Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#4261 PostWysłany: 30 Wrz 2023 20:57 

złoty
To przeproceduj odwołanie jeszcze raz, inicjując je w apce.

Tak przychodzą potwierdzenia wszelkiej maści np anulowania rezerwacji. Często z dużym opóźnieniem.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#4262 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:02 

niebieski
Zapewne było, ale cofając się trochę nie znalazłem - proszę o wyrozumiałość ;)
Mam kilka osobno zakupionych lotów dla całej rodziny na końcówkę bm. i dostałem (a jakże) info od Wizza, że "zmienił się przewoźnik na Malta, ale godziny bez zmian" - oczywiście to nieprawda, bo nastąpiło przesunięcie 10-minutowe, jak to w Wizzie. :lol: W zasadzie to nie zamierzam zmieniać na inny, bo to lot "w środku" wycieczki, więc jestem ograniczony lotami wcześniejszym i późniejszymi. Inna sprawa, że w apce żadnego info nie ma, tylko na www - no ale cóż: to Wizz.
Ale..., tak sobie pomyślałem, że jakby - odpukać - Wizz wpadł na (nie)radosny pomysł zmiany mi czegoś jeszcze wcześniej lub później, to jakby miało to kolidować z resztą lotów, to... no sami wiecie. Lepiej mieć furtkę awaryjną. Stąd pytanie, prozaiczne, dla kogoś kto już kiedyś "odczekał" jakiś czas: Ile mam maksymalnie czasu na zatwierdzenie tej zmiany? Jest w ogóle jakiś termin czy "do wylotu"?

Ostatnio edytowany przez sanchopan, 01 Paź 2023 10:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4263 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:06 

złoty
Tam nie ma zapewne nic do akceptacji.
To jest tylko informacja.
I widoczna tylko po zalogowaniu na stronie online Wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#4264 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Masz czas do 3 godzin przed planowanym wylotem na wszelkie zmiany (lub akceptację zmian).
I jest informacja o możliwej akceptacji, zmiany lub odzyskania środków dla lotów którym została zamieniona spółka Wizz (ja dzisiaj dostałem info o zmianie na maltańską spółkę w locie do DXB i mam wszelkie możliwości wyboru co dalej).
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4265 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:26 

Loty: 3
Kilometry: 12 723
-- 01 Paź 2023 10:26 --

Jestem w podobnej sytuacji z tym, że mój lot ma zmianę przewoźnika na trasie VIE - DAM. Na stronie mam możliwość zmiany tylko na DAM lub RUH w cenie. Macie doświadczenie z zmianą destynacji? czy to możliwe by zmienić np na AUH lub DXB po kontakcie przez infolinię ?

-- 01 Paź 2023 10:26 --

Jestem w podobnej sytuacji z tym, że mój lot ma zmianę przewoźnika na trasie VIE - DAM. Na stronie mam możliwość zmiany tylko na DAM lub RUH w cenie. Macie doświadczenie z zmianą destynacji? czy to możliwe by zmienić np na AUH lub DXB po kontakcie przez infolinię ?
 Profil Relacje PM off  

#4266 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:28 

niebieski
dg72 napisał(a):
Tam nie ma zapewne nic do akceptacji.
To jest tylko informacja.
I widoczna tylko po zalogowaniu na stronie online Wizzair.

Rzeczywiście, jest widoczne info tylko na stronie online Wizzair. To prawda.
Z resztą - to nieprawda.
@dg72 ja naprawdę cenię Twoją wiedzę, ale szklana kula u Ciebie naprawdę szwankuje co jakiś czas i sam psujesz i pomniejszasz w stosunku do swojej własnej osoby coś, co szacunkiem dla wiedzy i człowieka się nazywa. No chyba że ja - fakt faktem biegły nie jestem - źle widzę i źle tłumaczę czerwony napis: "Please confirm changes". Może nie chodzi o zmiany, tylko o "changesy" na przykład, jak myślisz? :mrgreen: :lol:

Jeśli chodzi o tę konkretną zmianę (10 minut oraz zmiana przewoźnika na Wizz Malta), to mogę do wyboru jest wszystko, co możliwe, czyli: akceptacja, zmiana 14/30, zwrot 120%.
Czyli na razie poczekam, dzięki za radę, do np. 2 dni przed wylotem. Rozumiem, że "samo się" nic nie zrobi i miejsce z pierwotnego lotu mi nie zniknie, mam nadzieję... ;)

@Garmond - to witam w klubie, bo to lot do AUH. Widać wszyscy dostaną takie info :)

@Opelu - a jakie inne lotniska widzisz, jak wejdziesz w zmianę lotu? Choć ZEA to trochę jednak daleko jest od DAM, więc osobiście wątpię ;) Ale próbować możesz. :)
 Profil Relacje PM off  

#4267 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:40 

złoty
Napisałem słowo "zapewne"

A dlatego zapewne, gdyż różnie Wizzair postępuje przy takiej zmianie tj na Wizz Malta.

I sama zmiana o 10 minut na nic obecnie nie pozwała.
Tyle.
 Profil Relacje PM off  

#4268 PostWysłany: 01 Paź 2023 10:41 

Loty: 3
Kilometry: 12 723
Mam tylko RUH i DMM niestety - chyba jednak zdecyduje się na refund. Kłopot w tym, że to lot w sezonie świąt, a powrót po 6.01 i ciężko w tym okresie o coś taniego w miarę :-)))
Dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#4269 PostWysłany: 01 Paź 2023 19:20 

@sanchopan
Jeśli chodzi o tę konkretną zmianę (10 minut oraz zmiana przewoźnika na Wizz Malta), to mogę do wyboru jest wszystko, co możliwe, czyli: akceptacja, zmiana 14/30, zwrot 120%.
.....
Niestety można to jedynie potwierdzić lub zwrot 120%. (Wizz Malta)
Zmiana 14/30 nie jest możliwa.

....
 Profil Relacje PM off  

#4270 PostWysłany: 02 Paź 2023 10:39 

Loty: 109
Kilometry: 181 303
Hej,
ja mam pytanie o tę opłatę dodatkową.
Ktoś pisał, że ona się nalicza tylko przez stronę wizz. Mi chce ją naliczyć w ostatnim kroku również przez aplikację.
Kupuję na nowym koncie koleżanki (założone wczoraj), ona nie ma WDC a system uparcie pokazuje tylko ceny WDC i nijak tego nie można pominąć - muszę wziąć członkostwo (ale to nie problem, bo chcę je wziąć, ale tak czy inaczej jest to dziwne - największym problemem jest tu jednak, że niezależnie od kanału zakupu doliczana jest ta opłata dodatkowa).
Najlepsze jest to, że wczoraj rano kupowałem bilety z innego konta (na którym jest już WDC) na dokładnie ten sam termin i taka opłata nie została naliczona.

Macie na to jakieś rozwiązanie? Zastanawiam się czy by nie pomogło zakupienie oddzielnie członkostwa a potem lotu, ale nie wiem czy jest taka opcja.

Dotyczy WRO-KUT na czerwiec.
 Profil Relacje PM off  

#4271 PostWysłany: 02 Paź 2023 11:19 

niebieski
Wydaje mi się, że WDC można kupić razem z biletami. Ale to chyba łatwo sprawdzić próbując?
 Profil Relacje PM off  

#4272 PostWysłany: 02 Paź 2023 11:20 

niebieski
Ktoś wie ile przed lotem można dostać kartę pokładową od Wizz Air w Abu Zabi?
2 godz. czy może wcześniej?
 Profil Relacje PM off  

#4273 PostWysłany: 02 Paź 2023 11:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie kupisz jeszcze loty na czerwiec nie posiadając WDC. Ceny na razie są tylko dla posiadaczy WDC.
 Profil Relacje PM off  

#4274 PostWysłany: 02 Paź 2023 11:45 

Loty: 109
Kilometry: 181 303
Dzięki. Ja chętnie kupię z WDC, bo cena pewnie taka sama jak bez i zostaje na rok karta.
Pytanie tylko czy da się w jakiś sposób obejść naliczanie tej dodatkowej opłaty serwisowej? Nalicza mi 48 zł za odcinek lotu czyli 2 pax RT to już 192 zł.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 02 Paź 2023 15:46, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4275 PostWysłany: 02 Paź 2023 12:43 
Awatar użytkownika

srebrny
@pszczolex
Dzisiaj mają chyba jakiś błąd ogólny bo mi też próbuje doliczyć opłatę dodatkową zarówno na stronie jak i w apce. Trzeba to przeczekać pewnie.
 Profil Relacje PM off  

#4276 PostWysłany: 08 Paź 2023 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Czy i jak można ominąć opłatą systemową. Nalicza mi ją przez stronę, przez stronę mobilną i przez aplikację. Jest na to jakiś sposob?

Drugie pytanie to jak sie zapłaci tą opłatę to wizz ja zwraca?
 Profil Relacje PM off  

#4277 PostWysłany: 08 Paź 2023 13:15 

złoty
Przez apkę rzekłbym niemożliwe. Ja nigdy się nie spotkałem.
Usuń historię, ciasteczka, uruchom ponownie zapewne smartfona i spróbuj jeszcze raz.

Zwrócą, nie zwrócą.. Stawiam że zwrócą.
 Profil Relacje PM off
smieci lubi ten post.
smieci uważa post za pomocny.

#4278 PostWysłany: 09 Paź 2023 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 328 890
srebrny
@smieci upewnij się też, że nie łączysz się przez VPN albo w trybie incognito, wyjątkowo skutecznie to wykrywają.

#4279 PostWysłany: 09 Paź 2023 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Dotyczy to ewidentnie nowego konta. Musze zmienić adres mail i założyłem nowe konto. Na nowym koncie opłata systemowa jest za każdym razem na każdą (ze sprawdzonych) trasę, a na starym koncie na tej samej trasie opłaty brak. Probowalem przez stronę, stronę mobilną i aplikację na różnych telefonach. Jak sobie z tym poradzić?

Czy jest jakas metoda na zmianę maila i pozostawienie starego wizz konta, albo inny sposób na pozbycie sie tej opłaty na nowym koncie?
 Profil Relacje PM off  

#4280 PostWysłany: 09 Paź 2023 14:53 
Awatar użytkownika

srebrny
@smieci
U mnie od tygodnia dolicza opłatę systemową na starym koncie. Na razie akurat nic nie chcę kupować ale to dość irytujące. Ciekawe czy w końcu coś z tym zrobią ?
Maila (loginu) w żaden sposób nie zmienisz. Nawet jak zmienisz mail do korespondencji, to logowanie na konto pozostanie na starego maila.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość