Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sie 2017 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski

Dokąd
  • Jukatan - Merida, Cancun i inne

Data wylotu
  • 13.11.2017

Data powrotu
  • 22.11.2017

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 430zł/os Toluca-Cancun-MEX

Dodatkowe informacje
  • Jest jeszcze trochę czasu, więc może uda się coś złapać.
    Szukam lotu wewnątrz Meksyku. Przylatujemy i wylatujemy z MEX. Od 9 do 24 listopada na miejscu. Wolałbym po przylocie mieć parę dni na okolice miasta Meksyk i później ruszyć na ok. 8-11 dni na Jukatan.

Od jakiegoś czasu ceny trzymają się na jednym poziomie - około 400-500zł RT, ale wiem że da się sporo taniej, bo w momencie zakupu biletów do Meksyku widziałem promocję VivaAerobus po około 50$ RT (nie zdążyłem trasy i terminów zaplanować i się skończyła...).

Jak to zrobić taniej? Da się?
    Przy 2 tygodniach pobytu zupełnie szkoda czasu na kilkunastogodzinną podróż autobusem...
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 18 Sie 2017 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Sprawdziłem pierwszy lepszy na stronie vivaaerobus - wychodzi około 280 zł. Nie wiem, czy to cena ostateczna bo mi się nie chciało klikać.
EDIT: Chyba że zdecydujesz się na taką opcję DOJ za 225 zł.
Załącznik:
mex_ctm.png
mex_ctm.png [ 19.73 KiB | Obejrzany 1603 razy ]
Załącznik:
mex_ctm_cun_pbc.png
mex_ctm_cun_pbc.png [ 27.62 KiB | Obejrzany 1593 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zielony^ lubi ten post.
Zielony^ uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Sie 2017 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 201 600
niebieski
-- 18 Sie 2017 09:57 --

Pilnuj Viavaerobusa, robią promocje często, jakieś promocyjne ceny wyświetlają się bez zapowiedzi. Jeszcze coś znajdziesz do listopada.

-- 18 Sie 2017 10:08 --

Mexico DF - Tuxtla Gutierrez 34 $ odcinek bez bagażu, z bagażem 47 $. W okolicy zwiedzanie kanionu łodziami.Z Tuxtli autobus do San Cristobal de las Casas. Dwa dni. Następnie Palenque. Następnie autobus do Villahermosy. Park z wielkimi głowami Olmeków. Powrót do Mexico City. Olej Cancun. Uwaga. Na końcu rezerwacji dolicza opłatę za płatność. Nie małą.
 Profil Relacje PM off
Zielony^ lubi ten post.
Zielony^ uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 27 Wrz 2017 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
No i się doczekałem.
Na wielu trasach vivaaerobus ma duże zniżki.
Np. w listopadzie Cancun-Mexico City z bagażem rejestrowanym 100zł/os, albo od 50zł/os bez.

https://www.vivaaerobus.com/en/flight/booking

Trzeba pamiętać, żeby bookować w MX$ (prawie 50% różnicy względem cen w $).

Bagaż podręczny to max. 2 szt, max. 10kg. Rozmiary 55(50?)x40x20 (gdzieś mi pokazało 50)...
W taryfie z bagażem podręcznym mamy 15kg.

Doliczana jest też opłata za wybór miejsca, chyba że uda się trafić jakieś darmowe (zaznaczone na biało przy wybieraniu).
Trzeba przeglądać loty i szukać darmowych miejsc (zawsze środkowe, pojedyncze miejsca). Inaczej opłata za miejsce od chyba ~20zł w górę.

Na koniec rezerwacji po wyborze metody płatności doliczana jest spora opłata - nie rozgryzałem. U mnie wyszło około 50zł przy sumie rezerwacji 150zł.
Czyli bilet z bagażem podręcznym na powyższej trasie 75zł/os x 2 = 150zł, ale do tego ~50zł opłaty = 200zł

Załączniki:
vivapromo.jpg
vivapromo.jpg [ 211.65 KiB | Obejrzany 1337 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości