Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wikipost aktualizujemy w miarę zawiadomień od forumowej społeczności , ale warto a wszelki wypadek przejrzeć ostatnie posty/strony wątku

Od 7 stycznia 2022 r. zmiana :arrow: wielka-brytania-covid,1453,154038?start=860#p1496017

manyaky napisał(a):
Dzień przylotu = 0,
natomiast Day 2 testu nie trzeba wykonywać w drugim dniu, tylko w dowolnym z zakresu 0-2.

Gibraltar jest oddzielnie
gibraltar-i-covid,1453,155026

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1004 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 29 Lip 2021 10:36 
Awatar użytkownika

złoty
Miejmy nadzieje, ze nie
SPLDER lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#442 PostWysłany: 29 Lip 2021 11:17 

Loty: 10
Kilometry: 9 470
Jechałem do UK samochodem (Dunkierka-Dover) 24.07 na 24h.
Nie wykupiłem testów na 2 i 8 dzień a PLF wypełniłem jako tranzyt.
Niestety nie chcieli mnie wpuścić na prom z FR do UK ponieważ oni nie uznają tranzytu PL-UK-PL.
Dopiero po wpisaniu nr testów i wypełnieniu nowego PLF wpuścili mnie na prom.
23.08 znowu jade do UK ale tym razem zadeklaruje, że jadę z DE do UK i wracam do PL. Może to uznają jako tranzyt.
Zakupów testów był bezsensu ponieważ i tak na 2 dzień mnie już w UK nie było więc nawet nie miałem ich jak wykonać.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 29 Lip 2021 11:50 

platynowy
@diabeelek wykupiłeś testy czy wpisałeś losowy numer?

Zakładam że to obsługa promu nie chciała cie wpuścić na podstawie PLF wypełnionego pod tranzyt? (Podobnie jak podobno regularnie nie uznają tej opcji pracownicy linii lotniczych przy boardingu). Czy to przy kontroli paszportowej było?
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 29 Lip 2021 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kashpir nie, od piątku do niedzieli

#445 PostWysłany: 29 Lip 2021 12:52 

Loty: 10
Kilometry: 9 470
NBE322 napisał(a):

Zakładam że to obsługa promu nie chciała cie wpuścić na podstawie PLF wypełnionego pod tranzyt? (Podobnie jak podobno regularnie nie uznają tej opcji pracownicy linii lotniczych przy boardingu). Czy to przy kontroli paszportowej było?

Wykupiłem testy z opcją zwrotu - zobaczymy czy zwrócą kasę.
Wg mnie to DFDS ma taki regulamin i nie było nawet z kim rozmawiać o odstępstwie.
I to nie pracownik promu mnie nie chciał wpuścić tylko pierwsze okienko gdzie sprawdzali paszporty
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#446 PostWysłany: 29 Lip 2021 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 140 206
niebieski
Eh.. :(
Po prostu lepiej z dala omijać UK i nie planować tranzytów/lotów kombinowanych przez Londyn.... oczywiście kto nie musi.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 29 Lip 2021 15:50 

platynowy
Dodam jeszcze, że to nie jest specyfika lowcostów. Na FT kilka tygodni temu była opisana analogiczna sytuacja gdzie obsługa na lotnisku dla British Airways też odmawiała wejścia na pokład osobie robiącej landside transit na osobnych biletach. Do póki nie był wypełniony PLF z wykupionym pakietem testów nie wpuszczali.

Ciekawe czy coś w tym temacie się zmieni po tym jak wejdą w życie nowe zasady. Obawiam się, że nie, bo wygląda na to że nowe zasady dotyczą tylko obowiązku kwarantanny po przylocie do UK, a nie do obowiązku wypełniania PLF i posiadania pakietu testów....

Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia z tranzytowaniem w UK dzielcie się proszę doświadczeniami.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 30 Lip 2021 01:34 

Dla Szkocji:

Changes to amber travel list from 2 August
From 4am on Monday 2 August, fully-vaccinated passengers arriving from amber list countries in EU member states*, the European Free Trade Association (EFTA) countries, microstates of Androrra, Monaco, San Marino and Vatican City, and the USA will not have to quarantine or take a day 8 test upon arrival in Scotland. Arrivals will have to carry with them a form of certification to provide details of their vaccine status. For US arrivals, this proof is a CDC card showing you are fully vaccinated, along with proof of residence in the US. All arrivals from Europe must show a record of vaccination through the European Digital COVID Certificate.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 04 Sie 2021 14:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
diabeelek napisał(a):
NBE322 napisał(a):

Wykupiłem testy z opcją zwrotu - zobaczymy czy zwrócą kasę.
Wg mnie to DFDS ma taki regulamin i nie było nawet z kim rozmawiać o odstępstwie.
I to nie pracownik promu mnie nie chciał wpuścić tylko pierwsze okienko gdzie sprawdzali paszporty

Zwrócili? A jeśli tak to gdzie je kupiłeś?
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 06 Sie 2021 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
LonDynia zapodał bardzo ciekawy test za 9,99 funta w Bradford i chyba trzeba będzie to wziąć na klatę za spokój ducha.

Słyszał ktoś o karach za niepodjęcie testu - podobno max. 2k funtów? Można wtedy robić piątek (day 0), sobota (day 1), niedziela (day 2) - lub inne kombinacje - i wylot w day 2. Kwestia, czy faktycznie są tak restrykcyjni w przypadku wylotu w dniu 2. Teoretycznie test należałoby wykonać, ale komu chce się jechać do Bradford :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Sie 2021 21:00, edytowano w sumie 1 raz
zapodał :)
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 06 Sie 2021 14:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Poczytaj komentarze na TrustPilot tej firmy.. polowa ludzi nie dostala swoich testów poczta (ja dostalem :lol: ).
Wiem ze tu jest na miejscu w Bradford.. no ale na granicy nikt nie wie czy masz poczta czy na miejscu. Jak lecisz do 4 dni to zawsze mozna powiedziec ze sie zrobilo i sie ciagle oczekuje wyników (poczta). Ja swój Day2 wynik dostalem dnia 5-ego.
Lecac na dluzej niz 5 dni bym nie ryzykowal.

Z reszta czytajac recenzje na TrustPilot to kwestia czasu az ich zbanuja, bo tam jakies walki musza krecic :D Bo niby czemu test dla osoby wracajacej z kraju A jest tanszy od tego testu dla osoby wracajacej z kraju B.. mi sie wydaje ze wysyla im sie wymaz w pojemniku a tamci po cichu w piwnicy robia na darmowych testach NHS i wystawiaja certyfikaty ze niby PCR. Albo mieszaja 10 pewnych i robia jeden PCR.. w ogóle ta firma jakas dziwna.
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 06 Sie 2021 15:24 

Loty: 187
Kilometry: 475 441
niebieski
@LonDynia piszesz o Expert Medicals? Bardzo ciekawa firma. Ja wynik testu Day2 dostalam w 6 dniu, a nieMaz w 9 dniu. Dodam jeszcze, ze moj test juz na mnie czekal po powrocie a on swoj dostal w dniu 3 :lol:
Pod moim testem podpisal sie pan Wojciech... nasi tam sa :)
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 06 Sie 2021 15:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak to samo, u mnie raz Wojciech Wojcik a raz Vojcieck Wojcik :lol:

Dlatego daje @manyaky tylko do myslenia ze tych testów nikt nawet nie sprawdza - liczy sie kod na locator form - a ten im pokaze ze w systemie ze jest wykupiony i tyle - potem mozna zwalic na ExpertówMedical 8-)
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 06 Sie 2021 16:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Jednak nie da się kupić tych testów za 9,99/13,99. Brak dat w kalendarzu. Ale jeśli ktoś zna testy w podobnych cenach, to chętnie zakupię - tylko dla cyferek w PLF :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 06 Sie 2021 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
@manyaky kiedy lecisz?

#456 PostWysłany: 06 Sie 2021 18:22 
Awatar użytkownika

niebieski
1. połowa września @Akna
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 06 Sie 2021 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z Was wyhaczył pcr za 20 funtów, bo magiczne from jest ściemą ;)

#458 PostWysłany: 06 Sie 2021 19:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Rozważam tranzyt 21 sierpnia i 2 października. W pierwszym przypadku byłbym w GB 3h 45 min w drugim 12 h wiec tych testów i tak nie będę miał jak zrobić( ;
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#459 PostWysłany: 06 Sie 2021 20:52 

onufry_z
Nie musisz obecnie robić testów jak masz tranzyt
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#460 PostWysłany: 06 Sie 2021 21:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@8iker skąd konkretnie taka informacja?
Obawiam się że słabo wgłębiłeś się w temat i tranzytowcy muszą także robić testy.

Zauważ że np. tu: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wielka-brytania
jest wyraźnie napisane kto jest zwolniony z testów i tranzyt niestety nie jest wymieniony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1004 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość