Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sty 2015 12:03 

Loty: 81
Kilometry: 147 004
niebieski
Hej!

Dziś sprawdzałem losowo kilka różnych kierunków z siatki i zaskoczyła mnie jedna rzecz - ceny bagażu rejestrowanego w tym samym miesiącu (styczeń) z tego samego lotniska (dla przykładu Gdańsk) mają dziwne zróżnicowanie i są bez związku z długością lotu (co jeszcze obowiązywało w Wizz nie tak dawno).

Dla przykładu - rejestrowany do Lubeki 63 zł, na Maltę 84 (ok, tutaj rozumiem - długość lotu), zaś już do Trondheim 143 zł. Czy Wizz postanowił sobie kompensować stosunkowo niskie ceny do Norwegii, robiąc przy okazji skok na kasę emigrantów? I kiedy pojawiło się to, dosyć dziwne, zróżnicowanie cennika?
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

Odpocznij w słonecznej Grecji 🇬🇷 Zbiór lotów na wyspy od 287 PLN 😍 Odpocznij w słonecznej Grecji 🇬🇷 Zbiór lotów na wyspy od 287 PLN 😍
🔥 TANIO 🔥 8 dni w Miami za jedyne 2390 PLN 😍😎✈️ 🔥 TANIO 🔥 8 dni w Miami za jedyne 2390 PLN 😍😎✈️
#2 PostWysłany: 03 Sty 2015 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Różnice w cenach są już jakiś czas, kalkulator dostępny jest na stronie:

https://wizzair.com/pl-PL/wizzbaggagefeecalculator
https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... rvice_fees

Sam nie raz zastanawiałem się od tego to zależy :)

#3 PostWysłany: 03 Sty 2015 15:50 

Loty: 1058
Kilometry: 1 039 852
platynowy
Myślę, iż sobie to jakoś przekalkulowali.

Np. do Norwegii lata dużo mieszkających tam Polaków, którzy zwykle biorą z PL ile się da jedzenia itp. Tak samo turystycznie, bierze się jedzenie, namiot itd. Czy się zapłaci za bagaż 84 czy 143 zł nie ma wtedy jakiegoś wielkiego znaczenia, bo oszczędza się znacznie więcej.

#4 PostWysłany: 03 Sty 2015 15:52 

Dobrze, że o tym piszecie, nie zwróciłam na to uwagi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sty 2015 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Sudoku napisał(a):
Myślę, iż sobie to jakoś przekalkulowali.

Np. do Norwegii lata dużo mieszkających tam Polaków, którzy zwykle biorą z PL ile się da jedzenia itp. Tak samo turystycznie, bierze się jedzenie, namiot itd. Czy się zapłaci za bagaż 84 czy 143 zł nie ma wtedy jakiegoś wielkiego znaczenia, bo oszczędza się znacznie więcej.

Może jest to też zależne od cen obsługi na danym lotnisku?

#6 PostWysłany: 03 Sty 2015 21:57 

Loty: 81
Kilometry: 147 004
niebieski
Chyba jednak to po prostu wola zysku - ceny dużego podręcznego nie powinny być od tego zależne, a jednak do Norwegii obowiązuje maksymalna stawka. Nie spodziewałem się także, że najwyższa cena za rejestrowany zakupiony podczas rezerwacji to prawie 200 złotych :o
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Sty 2015 22:01 

Zgadzam sie, że to kwestia zysku policzone na podstawie tego, na ktorych trasach i kiedy jest nadawanych najwiecej bagaży.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości