Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:55 

faktycznie mam komunikat ze odprawa online na lotnisku jest niemożliwa.rozumie ze zglaszam sie tylko z paszportem na stanowisku odpraw a oni robia odprawe i drukuja bilet?

wylatuje z Dubaju DWC
 Profil Relacje PM off  

Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎 Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎
Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
#622 PostWysłany: 30 Wrz 2015 12:34 

Loty: 221
Kilometry: 309 668
niebieski
Robiłem dzisiaj cztery rezerwacje:1.WAW-GLA 2.GLA-VNO 3.VNO-EIN 4. EIN-WAW
Pierwsze dwie przebiegły bezproblemowo. Przy kolejnych dwóch jak już dochodziło do płatności, cenę nagle wzrastała o 10€. Miał ktoś tak? Czy loty z/do EIN są obciążone jakąś dodatkową opłatą? Na mailowym potwierdzeniu widnieją dwie Administration fee: Standardowa 8€ i właśnie dodatkowo 10€.

#623 PostWysłany: 30 Wrz 2015 17:48 

niebieski
To raczej coś innego, bo jak w zeszłym tygodniu leciałem do EIN to miałem tylko standardową jedną opłatę manipulacyjną. Może testują, jakąś nową opłatę i akurat to wprowadzili jak rezerwowałeś. Napisz do nich lub zadzwoń niech wyjaśnią, może błąd systemu.

#624 PostWysłany: 01 Paź 2015 04:45 

Witam, jak mogę dodać dodatkowy bagaż koledzy ? próbowałem przez dodaj usługi na stronie w wizz w rezerwacji i mogłem dodać tylko duży podręczny a chciałbym aby był to duży bagaż do luku (jaka jest cena obecnie) . Z góry dzięki za odp !
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 01 Paź 2015 08:41 
Awatar użytkownika

niebieski
albo infolinia ( proponuję tą izraelską bo najtaniej) tam ci wyjaśnią jak można. Albo może podczas odprawy da radę dodać :)

#626 PostWysłany: 01 Paź 2015 08:45 

wierny62 napisał(a):
Witam, jak mogę dodać dodatkowy bagaż koledzy ? próbowałem przez dodaj usługi na stronie w wizz w rezerwacji i mogłem dodać tylko duży podręczny a chciałbym aby był to duży bagaż do luku (jaka jest cena obecnie) . Z góry dzięki za odp !

https://wizzair.com/pl-PL/wizzbaggagefeecalculator

dodanie-bagazu-po-rezerwacji-wizz-air,15,9931
 PM off  

#627 PostWysłany: 02 Paź 2015 17:39 

niebieski
maciek88 napisał(a):
Robiłem dzisiaj cztery rezerwacje:1.WAW-GLA 2.GLA-VNO 3.VNO-EIN 4. EIN-WAW
Pierwsze dwie przebiegły bezproblemowo. Przy kolejnych dwóch jak już dochodziło do płatności, cenę nagle wzrastała o 10€. Miał ktoś tak? Czy loty z/do EIN są obciążone jakąś dodatkową opłatą? Na mailowym potwierdzeniu widnieją dwie Administration fee: Standardowa 8€ i właśnie dodatkowo 10€.

Sprawa się wyjaśniła, odpisali na mojego maila:

Witam,
W dniu dzisiejszym dokonałem czterech rezerwacji poprzez stronę wizzair.com.
Były one następujące:
1. Warszawa Chopin - Glasgow 21.11.2015,
2. Glasgow - Wilno 21.11.2015,
3. Wilno - Eindhoven 22.11.2015,
4. Eindhoven - Warszawa Chopin 22.11.2015.
Dwie pierwsze rezerwacje przebiegły prawidłowo, natomiast rezerwacje nr. 3. oraz 4. przebiegały prawidłowo do momentu potwierdzenia płatności. W tym właśnie momencie system doliczył do każdej z tych rezerwacji po 10 Euro. W potwierdzeniu mailowym obydwu rezerwacji mam dodaną kwotę 10 Euro jako kolejne Administration Fee.
Fare price
21.99 EUR
Administration Fee
8.00 EUR
Administration Fee
10.00 EUR
Suma całkowita
39.99 EUR
Dodatkowo dodam, że już po dokonaniu rezerwacji, ceny ww. lotów nadal utrzymywały się w systemie Wizzair na poziomie 29,99 Euro.
Bardzo proszę o zwrot kwoty 20 Euro na moje konto Wizz.
Ze względu na dotychczasową, bardzo dobrą współpracę oraz kontakt z Państwem, liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Z poważaniem,

Odpowiedź Wizzair:

Szanowny Panie!
Uprzejmie wyjaśniamy, że na naszej stronie internetowej zostało wprowadzone zabezpieczenie przeciw robotom (rezerwacjom dokonywanym bez udziału człowieka, w krótkim czasie, z tego samego źródła).
Podczas dokonywania rezerwacji przy wpisywaniu/potwierdzaniu danych adresowych/do faktury wyświetla się pole „Nie jestem robotem”.
Po jego zaznaczeniu może pojawić się kolejne pole gdzie trzeba zaznaczyć właściwa odpowiedź – np. który z obrazków pokazuje kawę?
Jeśli klient nie zaznaczy pola „Nie jestem robotem” lub źle dokona wyboru obrazka, nalicza się opłata manipulacyjna ADX w wysokości 10 EUR za każdy lot.
Opłata jest bezzwrotna.
Informujemy również, że wielokrotne naliczenie się opłaty zabezpieczającej może doprowadzić do zablokowania konta użytkownika na naszej stronie.
Z poważaniem,

Powiem szczerze, że robiłem rezerwacje szybko, nie zwróciłem uwagi.
Tylko chyba informacja o takiej opłacie powinna być wyraźniej podkreślona/wyszczególniona w potwierdzeniu.
To tak dla wszystkich na przyszłość :roll:
3 ludzi uważa post za pomocny.

#628 PostWysłany: 02 Paź 2015 17:50 

maciek88 napisał(a):

Uprzejmie wyjaśniamy, że na naszej stronie internetowej zostało wprowadzone zabezpieczenie przeciw robotom (rezerwacjom dokonywanym bez udziału człowieka, w krótkim czasie, z tego samego źródła).
Podczas dokonywania rezerwacji przy wpisywaniu/potwierdzaniu danych adresowych/do faktury wyświetla się pole „Nie jestem robotem”.
Po jego zaznaczeniu może pojawić się kolejne pole gdzie trzeba zaznaczyć właściwa odpowiedź – np. który z obrazków pokazuje kawę?
Jeśli klient nie zaznaczy pola „Nie jestem robotem” lub źle dokona wyboru obrazka, nalicza się opłata manipulacyjna ADX w wysokości 10 EUR za każdy lot.
Opłata jest bezzwrotna.

Ja na twoim miejscu dla zasady bym nie odpuścił, odpisując na adres e-mail:

customerrelations.pl2@wizzair.com

że potrzebowałeś zarezerwować raptem 4 loty, nie wyskakiwało żadne pole "nie jestem robotem" itp, do tego na ich stronie brak jest informacji na ten temat (do tego by zarezerwować bilet potrzebne jest zalogowanie na koncie mywizz, oczywiście nie dotyczy OTA) dlatego z szacunku dla klientów powinni go traktować poważnie, a nie jakby faktycznie rezerwacje robiły i na reklamację odpowiadały roboty.
 PM off
sive lubi ten post.

#629 PostWysłany: 02 Paź 2015 18:04 

niebieski
Właśnie zrobiłem jakąś próbną rezerwację i teraz to pole jest faktycznie widoczne, wręcz trudno przejść dalej bez odfajkowania go. Jak robiłem te rezerwacje nie było tego nigdzie. Odpisałem im, że jak widać robotem nie jestem i takiej opcji jak „Nie jestem robotem” nigdzie WTEDY nie było.
Powiem szczerze, że nie lubię awanturować się o takie rzeczy. Tym bardziej, że jakoś tego Wizza lubię, za darmo zwiedziłem z nimi prawie całą Europę. Nie pamiętam kiedy płaciłem u nich za jakieś loty moją kasą, wszystko punktami.
Ale zasady powinny być jasne :P

#630 PostWysłany: 05 Paź 2015 21:07 

niebieski
Po drugim mailu sprawa została zamknięta:

"Szanowny Panie!
Komunikat nie pojawia się od razu, lecz przy próbie zrobienia kolejnych rezerwacji. W dniu 30 września system zareagował przy trzeciej i czwartej z kolei rezerwacji.
Biorąc pod uwagę początkowy okres funkcjonowania tej opcji, w drodze wyjątku zapisaliśmy pod Pana profilem kredyt w wysokości 20 euro do bezterminowego wykorzystania na kolejne rezerwacje.
Z poważaniem"

#631 PostWysłany: 06 Paź 2015 17:50 

Witam
Jestem tutaj nowy i mam pytanie. nigdy nie leciałem liniami Wizzair. Rozważam wykupienie WDC, ale mam pytanie. Przykładowo rezerwuję lot i wyskakują mi ceny 99 zł lub 59 zł z WDC. Klikam dalej normalny za 99 zł i dochodzi opłata manipulacyjna 35 zł za bilet. Mam pytanie do członków WDC. Czy jak wykupię WDC to zapłacę tylko 59 zł czy 59 + 35 zł? Chodzi mi o lot do Londynu na małe zakupy, a z lotniska w Gdańsku jest możliwość skorzystania z Ryanair za 74 zł bez dodatkowych opłat w terminie, który mnie interesuje, stąd moje pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 06 Paź 2015 18:05 

Oplata manipulacyjna jest wliczona w cene 59 zl z wdc i nie da się jej nie zaplacic. Osobiscie w tych cenach wybralbym Ryanair
 PM off  

#633 PostWysłany: 06 Paź 2015 18:07 

niebieski
Witamy na forum.
Na całkowitą cenę biletu w Wizzair składają się dwa czynniki: 1. Cena przelotu 2. opłata manipulacyjna. Cena 99 zł, którą widzisz, zawiera już obydwa czynniki. WDC daje Ci zniżkę 45 zł za każdy odcinek lotu, więc w typ przypadku płacisz albo 99 zł, lub 54 zł mając WDC.

#634 PostWysłany: 08 Paź 2015 23:18 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
zakupiłem 2 bilety na wizz do Budapesztu , w dowodzie mam 2 imiona a wpisałem jedno do rezerwacji czy będę mieć nie przyjemności , to samo dla współtowarzysza zrobiłem, po prostu moja nieuwaga ,co mam zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 08 Paź 2015 23:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie będzie żadnego problemu. Mało kto wpisuje 2 imiona na rezerwacji, ja sam nie mam, ale moim znajomym/rodzinie nigdy nie wpisuję :D
mezo23 lubi ten post.
mezo23 uważa post za pomocny.

#636 PostWysłany: 08 Paź 2015 23:30 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
Od siebie dodam, że też przechodzi podwójne nazwisko z połączonymi członami (bez spacji ani innych znaków> znaczy hi)
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

#637 PostWysłany: 08 Paź 2015 23:41 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
nie wiem dlaczego wprowadzono mnie w błąd że mam zapłacić za zmianę danych osób odbywających podróż , posiadam roczne członkostwo wizz a tu takie cyrki każa płacić , trochę się wystraszyłem
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 09 Paź 2015 21:18 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Czy jest opcja zamiany kupionego bagażu z jednego pasażera na innego. Wszystko na jednej rezerwacji , akurat osoba nie może lecieć a bagaż jest do niej dopisany. Juz jest po odprawie.
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 09 Paź 2015 21:26 

Niestety NIE. Tylko dokupienie dla któreś osoby z rezerwacji, która leci (najlepiej wł. konta mywizz z pkt wizz bo można je wykorzystać), po zakupie ponownie odprawa
 PM off
mezo23 lubi ten post.

#640 PostWysłany: 11 Paź 2015 19:27 

niebieski
witam, pytanie dot. apki mobilnej, korzystam z kart podkładowych które z apki zapisują się do passwallet, odprawiałem się trochę na raty, i karty pokładowe tam, są w apce i export do passwallet poszedł, ale powrotnych nie ma, oczywiście można wydrukować i to nie jest problem, pytanie bardziej czy ktoś się spotkał z takim problemem? pzdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości