Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 02 Lis 2014 12:54 

Dziękuję za odpowiedzi. Czy jeżeli od razu zakupiłem lot w dwie strony dla 2 os., to jest to traktowane jako 4 osobne bilety?
 Profil Relacje PM off  

Weekend na Malcie za 599 PLN ❗😲 Loty sobota-niedziela i hotel ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend na Malcie za 599 PLN ❗😲 Loty sobota-niedziela i hotel ze śniadaniem ☕🍽️
Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
#162 PostWysłany: 02 Lis 2014 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
niebieski
Lot w jedną stronę = jeden odcinek lotu
Lot powrotny = jeden odcinek lotu
= 2 odcinki x 2 osoby = 4 odcinki lotu

#163 PostWysłany: 04 Lis 2014 19:19 

Witam,
koleżanka ma konto WDC Standard.
Chciałbym kupić za pomocą jej konta bilety SZN-LTN LTN-SZN.
Czytałem że mając konto standard można kupić bilet w niżej cenie dla posiadacza konta i 1 "osoby towarzyszącej". Robiąc rezerwacje z jej konta mam możliwość kupienia 3 biletów w niższej cenie. Może tak być?
Druga sprawa. Żeby mieć bilety w niższej cenie na rezerwacji musi być właściciel konta WDC. Wystarczy że będzie w jedną stronę czy musi być w dwie? A jeżeli może być w jedną to jak zrobić taką łączoną rezerwacje dwie osoby SZN-LTN LTN-SZN, a posiadacz konta tylko SZN-LTN?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 04 Lis 2014 19:24 

poczytaj trochę o rezerwacji w wizzair,
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/

http://www.fly4free.pl/niekorzystne-zmi ... ount-club/
 PM off  

#165 PostWysłany: 04 Lis 2014 19:32 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
sirkrzysiek napisał(a):
Robiąc rezerwacje z jej konta mam możliwość kupienia 3 biletów w niższej cenie. Może tak być?
Może tak być. Pewnie członkostwo wykupiła przed ostatnimi zmianami w WDC.
sirkrzysiek napisał(a):
Wystarczy że będzie w jedną stronę czy musi być w dwie?
Osoba z WDC musi być na każdym odcinku żeby naliczyło zniżkę. Ale możecie też kupić pierwszy lot ze zniżką oraz osobno powrót bez zniżki i bez osoby z WDC. Zależy co Wam się bardziej opłaci...

PS kod SZN jest przypisany do Santa Cruz Island Airport ;)

#166 PostWysłany: 04 Lis 2014 19:50 

Dzięki za info.
Z przyzwyczajenia napisałem :)
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 06 Lis 2014 19:06 

niebieski
Rezerwowałem Maltę z Gd. ze sporym wyprzedzeniem w dobrej cenie a teraz moje sprawy trochę komplikują się.
Jak to jest ze zmianą rezerwacji w Wizzair - czy mógłbym/czy musiałbym zmienić na inny termin ale koniecznie na Maltę czy na dowolny kierunek w dowolnym terminie ? Zmiana nastąpiłaby teraz dwa dni przed planowanym wylotem ...
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 06 Lis 2014 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Ze strony Wizz:
Cytuj:
ZMIANY REZERWACJI
a) Zmiana terminu i celu podróży lotu
Pasażer może dokonać zmiany daty, godziny i celu podróży lotu przez Internet, za pośrednictwem telecentrum lub w biurze podróży nie później niż na 3 godziny przed planowanym odlotem po uiszczeniu opłaty manipulacyjnej oraz ewentualnej różnicy w stosunku do ceny lotu. Jeżeli aktualna cena za przewóz, podatki i inne opłaty za nowy lot są niższe, pasażer otrzyma zwrot różnicy wyłącznie za niższe podatki.
Opłata manipulacyjna:
Cytuj:
Opłata za zmianę lotu (w ciągu 7 dni przed odlotem) na stronie wizzair.com (Za lot, za pasażera) 186,00 zł
wulkan uważa post za pomocny.

#169 PostWysłany: 09 Lis 2014 12:42 

niebieski
Okazało się,że zmiana lotów tam/z kosztowałaby mnie więcej niż zapłaciłem za pierwotne bilety więc odpuszczam.
Nie wiem czy w ewentualnie zmienionym terminie znów nie powstałyby jakieś osobiste lub służbowe zdarzenia uniemożliwiające wylot.
Na anulowanie/rezygnację ze zwrotem zapłaty jest już za późno.Dużo wcześniej odprawiłem się. Czy mogę w jakiś sposób powiadomić linie Wizzar, że pomimo odprawy nie polecę? Nie chciałbym aby wyczytywano mnie na głośno do bramki :) Mieliście już podobne sytuacje ?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 09 Lis 2014 13:00 
Awatar użytkownika

srebrny
wulkan napisał(a):
Czy mogę w jakiś sposób powiadomić linie Wizzar, że pomimo odprawy nie polecę? Nie chciałbym aby wyczytywano mnie na głośno do bramki :) Mieliście już podobne sytuacje ?

Oczywiście, że możesz powiadomić kogo chcesz, o czym tylko chcesz, przecież to wolny kraj. Nie ma jednak zupełnie takiej potrzeby. Jak nie pojawisz się na lotnisku, to nikt nie będzie Cię szukał.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 09 Lis 2014 16:55 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
Wyczytywanie do bramki dotyczy osób, które tak jak napisał kolega wyżej pojawiły się na lotnisku, lub dokonały wcześniej odprawy online. Jesli się nie odprawisz nikt nie bedzie Ciebie wyczytywac ;)
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 09 Lis 2014 17:56 

W tanich liniach też wyczytują? Prawdę mówiąc jeszcze się nie spotkałem :D
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 09 Lis 2014 22:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Raczej Wizz nie będzie szukał osoby jak w ogóle nie pojawi się na lotnisku, nawet pomimo wcześniejszej odprawy online.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 09 Lis 2014 23:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 09 Lis 2014 22:13 

zdarza się właśnie w wizzair (odprawiłem dorosłego syna, który nie mógł lecieć i po wejściu na pokład stewardesa tuż przed lotem wyczytała jego imię i nazwisko, zapewne dla upewnienia się, że nie leci)
 PM off  

#175 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:43 

Witam bo pierwszy raz lecę wizzarem. Na karcie pokładowej w górze wydrukowanej samodzielnie rezerwacji mam wpisane privilage pass co to oznacza ponieważ inne osoby z tej samej rezerwacji maja wpisane No priority. dodam ze sprawdzałem i nic nie dokupowałem żądnych dodatkowej usługi i opcja tą mam wpisaną tylko ja w dwie strony podróży ?
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

rafalik1 napisał(a):
Witam bo pierwszy raz lecę wizzarem. Na karcie pokładowej w górze wydrukowanej samodzielnie rezerwacji mam wpisane privilage pass co to oznacza ponieważ inne osoby z tej samej rezerwacji maja wpisane No priority. dodam ze sprawdzałem i nic nie dokupowałem żądnych dodatkowej usługi i opcja tą mam wpisaną tylko ja w dwie strony podróży ?

Privilage pass oznacza, że możesz wejść na początku przed wszystkimi innymi w momencie, jak ktoś z obsługi lotniska wyjdzie i powie, że kto ma priorytet, może przechodzić teraz przez bramkę (czyli de facto nie musisz stać w kolejce, co się ustawi, a i tak będziesz wchodzić na początku :D ).

Wygląda na to, że wykupiłeś albo dostałeś jakoś tę usługę. Więcej informacji tutaj https://wizzair.com/pl-PL/PrivilegePass
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:54 

Dziękuje za informacje na drugiej karcie też mam to wpisane co mnie mocno dziwi bo nie płąciłem za tą usługę i 3 pozostałe osoby z rezerwacji tej samej tego nie maja. Zreszta na stronie internetowej też brak informacji przy moim nazwisku o jakiś usługach wykupionych
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
http://wizzair.com/pl-PL/PrivilegePass

Koszt roczny 416zł, jesteś pewien, że nie kupiłeś?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 11 Lis 2014 21:57 

Sprawdziłem do tego ta usługa ma duży bagaż podręczny a ja mam mały wpisany na karcie. Z karty zeszła prawidłowa kwota plus w płatnościach na wizzair w płatnościach też jest tylko płatność za same bilety
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 11 Lis 2014 22:15 
Site Admin
Awatar użytkownika

Osobiście na Twoim miejscu spakowałbym się dla pewności w mały bagaż, ale spróbował przejść w priority pass, co szkodzi spróbować :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości