Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 31 Sie 2015 12:28 

aldam napisał(a):
system "sprzedał" mi miejsca przy wyjściu awaryjnym w środku samolotu za co musiałem zapłacić ekstra.
Niestety na lotnisku okazało się, że nie może tam siedzieć dziecko i musiałem dostać inne miejsca na podmianę.

chcesz to pisz, a nuż:

customerrelations.pl2@wizzair.com

Problemy jakie możesz napotkać:
- jak zweryfikować, gdzie siedziałeś i jaka miała by z tego tytułu nastąpić korekta, tj np. zwrot różnicy
- błąd wizzair, że dopuszcza w rezerwacji z nieletnim wybór miejsc przy wyjściach awaryjnych, ale twoje niedopatrzenie też (od zawsze wiadomo, że są to miejsca dla osób zdrowych dorosłych ze znajomością języka angielskiego)
Kod:
 Miejsca z dodatkową przestrzenią na nogi znajdują się w rzędzie przy wyjściach awaryjnych. Ze względów bezpieczeństwa pasażerowie wymienieni poniżej NIE mogą siedzieć w rzędzie przy wyjściach awaryjnych:

• pasażerowie poniżej 18 roku życia
    • pasażerowie otyli
    • pasażerowie wymagający specjalnej opieki
    • pasażerki w ciąży
    • pasażerowie podróżujący z niemowlętami (poniżej 2 roku życia)

Miejsca w pierwszym rzędzie:

Ze względów bezpieczeństwa pasażerowie wymienieni poniżej NIE mogą siedzieć w pierwszym rzędzie:

• pasażerowie otyli
    • pasażerki w ciąży

Pasażerowie siedzący w rzędach przy wyjściach awaryjnych muszą mieć co najmniej 18 lat i muszą posiadać podstawową znajomość języka angielskiego. Osoby te muszą być pełnosprawne i muszą być w stanie otworzyć wyjście awaryjne nad skrzydłem w sytuacji awaryjnej. Pasażerowie muszą uznać się za zdolnych do tego zadania oraz muszą zostać przeszkoleni w zakresie ręcznej obsługi wyjścia awaryjnego nad skrzydłem. W przeciwnym razie zostaną przesadzeni.

https://wizzair.com/pl-PL/travel_servic ... ed_seating
 PM off
sobo uważa post za pomocny.

🌴Spełnij marzenie o raju na ziemi ✨ Tydzień na magicznych Seszelach za 3670 PLN 😎✈️ 🌴Spełnij marzenie o raju na ziemi ✨ Tydzień na magicznych Seszelach za 3670 PLN 😎✈️
Szmaragdowe Wybrzeże za supercenie 689 PLN 💙💚 Wycieczka na Sardynię (✈ + ⭐⭐⭐) Szmaragdowe Wybrzeże za supercenie 689 PLN 💙💚 Wycieczka na Sardynię (✈ + ⭐⭐⭐)
#602 PostWysłany: 31 Sie 2015 12:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie dostaniesz, jest wyraźnie napisane:

Miejsca z dodatkową przestrzenią na nogi:

Miejsca z dodatkową przestrzenią na nogi znajdują się w rzędzie przy wyjściach awaryjnych. Ze względów bezpieczeństwa pasażerowie wymienieni poniżej NIE mogą siedzieć w rzędzie przy wyjściach awaryjnych:
• pasażerowie otyli
• pasażerki w ciąży
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 31 Sie 2015 12:32 

Z tym "nie dostaniesz" byłbym ostrożny, gdyż nie za takie rzeczy zwracali np. w pkt wizz, ja bym "czepił się", że system rezerwacyjny mimo rezerwacji dla nieletniego pozwala na wybranie tych miejsc, a powinien to blokować
 PM off  

#604 PostWysłany: 31 Sie 2015 19:23 
Awatar użytkownika

srebrny
A ja z głupia frant i nieskładnie zapytam, czy hmm wielkość karty pokładowej na wydruku ma jakieś znaczenie?
Chodzi mi o ten parametr:
Załącznik:
wizz print size.jpg
wizz print size.jpg [ 6.54 KiB | Obejrzany 2779 razy ]

Powinno być 100%? 90%? Wszystko jedno?

Pamiętam, że kiedyś w kafejce drukarka wypluła mi taką małą maleńką kartę FR i na lotnisku ta karta się nie chciała dać zeskanować. Ale to byla naprawdę taka tyci karta.

#605 PostWysłany: 31 Sie 2015 19:25 
Site Admin
Awatar użytkownika

Wszystko jedno, ale żeby nie było wydruku na 1/4 strony :P
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

Temat postu: Wizz - zmiana biletu
#606 PostWysłany: 06 Wrz 2015 11:39 

Loty: 199
Kilometry: 289 509
niebieski
Witam - zakupiony bilet POZ - BGY - POZ na okreslony termin
chce zmienic termin wylotu z BGY na WAW. Czy po oplaceniu biletu, ale jeszcze przed odprawa online da sie jeszcze to zmienic?
BGY - WAW bedzie pozniejszym terminem niz BGY - POZ.

Mam nadzieje, ze wyjasnione w miare jasno:)

BGY - POZ - 19.09
BGY - WAW - 21.09
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 06 Wrz 2015 11:42 
Awatar użytkownika

srebrny
a na jaką datę chcesz zmienić ? i ile zapłaciłeś za bilet ?

#608 PostWysłany: 06 Wrz 2015 11:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Da się, oczywiście za opłatą.
Do poczytania:
https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... es_Refunds
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 06 Wrz 2015 19:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
xxxadixxx napisał(a):
Rozumiem, dzięki za info. W moim przypadku mimo dodatkowych biletów dla kupującego i tak się opłaca.

Mam w wersji grupa i chętnie pomogę, oczywiście nieodpłatnie. Mam nadzieje ze to problem na forum mimo że tamten temat zakmniety.

#610 PostWysłany: 07 Wrz 2015 23:23 

niebieski
A co jeśli wybrałem opcję zapłaty przelewem, minęło więcej niż jeden dzień, a na moim koncie na stronie WizzAira nadal jest status "Twoja rezerwacja została wstrzymana" - jeśli teraz zapłacę, to będę miał ten bilet? Wiem, że mogę spróbować, ale pytam, czy ktoś miał z tym styczność i jak to wygląda w praktyce, bo od tego zależy, czy kupię w międzyczasie inny bilet ;)
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 07 Wrz 2015 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@dajkamienia

W praktyce wygląda tak, że jeśli minął jeszcze jeden dzień to możesz płacić bez problemu. Mi raz przeszła zapłata nawet po 5 dniach, po 2-3 kilkukrotnie, nigdy nie odrzucili. Jeśli nie zapłacisz to status zmienia się dopiero po około tygodniu, ale jeszcze przelew musi zdążyć dojść. Tylko w takiej sytuacji, jeśli przelew jednak się jeszcze opóźni, to nie masz dowodu wpłaty w ciągu 24 godzin i wtedy pewnie anulują.
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 13 Wrz 2015 17:55 

Czesc
Mam pytanie odnosnie dokupienia do rezerwacji wizz priority boarding. Czy moge to zrobic po wykonanej juz odprawie? Czy na moim koncie pojawia sie nowe karty pokladowe?
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 13 Wrz 2015 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
sorajaola napisał(a):
Czesc
Mam pytanie odnosnie dokupienia do rezerwacji wizz priority boarding. Czy moge to zrobic po wykonanej juz odprawie? Czy na moim koncie pojawia sie nowe karty pokladowe?

dokupienie możliwe, ale tylko poprzez call center, dopiero potem wydrukujesz ponownie karty

#614 PostWysłany: 13 Wrz 2015 20:50 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
cyberpunk64 napisał(a):
sorajaola napisał(a):
Czesc
Mam pytanie odnosnie dokupienia do rezerwacji wizz priority boarding. Czy moge to zrobic po wykonanej juz odprawie?

dokupienie możliwe, ale tylko poprzez call center, dopiero potem wydrukujesz ponownie karty

Nie jestem pewien, dodawałem usługi po odprawie ostatnio i wydaje mi się, że mogłem dodać priority boarding, nawet się zastanawiałem nad tym. Choć głowy uciąć nie dam :-)

@sorajaola - po prostu kliknij dodaj/zmień usługi i zobaczysz czy da radę.
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 14 Wrz 2015 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
Mam pytanie.
Do tej pory jak śledziłem zmiany cen połączeń W6 to zazwyczaj stopniowo cena spadała albo rosła, ale były to różnice na zasadzie kilka/kilkanaście € co paręnaście dni.
Polowałem na bilet powrotny Barcelony i mnie trochę zdziwiły wahania ceny.
Z BCN do KTW na 25 listopada bilet kosztował 50€, później 40, spadł na moment do 30, a nawet i 20€. Po czym w około tydzień wystrzelił do ponad 200.
To wynika z prawie pełnego obłożenia? Jakiś pomysł? Szansa że spadnie do normalnych cen?

Wykres ceny z azair (cena z WDC): http://api.azair.io/azprice.fcgi?ID=19030597
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 14 Wrz 2015 18:08 

sorajaola napisał(a):
Czesc

Tak dla potomnych: po wykonanej odprawie mozliwe jest dokupienie wizz priority on line. Na koncie przy rezerwacji zostaja wygenerowane nowe karty pokladowe.
 Profil Relacje PM off
cyberpunk64 lubi ten post.

#617 PostWysłany: 15 Wrz 2015 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Witam ,

Czy jesśli system WIZZAIRa przydzieli z automatu (losowo ) miejsca XL w pierwszym rzędzie to czy z automatu otrzymuje sie pierwszeństwo wejścia na pokład oraz można wnieść dodatkowy przedmiot osobno np aparat laptopa?

#618 PostWysłany: 28 Wrz 2015 11:32 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Zeus napisał(a):
Nie dostaniesz, jest wyraźnie napisane:

Miejsca z dodatkową przestrzenią na nogi:

• pasażerowie otyli
• pasażerki w ciąży

Gdzie jest wyraźnie napisane???
Pojawia się okno z wyborem miejsc i system przyjmuje miejsce. Krok wczesniej podana została data urodzin dziecka. Tyle w temacie.
Nie brałem tych miejsc z uwagi na komfort tylko dlatego , że "system" posadził mi dziecko w środku samolotu , a mnie na poczatku.
Dobrze, że miła pani przy odprawie bagaży zamieniła mi miejsce z innymi pasażerami (za ich zgodą) bo nie chcę myśleć jaki byłby dramat jakby dziecko nie siedziało ze mną.

BTW
Reklamacja została przyjęta. Wizz zachował sie honorowo. Otrzymałem zwrot opłaty za miejsca i 20E od osoby tytułem rekomensaty za niedogodność z tym związaną.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: wizzair odprawa
#619 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:24 

czesc
mam do Was pytanie:
nie mogę zrobić odprawy w wizzie a lot mam za 3 dni. czy to normalne,zawsze robiłem ją dużo wcześniej

pozdrawiam Wojtek
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: wizzair odprawa
#620 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:28 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
A jaki masz komunikat? Na części lotnisk nie ma możliwości odprawy online i wtedy trzeba iść się odprawić normalnie (bez dopłat).
wojtmax uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości