Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wino z beczki ?
#1 PostWysłany: 19 Mar 2016 19:23 

Witam, czy ktoś wie gdzie w Hiszpanii (lub Portugalii) Można kupić wino lane z beczki?
Czy macie jakieś adresy, miejsca???
Znam tylko jedno w okolicy Barcelony ale szukam innych, sprawdzonych przez was miejsc....
Prosze o pomoc:)
 Profil Relacje PM off  

Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩 Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩
Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️ Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️
 Temat postu: Re: Wino z beczki ?
#2 PostWysłany: 19 Mar 2016 20:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jeśli chodzi o wino nalewane (nie wiem z czego ale raczej z większych pojemników) to szukaj czegoś co w Hiszpanii się nazywa "bar-bodega" (bodega to skład wina). Normalny bar i dodatkowo wino sprzedają, także inne trunki np anużówke.

#3 PostWysłany: 20 Mar 2016 00:11 

Z beczki to w Porto. Natomiast z metalowych zbiorników kupowałem w Barcelonie. Trzecia czy czwarta uliczka w prawo idąc Ramblą w stronę portu.

Wysłane z mojego V2 przy użyciu Tapatalka

#4 PostWysłany: 27 Mar 2016 02:42 

namteH napisał(a):
Jeśli chodzi o wino nalewane (nie wiem z czego ale raczej z większych pojemników) to szukaj czegoś co w Hiszpanii się nazywa "bar-bodega" (bodega to skład wina). Normalny bar i dodatkowo wino sprzedają, także inne trunki np anużówke.

To nie musi być koniecznie bar. Jest całe mnóstwo zwykłych sklepów z winem (bodega/celler), które sprzedają wino/wermut na litry (najczęściej można zakupić też na miejscu plastikowy kanisterek czy butelkę). Czasami miewają je także sklepy warzywnicze/z produktami lokalnymi, np. niektóre z sieci Casa Amatller.
Wrzuć w googla "vino a granel Barcelona" ;)
namteH lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość