Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: ważność paszportu
#1 PostWysłany: 20 Sie 2025 13:55 

Loty: 76
Kilometry: 343 933
niebieski
Od razu zaznaczam ze użyłem Google i sprawdziłem aplikacje polak za granicą, ale jako ze ai i internet potrafi namieszać w głowie zapytam jeszcze tutaj ;). Może ktoś ma linka do jakiegoś japońskiego źródła?

Lece z miesiąc do Japonii na dwa tygodnie, paszport ważny mam jeszcze przez 5 miesięcy i 24 dni. Rozumiem ze informacja o tym że paszport musi być ważny jedynie na czas podróży jest akutlana? Lece Finnair z Warszawy przez Piekło ;). Tak, zdążyłbym wyrobić nowy ale mam potem jeszcze wyjazd do Stanów, wiec musiałbym kolejna Este robić, a tak to chętnie to zoptymalizuje i paszport wyrobie już po powrocie z USA - tu wiem ze można do ostatniego dnia ważności latać.

Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem
#2 PostWysłany: 20 Sie 2025 14:09 

złoty
Na jakim dokumencie podróży można przekroczyć granicę?
Paszport TAK
Paszport tymczasowy TAK
Dowód osobisty NIE
Jaka jest wymagana minimalna ważność dokumentu podróży?
Dokument paszportowy musi być ważny – jednakże nie ma wymaganego minimalnego okresu ważności.

Czy trzeba wyrobić wizę?
Wiza do Japonii nie jest wymagana w przypadku wyjazdów krótkoterminowych w celach turystycznych, naukowych, służbowych (do 90 dni, wyjazd niezarobkowy).

https://www.gov.pl/web/japonia/informac ... rozujacych
 Profil Relacje PM off
kislawa lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Sie 2025 14:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Let me google that for you

https://www.au.emb-japan.go.jp/itpr_en/ ... iries.html

Q. Do I need at least six months validity left on my passport to enter Japan?
A. The remaining period of validity on your passport does not have to be at least six months. Please ensure your passport is valid for your trip and return. We recommend that you check the regulations of your airline before travelling with less than six months passport validity.
 Profil Relacje PM off
kislawa lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Sie 2025 14:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
@kislawa skoro sprawdziłeś i nie natrafiłeś nawet na pojedynczą informację, że jest potrzebna jakaś minimalna ważność paszportu to skąd pytanie?
https://www.japan.travel/en/plan/visa-info/
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Sie 2025 14:21 

Loty: 76
Kilometry: 343 933
niebieski
Wolałem się upewnić. Dziękuję wszystkim!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość