Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Maj 2011 09:25 

niebieski
Witam

Z ręką na sercu - szukałem takiego tematu i nie znalazłem, więc założyłem nowy :geek:

Chcę kupić dla całej mojej rodziny przelot w WIZZ. Z obliczeń wynika, że wykupując członkostwo w Exclusive Clubie wyjdę na zero dzięki tańszym biletom a karta mi pozostanie na rok.
Ale mam zagwozdkę - czy będąc członkiem tegoż klubu WIZZ także nalicza haracz od płatności kartą kredytową? Zna może ktoś temat i mógłby mi pomóc? :)
Przejrzałem ich regulaminy i nic tam nie jest wspomniane.

Przy okazji zapytam o drugą kwestię - dysponuje ktoś kartą kredytową WIZZ (lub inną, bezharaczową) i chciałby zarobić 25 zł? :) Trzeba tylko kupić mi bilety a ja zwracam wartość transakcji + 25 zł 8-)

Pozdrawiam
Maciek
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 13 Maj 2011 09:36 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Tak, dla członków xClub też nalicza opłatę za płatność. Na forum nikt się jeszcze nie przyznał do posiadania karty kredytowej Wizz :)

#3 PostWysłany: 17 Maj 2011 19:51 

Jak wygada kwestia posiadania kasy na koncie Wizz?

Z tego co jest napisane na stronie WIZZ, przy wplatach powyzej 2000PLN daja bonusy:
http://wizzair.com/useful_information/w ... anguage=PL

Czy ktos korzysta?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Maj 2011 20:40 

wątpie żeby ktoś korzystał, niektórzy się zastanawiali ale ten pkt zniechęca:

6.3. W przypadku rezerwacji dokonywanych przy pomocy Konta WIZZ, posiadacz konta musi być jednym z podróżujących pasażerów.

a wydać 2000 PLN w rok też ciężko

6.7. Suma na Koncie WIZZ dostępna jest przez 365 dni od daty dokonania płatności na konto. Jeżeli dokonano kilku płatności, mają one osobne daty ważności. Fundusze pozostałe na koncie po upływie daty ważności zostaną utracone.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Maj 2011 20:48 

niebieski
Konto W!ZZ opłaca się pod pewnymi warunkami: nie lata się samemu tylko w grupie, lata się głównie Wizzairem, a nie Ryanairem. 2000pln to przy cenie bilet 50pln to jest 40 lotów. Sporo, jeśli się samemu lata. Jeśli lata sie z rodziną, przyjaciółmi to przy 4 osobach wypada po 10 lotów na osobę/rok. Sporo ale już można mówić o realnych zyskach. Właściwie kwota do wydania jest większa bo dostaje się bonus 15%, a i loty często bywają tańsze niż te 50pln ;) Zastanawiałem się kiedyś liczyłem i przy minimalnej kwocie 1000pln mógłbym się zastanowić bardziej poważnie, nad skorzystaniem z tego, ale nie przy tej kwocie. Ewentualnie gdyby nie było ograniczenia 365 dni.

Ostatnio edytowany przez osiek, 17 Maj 2011 21:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Maj 2011 21:09 

Loty: 76
Kilometry: 171 472
niebieski
Jeszcze jednak wada, że nie można kupić lotów na Wizz Ukraine, więc Katowice Kijów nie polecisz.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Maj 2011 21:19 

Hmm czyli poki co nie ma realnie mozliwości pominięcia haraczu przy płaceniu za przelot w przypadku WIZZ ;/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Maj 2011 22:00 

A ja chcę kupić 4 bilety - ale cena jest odpowiednio 19 tam i 39 powrót, a 3 bilety cena jest po 19 zl tam i powrót korzystając z wizzair exclusive club, moje pytanie brzmi, jak kupić ten 4 bilet tylko w tej wyższej cenie skoro będa w programie posiadacz karty musi być zawsze na konkretnej rezerwacji - nie można dokupić 1 biletu nie na siebie????
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Maj 2011 22:00 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Ja też się zastanawiam nad założeniem takiego konta. Właściwie to każdy zarejestrowany w Wizzie użytkownik takie konto ma, tyle że w Euro (powinno Wam się pokazywać po zalogowaniu). Jak rozumiem i tak trzeba założyć nowe konto, złotówkowe, bo przelewu 2000 zł na konto, które wyraźnie jest w euro, nie będę ryzykował.

Co do warunku, że posiadacz konta musi jednocześnie lecieć - lecieć nie musi, musi tylko kupić bilet, a to sporo zmienia, bo jeśli np. bilety są po 4 zł (zdarza się w XClubie) to zakładając, że znajdą się 4 osoby chętne, posiadacz konta kupuje też bilet dla siebie i te 8 zł rozkłada się na 4 osoby. Różnica jest spora (4x46=184 zł). No chyba, że Wizz wprowadzi jakieś kary za no-show ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Maj 2011 09:01 

niebieski
snooka kar wprowadzić nie wprowadzi. ale biletów po 4 PLN to jest 500 lotów w ciągu roku. Zapewne jest jeszcze ból pod tytułem braku możliwości dołączenia kolejnych pasażerów do istniejących już rezerwacji i znowu możliwość kombinowania jest ograniczona. Generalnie konto fajne, ale możliwość sensownego wykorzystania jest naprawdę niewielka
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Maj 2011 08:46 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
wojt napisał(a):
...moje pytanie brzmi, jak kupić ten 4 bilet tylko w tej wyższej cenie skoro będa w programie posiadacz karty musi być zawsze na konkretnej rezerwacji - nie można dokupić 1 biletu nie na siebie????

Można ale bez zniżki z WIZZair Exclusive club.
Musisz przekalkulować czy nie opłaca się bardziej zrezygnować ze zniżki i kupić od razu 4 bilety, czy brać 3 ze zniżką + 1 bez.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości