i koncentruje się w dolnym Bergamo w okolicy Piazza Pontida
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 08 Paź 2014 18:17 

Citta Alta klimat troche jak na Wawelu :) miasto za murami, super bezpieczne. Restauracji jest trochę (w okolicach Piazza Vecchia), ale późną nocą szaleństwa nie ma, lepiej zjeść / napić się wcześniej.. Czasem (ktoś zna daty / godziny?) na tym placu jest wieczór światła i dźwięku - na kamienicach / kościele wokół placu wyświetlane są sceny historyczne, obrazy itd - piękne.

Citta Bassa - to bardziej "sklepowa" część miasta, ale nadal IMO spokojna. Mieszkałem tam parę nocy i nigdy nie pomyślałem nawet, że mogło by być niebezpiecznie..

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 14 Paź 2014 20:26 

dzięki za informacje:) a wyjeżdżam 15.11 z Katowic, nocleg zarezerwowałam już na starym mieście :)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 14 Paź 2014 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 646
Kilometry: 831 725
niebieski
W przypadku Bergamo nie mówimy ani o Starym Mieście, ani o starówce ;)
Citta Alta - Górne Miasto
Citta Bassa - Dolne Miasto
Przyjemnego pobytu...

Temat postu: Re: Włochy / Bergamo
#230 PostWysłany: 16 Lis 2014 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
niebieski
Szukam jakiegoś fajnego hoteliku w centrum Bergamo na 13-14.12 dla 2 osób (para), ważne dla nas:
-cena
-zależy nam na prywatnej łazience
Myślałem nad My Room B&B - lecz niestety w tym nie ma prywatnej łazienki, a cena jest nawet przyjemna :)
Również przewinął mi się: Romeo And Juliet B&B Bergamo - jednak nie znalazłem informacji czy jest w nim prywatna łazienka, czy wspólna :(

Jeśli macie jakieś inne propozycje to było by bardzo fajnie gdybyście coś doradzili :)

Dzięki wielkie i pozdrawiam! :)

#231 PostWysłany: 16 Lis 2014 17:07 

hipeq69 napisał(a):
Szukam jakiegoś fajnego hoteliku w centrum Bergamo na 13-14.12 dla 2 osób (para), ważne dla nas:
-cena
-zależy nam na prywatnej łazience
Myślałem nad My Room B&B - lecz niestety w tym nie ma prywatnej łazienki, a cena jest nawet przyjemna :)
Również przewinął mi się: Romeo And Juliet B&B Bergamo - jednak nie znalazłem informacji czy jest w nim prywatna łazienka, czy wspólna :(

Jeśli macie jakieś inne propozycje to było by bardzo fajnie gdybyście coś doradzili :)

Dzięki wielkie i pozdrawiam! :)

Ja znalazłem, że z łazienką:

http://www.polish.hostelworld.com/hoste ... gamo/44741
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 22 Lis 2014 17:04 

Loty: 40
Kilometry: 94 407
Witam,
Mój pierwszy lot, kierunek Mediolan-Bergamo w terminie 15.01-17.01. W związku z tym mam pytanie o nocleg do wyjadaczy tanich podróży. Szukam taniego noclegu dla dwóch osób. W grę wchodzi zarowno Mediolan jak i Bergamo. Choć na miejscu bede dopiero planowo przed 22:00,więc może lepiej noclegu szukać w Bergamo? Znalazłem Ibis Budget w Mediolanie za 100zł/os./dzień to rzeczywiscie dobra okazja czy znajde coś tańszego? Ewentualnie polecicie cos konkretnego w Bergamo?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 22 Lis 2014 18:19 

Tańsze noclegi sa w Mediolanie, w Bergamo za 100zl to chyba tylko hostel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#234 PostWysłany: 22 Lis 2014 19:05 
Awatar użytkownika

niebieski
@grzechboy
Ja akurat w Bergamo nocowałem dwa razu w Central Hostel BG, ale on jest trochę droższy niż oferta, którą Ty znalazłeś. Ma jednak tą zaletę, szczególnie jak się późno ląduje, że w jest niedaleko przystanku autobusu z lotniska. Np na http://www.trivago.pl można znaleźć jednak coś tańszego. Np:
Załącznik:
berg.png
berg.png [ 36.64 KiB | Obejrzany 2658 razy ]
ps Lecisz z Katowic?
 Profil Relacje PM off
grzechboy uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 22 Lis 2014 19:36 

Ja zwykle wybieram airbnb i prywatne kwatery. Jeśli nie masz oporów przed nocowaniem u lokalsów to polecam np:
https://www.airbnb.pl/rooms/535791

Właściciel oferuje w cenie transport na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 22 Lis 2014 19:55 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Nie wiem czy w przypadku tej oferty można poczuć się bardzo jak u "lokalsów", mnie natomiast skutecznie zniechęciłby regulamin:
The guesthouse closes from 24 to 6.30 ! (Not go in and go out )

Not reception 24/24 hours and t its required to write about hour of arrival and departure next day.

Not go in and go out during the night.24-6.30
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 23 Lis 2014 17:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
W bergamo zdecydowanie mogę polecić:
https://www.airbnb.pl/rooms/1152885

#238 PostWysłany: 23 Lis 2014 18:35 

Ja mogę polecić: KLIK. Hostel prowadzą bardzo mili ludzie, w cenie jest śniadanie a raczej kuchnia, w której sami możemy sobie je zrobić z produktów udostępnianych przez właścicieli (bardzo duży wybór produktów). Niedaleko znajduje się przystanek autobusowy i supermarket (tesco albo carrefour)
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 24 Lis 2014 19:32 

Loty: 40
Kilometry: 94 407
@waldekK chyba wybiorę ten, który wysłałeś. Wychodzi najtaniej, fajnie, że śniadanie w cenie, dobra lokalizacja, jedynie brak prywatnej łazienki, ale to w końcu tylko 2 noce, więc nie ma co narzekać. I tak, lecę z Katowic.
Z Waszego doświadczenia wynika żeby rezerwować jak najwcześniej czy czekać jeszcze, może pojawi się jakaś ciekawa oferta/promocja?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 24 Lis 2014 20:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Promocja może trafić się zawsze ;) Ale czy się trafi?

Zwróć uwagę, że ten b&b, który ja zaproponowałem, jest jedną z najtańszych, jeśli nie najtańszą opcją w Bergamo. Czy da się taniej? Być może tak... Ja, jeśliby to był mój pierwszy lot, to rezerwowałbym. Jeśli chodzi o booking.com możesz też "zaryzykować" rezerwację (droższą) z opcją anulacji. Znajdziesz coś tańszego - anulujesz, nie znajdziesz - przepłacisz. Czasami można spotkać też oferty z anulacją bez ekstra dopłaty. Na innych stronach rezerwacycjnych jest podobnie.

BTW Udanej pierwszej wyprawy.
 Profil Relacje PM off
grzechboy uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości