Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 145 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza
#141 PostWysłany: 21 Lut 2025 09:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Garść krótkich informacji. Dwa tygodnie temu przylecieliśmy na Bali z Singapuru. Online zrobiłam tylko health form i custom. Płatność za wizę uiściliśmy na lotnisku - o dziwo kolejka była dużo krótsza niż dla tych co mieli zrobione to online. Na lotnisku opłata nieco droższa za transakcję kartą (tak to zrozumiałam) - 524 500 IDR za osobę, karta Revolut nie widzieć dlaczego nie działała, inna kredytówka Mastercarda zadziałała. Więcej opłat nie było. Całość procedury trwała może z 15 minut.

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#142 PostWysłany: 21 Lut 2025 15:24 

Loty: 103
Kilometry: 222 303
Hej,
Czy ktoś z was zrobil literówkę w imieniu podczas aplikowania o wizę?
System zeskanował imię z paszportu jako Przemhslaw i sprawdzając wniosek nie zauważyłam tego. I na takie imię przyszła wiza. Będzie problem na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 22 Lut 2025 09:32 

HON fly4free
Oczywiście, pełna zgoda z @jaco027, że ten podatek balijski o scam, o czym już wcześniej pisałem, i dlatego z pełną świadomością go nie zapłaciłem podczas ostatniej wizyty: nikt tego też nie sprawdzał nigdzie w żaden sposób. Ale jak ktoś chce płacić, czy być "w zgodzie" z lokalnym prawem to ta możliwość jest na lotnisku, nie tylko on-line.

@mayka: to jednak chyba zależy od pory dnia i kumulacji przylotów: wczesnym popołudniem przejście z e-wizą trwało dosłownie kilkanaście sekund przez automatyczne bramki, a kolejka do wiz była na dobre kilkadziesiąt minut extra stania.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 23 Mar 2025 17:36 

Loty: 103
Kilometry: 222 303
AgaGy napisał(a):
Hej,
Czy ktoś z was zrobil literówkę w imieniu podczas aplikowania o wizę?
System zeskanował imię z paszportu jako Przemhslaw i sprawdzając wniosek nie zauważyłam tego. I na takie imię przyszła wiza. Będzie problem na lotnisku?

Dla potomnych

Problemu nie było.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.
adam1987 uważa post za pomocny.

#145 PostWysłany: 19 Cze 2025 15:29 

HON fly4free
W DPS przejście z e-wizą nadal kilka sekund przy automatycznych bramkach. Chwila kolejki do skanowania QR deklaracji celnej. Deklaracją zdrowotną nikt się nie interesuje, nie była sprawdzana. Bez wizy wcześniej ogarniętej jak zwykle spore kolejki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 145 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość