Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 20 Gru 2015 14:42 

Data lotu, kierunek i obecna cena lotu na 04.01.2016r. wskazuje, że uszczęśliwiła ich tym telefonem (mam nadzieję, że wszystko przebiegło profesjonalnie i na adres e-mail przesłano pisemne potwierdzenia ustaleń z rozmowy telefonicznej)
 PM off  

🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN 🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN
❗Luksus (z weekendem) w magicznym Marrakeszu 🧞‍♂️🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐⭐ riad za 969 PLN 🇲🇦 ❗Luksus (z weekendem) w magicznym Marrakeszu 🧞‍♂️🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐⭐ riad za 969 PLN 🇲🇦
#662 PostWysłany: 20 Gru 2015 15:02 

Na razie nic nie dostałam na maila, mam nadzieję, że coś przyjdzie w poniedziałek. Ale skoro nagrywają wszystkie rozmowy, to ciężko byłoby im się wybronić że nic takiego nie mówili.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 23 Gru 2015 23:17 

Mam podobną sytuację, kolega który kupił bilety dla siebie i dla mnie nie może lecieć, wiem że ja polecę bez problemu, ale kłopot jest w innej kwestii, w ramach oszczędności zapłacił tylko za jeden bagaż rejsowy który jest przypisany do jego nazwiska. Moje pytanie brzmi czy może on się odprawić on-line, ja nadam bagaż, on nie poleci a ja go odbiorę na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 23 Gru 2015 23:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie. Skontaktuj sie z Wizzair czy wchodzi w gre przepiecie bagazu.
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 23 Gru 2015 23:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Bagaż jest przypisany do danego pasażera więc nikt nie nada go na innego pasażera, nawet jeśli jest na tej samej rezerwacji. A zgodnie z przepisami standardowo bagaż nie może lecieć, jeżeli jego właściciel nie znajduje się na pokładzie samolotu. Jedynym wyjściem jakie widzę, to zadzwonienie na infolinię W6, wyjaśnienie sytuacji i może konsultant zmieni przypisanie bagażu.
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 28 Gru 2015 22:17 

Podbijam ;)

Na przykładzie: mam lot WAW-TLV-WAW, jedna rezerwacja, dwa loty, dwóch pasażerów.

1. Czy mogę zmienić nazwisko jednego pasażera? W sumie to współpasażera bo to ja mam WDC i ja lecę.

2. Czy jest jakakolwiek możliwość, żeby zapłacić za zmianę nazwiska w jakikolwiek sposób 190 zł.? czy to nalicza się 2x 190 zł.?

3. Czy najlepszym rozwiazaniem jest stawic sie na lotnisku (ja i moj bilet na którym lece ze znajomą, która nie moze i chyba jej nazwisko tez widnieje na jednym bilecie) a kolejna znajoma kupi normalnie lot ? Czy moge poniesc jakies konsekwencje, ze moj współpasazer nie anuluje i nie stawi sie na lotnisku?
Przypomianam - to ja mam członkostwo WDC .

Proszę o pomoc bo baaardzo nie chciałabym sie zdziwić np w Tel Aviv za brak show off współpasażerki;/
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 28 Gru 2015 22:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1 Tak
2 Nie, 2x190 PLN
3 Nic się nie stanie. Nie musisz nikogo o tym informować
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 28 Gru 2015 22:26 

Zeus - bosko! nowy bilet wychodzi taniej ;)
DZIĘKUJE! :)
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 20 Sty 2016 18:27 

Witam,
mam do was pytanie. Wiem że już jest sporo tematów w tej sprawie, ale nie widzę odpowiedzi co do mojej sytuacji. Czy jeżeli zakupiłem dzisiaj bilety w Wizzair i chcę z nich zrezygnować tego samego dnia to istnieje taka możliwość? Płatność była kartą kredytową.

Pozdrawiam,
Kamil
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 20 Sty 2016 18:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Przeczytaj co zaakceptowałeś podczas zakupu (zaznaczając "Akceptuję warunki przewozu"), tam na pewno jest odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 28 Sty 2016 11:33 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
Wczoraj zrobiłem dwa razy rezerwacje na ten sam lot korzystając z WDC duplikując bilet dla siebie... Wiele razy tak robiłem i nie było w związku z tym problemu ale tym razem dostałem maila o takiej treści:

Szanowny Kliencie!
Zauważyliśmy, że wczoraj prawdopodobnie dokonali Państwo przypadkowo tej samej rezerwacji dwukrotnie (dwa bilety o różnych numerach referencyjnych).
Jeśli tak się stało, prosimy o zalogowanie na stronie internetowej wizzair.com i sprawdzenie swojej historii rezerwacji w sekcji „Moje rezerwacje”. Jeśli znajdują się tam dwie identyczne rezerwacje na ten sam lot, prosimy o natychmiastowy kontakt z naszym telecentrum w celu omówienia dostępnych opcji. Jeśli nie dokonają tego Państwo w ciągu 24 godzin, to w przypadku jakiejkolwiek prośby będziemy postępować zgodnie z naszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu.
Jeśli uważają Państwo, że obie dokonane rezerwacje są konieczne, prosimy o zignorowanie naszej wiadomości.
Z poważaniem,
Obsługa Klienta Wizz Air

Generalnie spokojnie mógłbym stwierdzić zgodnie z ostatnim zdaniem, że obie dokonane rezerwacje są konieczne... Ale pierwszy raz mam taką sytuację i zastanawiam się nad dalszymi potencjalnymi krokami WIZZ. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?

Ostatnio edytowany przez malediwy, 28 Sty 2016 14:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#672 PostWysłany: 28 Sty 2016 12:45 

- ktoś już wcześniej wspominał, że i Wizzair podobnie jak np. Ryanair wychwytuje obecnie 2 rezerwacje tych samych osób na ten sam lot, jak widać jest to prawda (przy czym Ryanair anuluje jedną rezerwację, zawsze tą drugą w kolejności rezerwacji)
może wyskoczyć coś takiego:
Kod:
[quote="blue-irony"]
właśnie próbowałam zarezerwować drugi raz i kiedy przeszłam do płatności, pojawił mi się błąd 1293 "duplicate booking"... no nic, poczekam ąz upłyną te 24 godziny i spróbuję jutro drugi raz albo poproszę kogoś, by spróbował bookować z innego konta[/quote]

- przed chwilą specjalnie zadzwoniłem na polską infolinię Wizzair (przez izraelską przełączenie na polską półtora minuty łącznie za 13 groszy), konsultant stwierdził, że jak potrzebuję zarezerwować dla siebie i rodziny 2 rezerwacji w tej formie j/w czyli np. z wykorzystaniem posiadanego przeze mnie wdc i pkt. to spokojnie mogę to uczynić, a komunikat jak napisano "mam zignorować"

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 28 Sty 2016 13:49, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
namteH lubi ten post.

#673 PostWysłany: 28 Sty 2016 13:31 

niebieski
Tak też wałaśnie zrobię... :-)
W końcu zgodnie z ostatnim zdaniem z maila uważam, że obie rezerwacje były konieczne...:-)

#674 PostWysłany: 28 Sty 2016 13:36 

srebrny
Czasem przecież nie ma wyjścia, bo jak lecę z żoną, a później chcę dokupić dla dziecka to chyba nie dam rady? Muszę sobie kupić drugi bilet.
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 28 Sty 2016 13:43 

- niekoniecznie, to się opłaca tylko przy tanich lotach rzędu 39 zł z wdc, przy droższych lepiej zakupić bez zniżki wynikającej z posiadania wdc, ale bez drugiego biletu dla jej posiadacza (osobna kwestia to rezerwacje za pkt, ale tak duże trzeba wykonać płatności bezgotówkowe, że ja sobie je szanuję i liczę co się bardziej opłaca)

- taka postawa ma swoje plusy np. zwrot dla "roztrzepanych" co zapomnieli, a i zapewne miała uderzyć w handlarzy posiadających np. wdc grupa

- co do zakupu dla dziecka osobno

Misiatek napisał(a):
Czasem przecież nie ma wyjścia, bo jak lecę z żoną, a później chcę dokupić dla dziecka to chyba nie dam rady? Muszę sobie kupić drugi bilet.

osobna-rezerwacja-dla-dzieci-dodanie-do-doroslego,225,72158
 PM off  

#676 PostWysłany: 28 Sty 2016 14:24 

niebieski
Teraz zdublowałem rezerwację bo gdybym kupował osobno dwa bilety kosztowałyby one tylko ok 20 zł mniej a gdy dorzuciłem siebie to przede wszystkim mogłem zapłacić środkami które miałem na koncie WIZZ.
Misiatek napisał(a):
Taką sytuację już też miałem wcześniej gdy kupowałem bilety na październikowy lot do Londynu gdzie chciałem dokupić bilet dla syna. Dzwoniłem na infolinię i niestety odmówiono mi dopisanie go do juz zrobionej rezerwacji! Musiałem robić rezerwację jeszcze raz i kupować kolejny bilet dla siebie... Czy rozmawiałem z nieodpowiednim konsultantem?

#677 PostWysłany: 28 Sty 2016 14:37 

@malediwy
Moim zdaniem rzeczywiście trafiłeś na niekompetentą osobę na infolinii. Ja dokupiłem bilet dla dziecka przez telefon bez problemu (na infolinii rosyjskiej; wcześniej dzwoniłem do nich upewnić się, czy będzie to możliwe i mówili, że jak najbardziej). Inna sprawa, że dziecko ma poniżej 2 lat; nie wiem czy można tak samo zrobić dla starszych dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 28 Sty 2016 15:01 

Mam pytanie odnośnie rezerwacji w Wizzair.
Posiadałem niewielkie środki na koncie Wizzair i chciałem nimi opłacić część kwoty za lot. Pozostałą wartość opłaciłem kartą kredytową. Środki z konta wizz nie zostały przekazane, bo coś się w Wizzarze popsuło i zalegam z ok 70 zł z opłatą. Rezerwacja więc nie jest potwierdzona.

Czy jeśli nie dopłacę do rezerwacji to czy zostanie ona anulowana, a ja otrzymam zwrot środków które przesłałem kartą kredytową, czy środki te przepadają jeśli nie dokonam pełnej płatności?
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 28 Sty 2016 15:20 

miałam podobną sytuację, czyli niewystarczajacą liczbe punktów na koncie, jednak mi od razu przekierowało na dopłatę z karty
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 03 Lut 2016 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 11 280
Witam. Jak to jest. Dziś kupuję lot na wrzesień bez bagażu, a w sierpniu chcę dokupić. Czy cena jest taka sama jak przy rezerwacji i czy można zapłacić punktami z Raiffeisen za sam bagaż ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości