Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 28 Cze 2015 14:37 

Tomek Zien napisał(a):
Leciałem na/z Korfu 13-20 czerwca i muszę przyznać, że było całkiem znośnie. Dużo większy spokój jak przy poprzednich lotach sprzed wprowadzenia numeracji.

Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś :) mam nadzieję że będę mogła normalnie posiedzieć i odpocząć bo lot mam wcześnie rano a nie chce stać pół godziny w kolejce. Jak ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z ostatnimi lotami wizzair'em to niech napisze :)

Jeszcze pytanie do osób latających z Gdańska. Czy przy sprawdzaniu bagażu bardzo się czepiają? Głównie chodzi mi o płyny w bagażu podręcznym. Mam woreczek o poj. 1l, wymiary 18x20 więc z tego co się orientuje to jest ok, ale czytałam gdzieś że w zależności od ludzi i lotniska potrafią się przyczepić że np. na ich lotnisku obowiązuje jakiś inny woreczek...
 Profil Relacje PM off  

Majówka w Turcji Egejskiej ☀️ Tygodniowe ultra all inclusive w 4* hotelu od 2649 PLN 🏖️ Majówka w Turcji Egejskiej ☀️ Tygodniowe ultra all inclusive w 4* hotelu od 2649 PLN 🏖️
Jarmark świąteczny w Rydze 🏰❄️ Loty i hotel ze śniadaniami za 769 PLN 🤩 Jarmark świąteczny w Rydze 🏰❄️ Loty i hotel ze śniadaniami za 769 PLN 🤩
#502 PostWysłany: 28 Cze 2015 15:02 
Awatar użytkownika

srebrny
W GDN nie wymagają jakichś specjalistycznych woreczków, wystarczy zwykły zaciskany.
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 28 Cze 2015 15:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Elsie napisał(a):
Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś :) mam nadzieję że będę mogła normalnie posiedzieć i odpocząć bo lot mam wcześnie rano a nie chce stać pół godziny w kolejce. Jak ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z ostatnimi lotami wizzair'em to niech napisze :)
Przecież nie ma obowiązku stania w kolejce, jak ktoś chce niech stoi ;)

Ja leciałem dwa tygodnie temu do Glasgow - w Katowicach kolejka ustawiła się od razu, jak tylko do bramki podeszły panie z obsługi, a oczywiście boarding nie zaczął się od razu. W Glasgow było trochę więcej zamieszania: na tablicy odlotów, mniej więcej w czasie, kiedy miał pojawić sie numer bramki, 40(?) min przed odlotem, pojawił się napis "Departed" ;) a powinien pojawić się napis "Delayed". Ja akurat byłem w Glasgow pierwszy raz, ale osoby, które lataja stamtąd co jakiś czas, wiedziały mniej więcej, z której bramki powinien być boarding. Dopiero tam okazało się, że odlot jest opóźniony. Kolejka mimo to się zrobiła i większość osób stała w niej. Suma summarum wszyscy na pokład samolotu wsiedli.

Jeszcze odnośnie przydzielania miejsc - na locie z Katowic było słychać narzekania typu "Tu jest moje miejsce" i odpowiedź "Ale ktoś usiadł na moim". Jedna z rodzin (4os) także narzekała, że system "nie posadził" ich razem.
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 28 Cze 2015 16:19 

Co mnie obchodzi że kogoś system nie posadził razem...? Załoga pomagała w takich sytuacjach? Nie po to płaciłam za miejsce przy oknie żeby ktoś inny sobie na nim usiadł...
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 28 Cze 2015 16:49 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Elsie napisał(a):
Tomek Zien napisał(a):
Leciałem na/z Korfu 13-20 czerwca i muszę przyznać, że było całkiem znośnie. Dużo większy spokój jak przy poprzednich lotach sprzed wprowadzenia numeracji.

Jeszcze pytanie do osób latających z Gdańska. Czy przy sprawdzaniu bagażu bardzo się czepiają? Głównie chodzi mi o płyny w bagażu podręcznym. Mam woreczek o poj. 1l, wymiary 18x20 więc z tego co się orientuje to jest ok, ale czytałam gdzieś że w zależności od ludzi i lotniska potrafią się przyczepić że np. na ich lotnisku obowiązuje jakiś inny woreczek...

W Gdańsku na rozmiar woreczka nie zwracają uwagi. Taka upierdliwość jest najczęściej na lotniskach w UK.

#506 PostWysłany: 28 Cze 2015 17:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Elsie napisał(a):
Co mnie obchodzi że kogoś system nie posadził razem...? Załoga pomagała w takich sytuacjach? Nie po to płaciłam za miejsce przy oknie żeby ktoś inny sobie na nim usiadł...
Ja tylko napisałem, czego byłem świadkiem. Jeśli chodzi o tę rodzinę, to siedzieli oddzielnie po dwoje (ojciec z synem akurat za mną i to z rozmowy ich ze współpasażerem dowiedziałem się o sytuacji).

A załoga tak, pomagała, prosiła o zmianę miejsca na swoje.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Wizzair - inna cena
#507 PostWysłany: 30 Cze 2015 01:40 

Witam, podczas rezerwacji biletu na stronie wizzair na rozkładzie lotów widnieje inna cena niż po jego dodaniu - połączenie 13.08 Gdańsk-Dortmund (dodana cena jest 40 zł wyższa). Nie znam się lotach - to jakiś błąd, który należy zgłosić? czy ta podana cena to jakaś dla użytkowników ze zniżką? Z lotem powrotnym nie ma takiej różnicy (cena na rozkładzie lotów i po jego dodaniu jest taka sama...)
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 30 Cze 2015 01:45 

niebieski
Rozkład lotów ma jakieś opóźnienie z tego co zauważyłem (ceny się rzadziej aktualizują). Ceną ostateczną jest ta oferowana bezpośrednio przy wyszukiwaniu i rezerwacji. Ceny są dwie: regularna i dla Wizzair Discount Club. Bez członkostwa oczywiście płacisz regularną (w kalendarzu/rozkładzie widnieje regularna).
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 30 Cze 2015 02:02 

Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 30 Cze 2015 12:39 

niebieski
Odprawiałem siebie moje dziecko (niemowlak), wpisywałem wszystkie wymagane dane (nr dowodu, data ważności, urodzenia), ale na karcie pokładowej są tylko moje dane, dziecka-niemowlęcia nie ma nigdzie. Czy jest to normalne i nie będą chcieli na bramkach jakichkolwiek kwitów od dziecka?
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 01 Lip 2015 07:49 

niebieski
Nikt nie latał z dzieckiem (1 rok) Wizzairem?
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 01 Lip 2015 09:00 

Twój przypadek wygląda podobnie do tego: wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492&p=523035.
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 02 Lip 2015 09:11 

Loty: 148
Kilometry: 294 460
niebieski
Robiłem odprawę w aplikacji na telefonie.
Wydaje mi się, że wybierałem odprawę internetową, choć głowy uciąć nie dam.
Ale odprawiłem się normalnie, pokazała się karta pokładowa.
Sprawdzam to na klasycznej stronie i pokazuje coś takiego:
Załącznik:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 9.76 KiB | Obejrzany 1362 razy ]

Karta pokładowa normalnie się otwiera. Oczywiście lecę z podręcznym i nie potrzebuję się nigdzie odprawiać.
Czy ta "Odprawa na lotnisku" jest jakimś problemem?

#514 PostWysłany: 02 Lip 2015 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 619
Kilometry: 1 171 067
niebieski
Miałem identyczny problem parokrotnie gdy odprawiłem się na telefonie.Przerabiałem to już cztery razy.
Po prostu mają jakiś błąd i najzwyczajniej możesz to zignorować i udać się z kartą pokładową do kontroli ponieważ wszystko jest ok :)
greg0 lubi ten post.

#515 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:37 

Witam, mam problem :) Przerwertowałam cały temat ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie więc zapytuję tutaj: otóż odprawiłam się online i chciałabym wydrukować kartę pokładową, ale.. nie widać na niej 3 obrazków - widzę, że mają być, ale ich po prostu nie ma i to chyba fizycznie nie ma bo próbowałam kopiować i osobno otwierać adres obrazka i też mi wyskakuje błąd. Czy ktoś miał podobnie i co w takiej sytuacji zrobić? Boję się, że wydrukuję bilet a na lotnisku okaże się, że jest źle i obrazki muszą być. Mam jeszcze kilka dni do odlotu, ale mimo wszystko wolałabym sprawdzić to wcześniej.
Pytanie 1: czy mogę w takiej formie bez tych 3 obrazków wydrukować i będzie ok?
Pytanie 2: druk może być czarno-biały czy musi być w kolorze?
W spoilerze poniżej pokazane o które obrazki chodzi.
[+] Pokaż
Image
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:41 

rzekłbym masz idealną kartę pokładową w dopuszczalnej czarno-białej wersji, gdyż istotne są pełne i czytelne kody kreskowe z drobnymi cyframi i literami pod kodem (tylko reklamodawca jest smutny, bo zapewne masz dobrze działający adblock itp)
 PM off  

#517 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:42 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Będzie bezproblemowo. Może być czarno-białe.
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:42 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Wydruk spokojnie może być czarno-biały. :) Może jakiś problem z połączeniem z internetem i dlatego nie widzisz obrazków? Próbowałaś otworzyć ten plik innym programem?

#519 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Dokładnie, mi przy adblocku też wywala te reklamy. I jaka oszczędność tuszu przy okazji ;) Kolorki tak jak pisze kolega powyżej nie mają żadnego znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:54 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Czarmander napisał(a):
Miałem identyczny problem parokrotnie gdy odprawiłem się na telefonie.Przerabiałem to już cztery razy.
Po prostu mają jakiś błąd i najzwyczajniej możesz to zignorować i udać się z kartą pokładową do kontroli ponieważ wszystko jest ok :)

Miałem dokładnie tak samo, w Katowicach przy odlocie nawet podszedłem do odprawy z pytaniem o co biega. Kobitka sprawdziła u siebie i też jej wyskoczyło, że odprawa na lotnisku. Zgłupiała i zaczęła się tam kogoś dopytywać i stwierdzono, że jak mam karty pokładowe (a miałem wydrukowane ze strony i w telefonie pobrane przez aplikację mobilną) to nie ważne co pokazuje system. I rzeczywiście, ani w Katowicach, ani w Bergamo nikt się nie czepił.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości