Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#681 PostWysłany: 28 Wrz 2014 10:31 

Parys napisał(a):
Planujemy z dziewczyną wycieczkę do USA w 2015 roku. Wiemy +/- co chcemy zwiedzić, ale biletów, noclegów jeszcze nie mamy. Wolałbym dostać najpierw promesę, niż kupować bilet...
Ktoś z doświadczenia tak robił? Nie było raczej, zadnych problemów?
Ja - pracuje na umowie o pracę, a dziewczyna studiuje dziennie.

Jeśli wykażesz, że masz do czego wracać (i dziewczyna również), masz czystą kartotekę to z wizą problemów nie poinno być. Ja najpierw szukałem biletów i domu w USA na wynajem, żeby w razie pytań w ambasadzie wiedzieć gdzie i kiedy i w jakim celu chcesz jechać, aby wiedzieć co odpowiedzieć na ewentualne pytania. Dopiero później załatwiałem wizę. Powodzenia :)

Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️ Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎 Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎
#682 PostWysłany: 28 Wrz 2014 12:14 

Parys napisał(a):
Planujemy z dziewczyną wycieczkę do USA w 2015 roku. Wiemy +/- co chcemy zwiedzić, ale biletów, noclegów jeszcze nie mamy. Wolałbym dostać najpierw promesę, niż kupować bilet...

Niejeden tak już robił.
To nawet bardzo rozsądne, najpierw załatwiać prawo wjazdu, a dopiero później resztę. :D
Jest już 35 stron luźnych gadek nt.wizy do USA

Proponuję przeczytać.

Są tam przewałkowane wszystkie możliwe wersje.
Student, bezrobotny,, przedsiębiorca, na etacie, w konkubinacie, żonaty, kawaler itp.itd.

A konkluzja taka.
Odsetek odmów wynosi aktualnie ok 10 %.
Nikt Ci tu na forum nie zagwarantuje , że wizę otrzymasz.
Ale szanse są b.duże.
Całe 90 % ;)
 PM off  

#683 PostWysłany: 30 Wrz 2014 13:54 

Loty: 42
Kilometry: 103 409
Parys napisał(a):

Ja z żoną podobnie planujemy podróż na kwiecień 2015 r. Co do wizy, nie ma co demonizować. Osobiście starałem się o wizę już w 2007 na program W&T i bez problemu ją dostałem (oprócz małych kłopotów z odciskiem palca).
Co do tego czy najpierw wiza czy bilety - jeśli pojawi się fajna promocja na bilety to nie ma się co zastanawiać tylko brać.

#684 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:51 

A propo umawiania się na rozmowę z konsulem przez internet - czy dzień i godzina jest z góry określona czy można sobie wybrać dzień który nam odpowiada?

#685 PostWysłany: 01 Paź 2014 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Można sobie wybrać ;)
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 01 Paź 2014 20:59 

Mi znajomi radzili aby zaprezentować się, jako nastawiony na konsumpcję turysta ;) tak żeby Konsul nie miał wątpliwości, ze jedziemy tam w celach turystycznych i aby wesprzeć amerykańską gospodarkę, a nie z planem pozostania dłużej niż 6 m-cy. Warto się ładnie ubrać, być otwartym, szczerym i przyjaźnie nastawionym.
Też mi się wydaje, że oni tam wszystko o nas wiedzą, więc nie ukrywaliśmy, że mamy w Stanach rodzinę czy że mój mąż 10 lat wcześniej, jako student bez grosza, wizy nie dostał. We wniosku musieliśmy wypełnić milion szczegółów, ale na spotkaniu poszło szybko - po co chcemy jechać, dokąd i na ile, gdzie wyjeżdżaliśmy dotychczas (wtedy tylko po Europie ale myśle, że to nam pomogło) a potem to czego nie zapomnę do końca życia "państwa wiza będzie ważna przez 10 lat" :D

#687 PostWysłany: 02 Paź 2014 14:19 

Mam do was pytanie - czy jeśli wypełnię wraz z żoną DS i dokonamy opłaty (rozumiem, że możemy zapłacić za jednym razem za nas dwoje?) to czy rejestrując się na ich stronie wystarczy że zrobi to jedna osoba i dopisze drugą jak osoba towarzysząca na rozmowę czy też ta druga osoba również musi zakładać konto z terminem wyznaczenia spotkania czy wystarczy to jedno?

#688 PostWysłany: 02 Paź 2014 14:29 

Rejestrujesz siebie i dopisujesz zone. System poda dla Was obojga termin rozmowy.

Powodzenia:)
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 02 Paź 2014 14:46 

hienobiusz napisał(a):
Rejestrujesz siebie i dopisujesz zone. System poda dla Was obojga termin rozmowy.

Powodzenia:)

Dzięki:)

#690 PostWysłany: 03 Paź 2014 16:59 

Ds wypełniony i wysłany. Termin rozmowy 14 października godzina 10. Mam nadzieję, że łaskawie spojrzą na radce prawnego i pracownika administracji samorządowej chcących wyjechać na 4 tygodniowe wakacje i którzy już kiedyś byli w USA (J-1) i wrócili w przepisowym terminie:)

I jeszcze jedno pytanie o kontrolę bezpieczeństwa - czy będzie można wnieść na teren ambasady kluczyki do samochodu i klucze do mieszkania czy muszę je gdzieś wcześniej zdeponować?

#691 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie popadaj w paranoje;) mozesz wniesc.

#692 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:50 

Wez ze soba legitymacje radcy prawnego i taki ladny dyplom o wpisie na liste radcow prawnych. Z tego co pamietam, OIRP jest po polsku i angielsku. Wystarczy, ze urzednik rzuci na nia okiem i wize masz jak w banku ;)
 Profil Relacje PM off
Arrival lubi ten post.

#693 PostWysłany: 03 Paź 2014 17:57 

I koniecznie "pod krawatem"
Żeby od razu wiedzieli, z kim mają do czynienia. :mrgreen:
 PM off
Arrival lubi ten post.

#694 PostWysłany: 03 Paź 2014 18:01 

Jasne, najlepiej niech przyjdzie w upackanym zaprawa murarska ubraniu roboczym i z kielnia w dloni.
 Profil Relacje PM off
krasnal lubi ten post.

#695 PostWysłany: 03 Paź 2014 18:08 

Nie popadajmy od razu w skrajności.
"Wystąpiłem" na Stolarskiej w Krakowie, w dżinsach i t- shircie ( w czerwcu) i jakoś dostałem bez żadnego problemu na 10 lat.
I nawet świadectwa ukończenia podstawówki nie żądał.
 PM off  

#696 PostWysłany: 04 Paź 2014 12:18 

A myślałem żeby iść w todze :evil:

Dobrze że udało mi się uzyskać potwierdzenie ukończenia przedszkola. A obawiałem się, że się nie uda bo to były przecież lata 80-te... :lol:

#697 PostWysłany: 05 Paź 2014 15:59 

Czy spotkaliście się może już z następująca sytuacją:

Po zalogowaniu się w zakładce dotyczącej spotkania na koncie jest następująca informacja:

"Informujemy, że jeden lub wiecej numer ankiety DS-160 wykorzystywany do umówienia spotkania został wprowadzony nieprawidłowo
Nieprawidłowy numer formy DS. 160 może być przyczyną opóźnień w rozpatrywaniu Państwa aplikacji ."

Po sprawdzeniu numerów DS i numerów potwierdzenia dokonania wpłaty jestem pewien, że one są zgodnie. W historii spotkań mam dwie umówione osoby, moge przesłac sobie potwierdzenie. Prosiłbym ewentualnie o pomoc. Zaznaczam że spotkanie dopiero przede mną. Może najlepiej tam zadzwonić?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

#698 PostWysłany: 05 Paź 2014 16:09 
Awatar użytkownika

srebrny
jak jesteś umówiony to idź
i nie martw sie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 06 Paź 2014 17:15 

becek napisał(a):
jak jesteś umówiony to idź
i nie martw sie

I chyba tak właśnie zrobię :)

#700 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:30 

My byliśmy wczoraj w Krakowie. Rozmowa trwała 2 minuty. Pytania gdzie pracujemy, czy ktoś z rodziny przebywa w USA gdzie byliśmy ostatnio na wakacjach. No i w jakim celu jedziemy. Konsul zyczył wspaniałych wakacji w ich kraju. Dostaliśmy wizę dla calej naszej piątki. :-)
Całość od wejścia zajęła nam 50 minut.
Słychać było jak ktoś się awanturowal bo nie dostal po raz kolejny wizy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość